Skånsk dominans vid SM i Int-mete

Årets upplaga av klubblags-SM gick av stapeln i Norrköping i helgen.
Från Lidköping var vi ett lag bestående av Mig, Challe Fasth, Daniel Blom och Mikael Hjelm.
Lyxföraren Micke hämtade upp oss alla innan resan. Blom fick hämtas på vägen och fick därmed sovmorgon för vi hämtade honom klockan 4.
Fram till tävlingsplatsen som var ny för oss alla och spänningen var olidlig. Vi hade ju hört om hur mycket braxen det finns i vattnet och dubbla keepnet var att rekommendera. Lottningen skedde och vi fick plats 4. På vägen ut stötte jag på en trallande Holst och undrade varför. Jag fick bästa peggen, sa han med ett leende på läpparna.
Jaha tänkte jag då får man satsa på andraplatsen då han även är ganska duktig.
Lodade upp min plats och började fiska. Såg ganska snart att det inte var riktigt så mycket fisk som jag drömt om men kämpade på. Testade 5-metaren intill kajkanten, 7-metaren som grundplats och feeder och match på ca 30 meter. Fick det mesta på feedern. Det knepiga var att träffade man mäskplatsen inom 3 meter så smattrade det i spöt på vägen ned precis som om det vore fullt med löja på platsen men om man råkade kroka någon så var det en braxen eller en björkna. Trodde då att det var ett perfekt läge för matchspöt men icke sa Nicke. Inte ett enda napp på vare sig slider eller fast. Såg att min vänstra hand för dagen från Constellation fick i stort sett på nedslag med sitt matchspö. Kom inte på vad skillnaden var men fortsatte med feedern. Vägde in 7 kilo som räckte till en 17:e plats för dagen. När vi kom till Holst så hade han använt sina 2 nät ock vägde in 45 kilo vilket gav honom en andraplats snuvad av grannen med några gram. De översta platserna var i stort sett fisktomma så detta var en mycket ojämn sträcka så här hjälpte eller stjälpte lotten lite väl mycket. Kan inte se att det var möjligt att få 45 kilo på min peg och de på höga nummer hade nästan inte fått fisk. Se Marcus Enström som vann landslagskvalet förra året rädda namnet med 3 fiskar om jag inte minns fel. Men många var det inte.
Hossa dag 1 med ett av sina nät som renderade i en andraplats för dagen.
 
Dag 2
Efter en natt på Himmelstalunds camping summerade vi våra reultat Blom 7 Micke 15 och Challe och jag jumbo med 17 poäng. Med dessa poäng ringde jag och avbokade supporterbussen till nästa års klubblags-VM.
Fick ju i stället se vilka möjligheter vi hade och närmast på stryklistan såg vi FK Match.
Så målet för dagen var att ha kul och gå förbi Dalmasarna.
Micke vågade inte lotta en dag till så Challe fick den äran. Jämmer och ve, han drog nummer 16.
Ja det var ju bara att bita i det sura äpplet för helt plötsligt blev det krav. Plats nummer 16 var ju den platsen som gav gårdagens högsta vikt så nu hörde jag Jimmy Brax säga att har man inte 65 kilo så kan man packa ihop och åka hem. På min vänstra sida hade jag den gode Anssi från Splash. Kan bli kul att fiska bredvid honom så kan man få lära sig lite om hur han fiskar med. Starten gick och taktiken var samma som dag 1 med samma spöuppsättning. Hade direkt ett par smygnapp på 7:an innan jag krokade dagens första braxen. Var förhållandevis trögt men ökade efter ett par minuter så efter första timmen låg jag före grannarna så långt jag såg. Anssi satt och muttrade lite men sedan bet han i och visade att det var han som banne mig skulle ställa dit skåpet. Efter 2 timmar var det ganska jämnt mellan oss och 10 minuter över 1 kastade jag i mitt andra nät medans Anssi väntade till halv 2 men efter detta gick det i stå. Massvis med braxen missades i krokningen medans Anssi fick brax på brax. De fiskar jag fick hade bokat flygbiljett till keepnetet medans Anssi:s håv inte led av torrsprickor precis. Förresten så fick han så pass grova att han till och med bröt av håven på en.
Vid invägning visste jag att jag var slagen av Anssi rejält men inte med hur mycket.
Han vägde in 50 kilo medans 26 kilo låg i det sista nätet fångat på 1,5 timme medans mitt andra som använts nästan 2 timmar endast vägde 9.
Min egna fångstvikt skrevs för dagen till 28 500 gram vilket räckte till en 5:e plats.
Kul i varje fall att fisken spridit sig över hela B-sträckan men fruktansvärt ojämnt ändå.
För de andra i laget gick det inget vidare för så matchen förlorades mot FK Match och detta berodde på krossen från Orsa Peter Lind som bägge dagarna dominerade sitt område. Men nästa år så !!
I juniorklassen segrade Team Z från Skåne med FK match på andraplats
SM-vinnarna Team Z flankeras av FK match som tog silvret
 
