Kanterna dominerade i Mariestad

Dagens fiske i Mariestad var våran andra deltävling i Distriktsmästerskapet för Skaraborg.
Väderutsikterna var goda med 4 sekundmeter och övervägande sol. Sträckan i Mariestad är ju som bekant en sträcka som kan bjuda på allt fiske från värsta lunsdragningen med tunga keepnet till ökenfiske där Göta kanal framstår som ett fiske-bonanza.
 
Sedvanliga procedurer där Micke gled upp i mete-limon och plockade upp alla 3 Lidköpingsfikare och transporterade oss till potatislagret i Mariestad. 8 glada fiskare samlades och bar ner grejerna til å-kanten. Benny saknades då han inte hittat sina drag till detta fisket. Kanske han är Jet-laggad efter Norge-resan?
Saknades gjorde även ett par deltagare av olika anledningar men det var bara att köra igång. Att platserna 1,2,3 och 8 brukar vara bättre än de andra, med betoning på brukar så var ju plats 6 inget bra nummer att plocka men skam den som ger sig och trägen vinner. Pelle Hagman drog 1:an, Micke drog 2;an och Askolin fick 3:an flankerad av Challe på 4:an. B-sektionen satt Pierre först och sedan kom jag. Sedan var det Persson på 7:an och tyvärr Rosenkvist på 8:an. Vem som helst men inte just Rosenkvist. Han är ju sådan att ger man honom lillfingernageln så ryker hela armen ända in till naveln. Under har skett förut men det är ju som om Zlatan skulle få skjuta straff utan målvakt!
 
Feeder och matchspö gjordes i ordning och det var hemskt vad skön linan var på matchrullen som jag lånade ut till Anssi förra året. Den får det bli mer av för så lättkastat har jag inte haft det på länge. Tack Anssi!
4,5,7 och 9 gjordes i ordning de med men övertygelsen på rullspöfiske stod fast. Mäskade upp på långspöna och fortsatte med feedermatning tills startskottet gick. Började med 7:an då denna platsen fått vila ett par minuter och det kunde ju ställt sig fisk där. Men nej ingen lyfte sina långspön så jag testade framför fötterna då det blir en meter djupt direkt och kan ibland stå lite sarv där men inte idag. Ut med feedern apterad med en saftig Tofta-mask men det hände ingenting. Den enda som fick fisk var Rosenkvist som fick en skimmer i första utlägget. 22 minuter tog det innan första nappet kom på feedern men inte mer. Efter en halvtimme kom det en sån där härlig bugning i spöet för att sedan bli slappt igen. Nappet var precis som ett färnanapp och just Färnor finns det gott om på sträckan. Efter 50 minuter tog jag fram matchspöt och direkt fick även jag en skimmer i 7-8 hektosklassen. Skönt, nu har jag hittat rätt tänkte jag medans Rosenkvist drog upp sin 34:e fisk.
 
Flera drift senare var jag nedtryckt i skorna igen. Och det var ordentligt eftersom skorna kastats av i boxen då det var som att sitta i en kittel vid vattenbrynet. Shorts och keps var det som gällde upptrimmat med ett par solglasögon. In och testa med långspöna igen men inga fiskar hade ställt sig på platsen. Såg då att Pierre och Challe satt och piskade smålöjor som om de kom från Dalarna. Men detta intresserade mig inget då det var brax uppe och rullade längs med hela sträckan. Fortsatte träget på den inslagna banan men fick aldrig någon ordning på fisket. Persson tog ett par fina färnor och nån guling och fick nästan 5 kilo medans jag fick 1,1 kilo på mina 6 fiskar varav 2 pimpelfiskar. Rosenkvist fanns det inget att göra åt då han vägde in över 11 kilo blandfisk. Sistaplatsen stod då mellan mig och Pierre med sina silverfiskar. Han hade nu petat ihop hela 1,3 kilo och spöade skiten ur mig. Så nu har vi samma poäng inför höstens avslutning på serien.
 
På A-sektionen vann Naturligtvis Pelle Hagman med 3.8 kilo följd av Challe, även han över 3 kilo. 3:a kom Askolin och Micke blev som jag 4:a.
Kommer bli jobbigt för Rosenkvist då han kommer att få livstid. Man ser inte mellan fingrarna då det gäller serie-mördare. Att han redan efter 2 tävlingar avgjort serien är jag ganska säker på då den som har störst chans att klå honom är Blom som då skall fiska ikapp 18 kilo i Göta Kanal!
Att han skall få chans till kortare straff tror jag inte då han är en notorisk återfallsförbrytare för han gjorde ju processen kort även förra året med en ordentlig kross redan i Lidan på första tävlingen.
Bra jobbat Patrik!
 
Patrik Rosenkvist med en av alla sina fiskar från dagens batalj i Tidan.
 
Knepigt ställe det där i Mariestad för det kan bjuda på alla möjliga variationer av fiske. Att det oftast är rullspöfiske som gäller är nog de flesta överens om. Men likväl kan man vinna på T.A.P eller genom att fiska microb-löjor. Arterna man kan få är Abborre, mört, snorgärs, björkna, brax, färna, löja och sutare. Finns ju mer arter men dessa är mest frekventa. Alla dessa kom upp idag förutom sutaren. Men nästa gång!
 
Nu är det troligt att vårsäsongen är över för min del. I varje fall vad det gäller tävlingsfiske. Hade lite förhoppningar om att åka och hälsa på Matilda över midsommar uppe i Saltstraumen men flygresorna var allt för kostsamma. Kanske det kan bli ett senare tillfälle som bjuds.
Det kan även bli nåt pass till karpsjön för att se om det går att lura någon där. Det gick ju inget bra förra året men de måste ju finnas kvar. För inte kan alla ha blivit uppätna av gäddor och fåglar? Och så har jag ju 2 glassbyttor med mäsk som blev över idag. De skall ju användas till något de med.
 
Fördelen med att det var så uselt fiske idag var ju ändå att betena räckte så nu är det fullt på komposten igen.
 

Kommentarer
Postat av: Patrik Rosenqvist

Jag börjar gilla din humor!

Svar: Bäste Herr Mästerfiskare! Du kan väl vara lite snäll emot oss andra så att vi kan få ha någon form av självkänsla kvar.Den krossen du sysslar med visar ju bara att vi är ljusår ifrån din stjärnstatus som troligtvis inte ens kommer från Vintergatan.
Tomas Leijon

2014-06-09 @ 23:13:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0