I seniorklassen fick Lilja rätt i sitt tips. och han verkar ju bättre på att tippa än att meta.
Segrade gjorde nämligen Balans på 33 poäng. En strålande prestation i detta ojämna vatten.
Segrande laget Balans skiner ikapp med solen.
 
På silvermedaljen blev det också en förhandsfavorit nämligen Constellation Syd.
Constellation med sin nyvunna silvermedalj.
 
På bronsplats kom det handplockade laget Splash som alltid håller sig framme i täten.
Splash med sin bronspeng.
 
Man kan ju se att det i toppen inte finns en enda duvunge.
Samtliga är rutinerade rävar och de flesta har fiskat i Svenska landslaget vid ett eller fler tillfällen.
Så nu gäller det för oss andra att satsa ändå hårdare för att komma ikapp och förbi de stora elefanterna.
Kanske får krypa till korset nu och införskaffa mig ett T.A.P för att klara av alla sorters fiske.
 
 
 
 
 

SM i morgon

Ja i morgon är det dags igen.
Jag, Challe, Daniel och Mikael skall åka till Norrköping på Svenska mästerskapen i Internationellt mete.
Tävlingen pågår Lördag-Söndag och fisket verkar vara ett fiske som passar mig.
Är dock mer ödmjuk i min kaxighet då fisket i Söderhamn tog mig ned på jorden.
Visst fanns det braxen på hela sträckan men jag fick inte en enda!
I Norrköping skall det finnas lite mer och denna gången så mäskar vi också så det blir ju helt andra förutsättningar.
Ödmjukheten kommer även av att jag aldrig varit där förut men enligt vad jag har hört innan så skall det vara precis som vanligt och inga konstigheter mer än att det är djupt fiske som troligtvis gäller.
Har förberett mig så väl jag hunnit och det verkar som att allt är packat och klart in i minsta detalj.
Lysmaskarna är sållade och luftade. 6 kilo mask står packat och klart. Mäsket i byttorna. Spöna i fodralet.
Keppnetet ligger i carryallen. Spöstället likaså
Vad kan gå fel?
Verkar som att jag tyvärr inte får fiska mot Jörgen denna gången men men det blir någon annan gång.
Kanske jag får sitta på samma sektion som Kristian Ekman i stället.
Vore ju kul att få spänna musklerna emot idolen i Int-mete.
Om det blir Lilja på sektionen är det ju inte samma sak. Han är ju pimpel-idol!
Nåväl kul skall vi ha och man får se om man klarar av att plocka ned någon i hierarkin ett pinnhål.
Kvällen blir lugn med mat. Frugan fyller år så då skall vi grilla och ha det gott.
Får se till att ta lite bilder i helgen så att man kan lägga ut några.
Förhoppningsvis inte på segrarna för då får nog någon låna min mobil och hjälpa till !!!

DM i kustfiske

For iväg ner till Ramsvik vid Skalhamn vid Lysekil för att göra upp om den åtråvärda Distriktsmästartiteln i kustfiske.
Ett fiske som tyvärr har stangerat i popularitet och endast är ett fåtal deltagare på. Fick reda på att det endast var 3 distrikt förra året som tävlade i denna diciplin. Kanske dags att vi slår oss ihop och arrangerar gemensamt istället då det inte behövs så mycket utrymme för dessa få deltagare?
Försökte locka med att tillåta flötmete men vi skulle nog gjort det i ett tidigare skede så att alla hann reagera.
Nu blev vi dock endast 5 personer som skulle fightas om titeln då Malte under träning tidigare i veckan halkat på klipporna och skadat ryggen. Det är en tuff sport vi håller på med!
Valde att låta de andra gå ut först för att sedan välja fiskeplats efter de andra. Finns ju massvis med ställen som kan ge bra med fisk och de är utspridda över i stort sett hela ön. Vi tillät fiske från kröken vid bilvägen ut till ön, hela ön och sträckan bort mot bergen mot Lysekil. Detta för att ta bort de 2 platser vid lilla hamnen som faktiskt är lite bättre än resten.
Challe, Bagarn och Branell gick vänster på ön medans jag och Den dubble Distriktsmästaren Anders Rotsén gick bakom industriplanen för att fiska mot Preemraff. Anders valde den yttre udden och jag valde att stanna hundra meter in på sprängstenen från plattformen där det satt en hel hög med flötmetare.
Det som oftast gäller här är bottenmete efter Gyltor med räka eller mask som bete. Hade dock haft svårt att få fram tillräckligt med mask medans Anders hade anammat mitt tips sedan tidigare och fått med sig mask till denna tävlingen för att testa.
Fick förlita mig på att räka skulle funka bra så jag började med en 2-kroksupsättning betade med räka och 80 grams miljösänke. Dessa sänken funkar mycket bättre än vanliga päronsänken och botten är ju hopplös med sprängsten och tång runt hela ön och man får räkna med att sätta en hel del.
Lade ut tacklet 30 meter ut för att komma utanför sprängstenen och fiska mig inåt. Efter ett par meters fiskande slog det till i spöt. Upp kom en Torsk på 39 centimeter. Typiskt då vi satt måttet till 40. Måttet annars för torsk är på 35 centimeter men borde enligt mig höjas då det blir ju endast en fiskpinne kvar när jag har täljt färdigt i fisken.
Andra utlägget och det dunkar till direkt. En torsk på 42 centimeter. Fascinerande start då det länge har varit mycket dåligt med torsk på västkusten. Nästa utlägg och en godkänd nerg-gylta.
Vid fjärde utlägget nöp det i ordentligt ganska omgående och då jag ställt in rullen för gylta-fiske så var bromsen ganska hårt ställd då man måste mordhålla gyltorna så att de inte går in i sprängstenen så blev det tvärstopp med ett par dunkanden. Sedan tog det i mer och jag höll på att fara i vattnet och fisken började ta lina. Efter en kort tung rusning så gick sänket fast i botten. Kände att fisken var kvar så jag försökte få fisken att dra loss sänket men den lyckades gå fri och jag får fortsätta fundera på vad det var som bet tag i räkan. Men kul var det.
Fortsatte på denna platsen och flyttade mig lite fram och tillbaks men fick ingen ordning på fisket efter besten. Visst nappade det men det blev inga godkända fiskar i påsen.
Efter 2 timmar flyttade jag halv-vägs in på sträckan och testade lite olika platser och hittade en liten fläck där det nöp i så fort det kom ner. Satte på en lysmask och vips var första rödnäbban landad. Nytt utlägg och ny rödnäbba. Under en stund fick jag godkänd fisk i stort sett varje utlägg men om jag missade fläcken var det kört.
Rotsén blev intresserad av hur det gick och kom över. Och som han har fiskat tidigare så förstår jag att fisken är livrädd för honom där. Så alla fiskar gömde sig så fort han kom dit. Jag tipsade honom om att fiska lite närmare land då han inte fått igång något fiake ännu och en sån som Anders får man inte tipsa för bra för det kan straffa sig. När han gått tillbaks så började det nappa igen och jag fick ännu en godkänd torsk och en hel del gylta. Fick till slut en blågylta med så att färgprakten i påsen blev bättre.
Vid invägning hade jag fått ihop 5,9 kilo blandad fisk och Anders spurtade ihop 6,4 kilo och vann Herr-seniorklassen.
Värst för dagen var ändå Charles Fasth som fick över 8 kilo fisk och var därmed den förste att klå Rotsén på Skalhamn.
Tvåa blev Branell med knappt 4 kilo och Bagarn fick 3,3 kilo och blev 3:a
Kul att det nappade såpass och i stort sett alla hade fått någon torsk. Champ var den enda som fick hornsimpa där han stod på baksidan om vindkraftverket på platå-hyllan.
Men allt som allt var det en kanondag på kusten trots att det blåste lite.
Fisken då?
Jo all fisk kom att tas tillvara på då det var krabb och hummerfiskare som ville ha gyltan som bete i sina tinor och torskarna blev nog kvällsmat åt ett Norskt par som stod med sin husbil parkerad på ön.
En vindpinad Distriksmästare Challe Fasth med vandringspriset i kustfiske.
(det är Challe som står på backen)
 

SM-summering

Har tagit ett par dagar på mig att summera helgens fiske och inte.
Om jag summerat tidigare hade jag nog inte varit så subjektiv som jag borde och gnällt på både det ena och det andra.
Kan väl summera att SM:et flöt på (ha ha) ganska bra med skapligt arrangemang. Enda små nackdelarna var att:
1 Lite vagt skyltat på tävlingsområdet.
2 Lite lång tid med resultaten dag 1 i varje fall. Vet ej om dag 2
3 Åskan som ställde till det med ett av de värsta ovädren och kommunikationen klickade.
I övrigt så var det en helt OK tillställning med ett bra fiskevatten där man kunde lyckas vart som helst trots att jag själv inte gjorde det. Fisk fanns men idag får jag krypa till korset och erkänna att jag inte mäktade med detta fiske efter just braxen som har varit mitt signum under en längre tid. Något gjorde jag fel men har ännu inte kommit på vad. Skönt att veta att man har något kvar att lära men det vore ännu bättre att ha lösningen på problemet.
Prisbordet var ett mycket bra vad jag såg. Fick ju hålla i ett par stycken då Spinnaren avlägsnade sig lite väl tidigt.
Folket var lika trevliga som jag minndes oavsett ursprung. Ber om ursäkt om jag inte kom ihåg alla på direkten då det har varit allt för lång tid sedan senast. Men jag tror att bilden klarnat nu.
Märkte också att Nora-killarna inte bara är duktiga fiskare utan gillar även god mat och snygga paraplyer.
Tur att de kom 4 och 4 så att man kunde välja vilket paraply som var snyggast.
Fick även veta att Steve Björk inte alls är så positivt inställd till pimpelfiske som mig.
När han fick frågan om varför han o-gillar vintern blev svaret: 50 års pina med den d..... snön och isar som varken bär eller brister. Att vintern biter hårdare i Norsjö än Lidköping tvekar jag inte en sekund på men någon gång kanske det kan bli ombytta roller så att vi kan få komma ut på det "riktiga" vinterfisket på sandbankarna i Vänern.
Kommer inte att förklara detta fiske här och nu utan det måste upplevas. Det gäller även dig Steve. Jag hör av mig om det blir någon chans att komma ut.
Nu får man ladda inför årets kustfiske-DM på Skalhamn vid Lysekil på Lördag och sedan Int-SM nästa helg.
Då vore det väl själva f... om man inte kommer överens med våra slemmiga vänner.

Kaos i Söderhamn

Ja det är inte lätt att arrangera ett SM i mete i Sverige.
Arrangörerna av årets SM har gjort en bra tillställning med ett bra vatten och ordning på det mest.
Men när det kom till dagens tävling så blev det lite käppar i hjulet för dem.
Jag och Albin stannade kvar för att titta lite på hur det gick till på de övriga sträckorna dels för allt trevligt folk som är med och dels för egen vinning att man kan ju alltid lära sig något nytt.
Albin stannade på Damsträckan och jag tog bilen till Herr-veteranerna som satt på gårdagens Senior-sträcka. Gick runt och tittade vem som satt vart och hur de tacklat upp. Stod och tittade i 20 minuter av tävlingstiden och insåg att man ändå inte hade så mycket att skämmas för efter gårdagens resultat. Efter 20 minuter hade endast ett par abborrar någon mört och även någon brax dragits upp på hela sträckan. Fisk fanns men ville inte riktigt vara med på takten som satts upp för dagen. Tog då bilen över där Äldre Herr-veteraner och Seniorerna satt. Började att regna och mullra redan i bilen. Åskan var då fortfarande långt bort. Allt eftersom jag gick längs med tävlings-sträckan så ökade regnet och åskan närmade sig. Efter halva sträckan blev jag förundrad över att tävlingen inte avblåsts men sektions-ledaren hade jag redan gått förbi och var inte intresserad av att vända. Fortsatte bortåt och då hade redan flera självmant lagt ifrån sig sina spön då åskan var farligt nära. Många var de som frågade mig om inte tävlingen skulle blåsas av men ingen signal hördes. Till slut var jag allra längst bort och språkade med Engvall som kröp upp under ett träd för att skydda sig mot skyfallet. Ett regn som dånade i träd och vatten så allt hördes dåligt. Gick tillbaks och träffade på sektionsledaren och frågade honom om varför inte tävlingen blåsts av och fick till svar att han tänkte stänga herrsektionen. Frågade om han ville att jag skulle skrika och gjorde detta så högt jag kunde. De fiskandes som satt i närheten lät till att hjälpa till med skriket för att förmedla avbrottet och jag trodde att det fortsatte hela vägen men så var troligtvis inte fallet. När jag gick till bilen var det många som fortfarande stod och fiskade trots att tävlingen avbrutits. Jag hoppas att de inte hört men eftersom det uppströms hade avbrutit så är det ju något som gick fel även där. Annars så är det både arrogans och regelbrott att fortsätta fisket.
Att själva tävlingsledaren satt och fiskade samtidigt är ju inte helt bra då det oftast brukar vara något att ta hand om och bedömningen kan bli fel på alla håll och kanter. Det satt ju en hel del folk kvar vid tävlings-centret och någon kunde i vart fall tagit över stafettpinnen om tävlingsledaren fiskar.
Hur det gått till och varför kommunikationen inte fungerat vet jag inte. Kan ju ha varit åskan som störde ut såväl telefoner som kom-radio.
Kom till bilen och regnet hade gjort att bilen nu stod i en ordentlig vattenpöl vilket gjorde att jag fick ta mig in på passagerarsidan och klättra över för att komma iväg. Vågade inte ta förarsidan då vattnet kunde gå över tröskeln på Albins pärla. Åkte iväg och hämtade Albin och for hemåt.
Har hört efteråt att tävlingen fått avbrytas 75 minuter. Bra gjort för det var allt för farligt att ta fram spöna!
Efter detta så kom det ju ner an massa lervatten och fisket dog ut på de flesta ställena.
Vid slutsignalen kom nästa oväder.
Tungt för arrangörerna men inget att göra åt.
Tänk bara på detta alla arrangörer till framtida tävlingar- säkerheten först!
Har fått lite rapporter med att SFK Wasa tog guld i Dam-senior och Nora-Gyttorp tog silver i Senior-klassen.
Bara att lyfta på hatten. Även till AFK Flugan som tog Herr-guldet. Grattis
Hoppas alla kom helskinnade hem och att vi ses på någon fiske-arena i framtiden.
Förhoppningsvis lite torrare då.
Och PEO. Nästa gång skall jag ha längre spö än dig. Punkt.

Sm i Söderhamn

Efter en god natt i stort sett utan sömn på logementet var det dags att börja tävla.
Lottningen förflöt och vi gick ett par kilometer för att få börja fiska.
Sträckan såg bra ut och det var fin fisk uppe och visade sig.
Starten gick och jag började med 7-metaren.
Många fick fisk ganska omgående och även jag fick fisk. Abborre och braxen var det vanligaste med inslag av mört.
Efter 2 abborrar och 2 mörtar fick jag på en större fisk som sprängde tafsen för mig. Sedan gick fisket i stå. Massvis med napp men ingen krokad fisk under en hel timme. Fick sedan en abborre på 9-metaren.
Under regnperioden kom det upp en hel del braxen på sträckan så jag fick knyta ett nytt. Hade ju både match-metat och bottenmetat med släp utan framgång. Såg att de andra fick på pater-nostertackel så jag band ett jag med. Kastade ut och fick en abborre direkt och sa att var det inte svårare? Sedan förflöt de sista 45 minuterna helt med avsaknad av napp.
Gick till im väg ingen med mina knappa 9 hekto fisk.
Klarade med en hårs-mån att klå Albin med 90 gram. Puh!
Ahlstrand vägde in 1,8 kilo och blev bästa Skaraborgare i Seniorklassen.
Fick även se mig slagen av mannen med Världens längsta spö.
Mycket bra jobbat PEO. Du är en fruktansvärt bra fiskare. Troligtvis bäst i alla kategorier. Helt suverän!
Segraren i seniorklassen petade ihop 4,4 kilo så man var inte i närheten.
Mycket knepigt med detta SM.
Urinvånarna var förvånade över att det nappade så pass bra som det gjorde. Jag är förvånad över att det inte nappade bättre eftersom alla förutsättningarna var rätt.
Lagom med vattenflödet och varierande väder. Alla tyckte olika om när det nappade bäst men för min del var det bäst när det gassade på medans några hade bäst fiske i regnet.
Knepigt att brax-fisket skulle kollapsa totalt för mig idag då jag känner mig ganska säker på våra slemmiga vänner. Men inte ett enda brax-napp för mig under hela tävlingen ger mig grovt underkänt.
Det är bara att bryta ihop och komma igen för nästa gång!

Framme i Söderhamn

Efter en resa med Albin och all utrustning har vi kommit fram till bostaden.
Tog en tur längs med fiske sträckan och det ser bra ut.
I öns dags så kom det ett ordentligt oväder så att en sörja liknandes den i Lidan gjorde tappra försök att fylla havet.
Strömföringen har släppt och vattnet har börjat klarna.
Kan ge en effekt att fisken i havet inser att det går åt rätt håll och börjar bli höst och därmed stiger ett steg upp och stannar på Senior-sträckan.
Tog därefter en trevlig middag ihop med de trevliga Nora-fiskarna.
Så det blev en peppar-stek med en öl till.
Det gäller att passa på när man har lyxen med egen privatchaufför.
Kom iväg till vandrarhemmet som var ett gammalt logement med betoning på gammalt.
Kul att få visa Albin hur det är med halm-madrasser.

YOU ARE IN THE ARMY NOW SON.


Förberedelser inför mete-SM

Nu på Lördag är det mete-SM i Söderhamn.
På fredag åker jag och Albin upp för att ladda inför tävlingen.
Vad kan man då tänka sig inför tävlingen?
Vattnat verkar vara fiskrikt på vår och höst men trögare sommartid. En skapligt jämn sträcka där seniordelen ser ut att vara på kaj och ett brett fiskeområde närmare havet. Vanliga metspön och rullspön får åka med för att gardera sig. Vad det gäller beten så blir det naturligtvis mask, maggot och majs som är det grundläggande i arsenalen.
Kommer att ha med mig egna lysmaskar om det blir sådant fiske men jag har även blivit uppskrämd av flera så det blir en burk blodisar med.
Tror att mört och abborre blir dominerande men inslag av brax och id kommer att bli avgörande i striden. Men detta vet jag ju inte utan får testa på tävlingsdagen.
Kul att det är så många ifrån Sverige som hör av sig till mig om fisket där trots att jag aldrig varit där.
Har dock fått ett par tips om hur fisket kan vara och det verkar som att det bara är att köra på.
Denna gången behöver man ju inte tänka på vilket mäsk som funkar bäst i förhållandet.
Utrustningen blir nog 50 kilo lättare än vid det internationella och det är ju skönt.
Längtar mig dock 3 månader längre fram då det räcker med skrylla och isborr för att ge sig av på fisket

Seger idag i Tidan

Årets sista deltävling i Internationellt mete gick av stapeln vid potatislagret i Mariestad.
Förutsättningarna var ju att vi var 3 stycken som kunde bärga hem guldmedaljen för året.
I förarsätet satt Patrik " den förskräcklige och omutbara" Rosenkvist.
I Baksätet satt jag och Patrik Ceder. Patrik hade fönsterplats då även han hade segrat i Göta kanal med 12 Kg i bagaget medans jag fick sitta på knölen i mitten då jag hade vunnit i Göta Kanal med knappa 2 Kg.
Rosenkvist hade ju vunnit på bägge ställena och hade då 27+1=28 Kg Allt räknat i runda tal.
Ceder behövde vinna sin sektion med minst 16 Kg i nätet medans jag behövde få 26 Kg i mitt nät och en vinst på sektionen. Denna uträkning utgår från att Rosenkvist inte vinner sin sektion för dagen för då drygar han ju ut sin ledning med lika mycket som han får mer än i Kanalen.
Planen var att gå all-in och försöka få mer än 26 Kg och vinna sektionen alltså var småfisk uteslutet.
Vid lottning fick Ceder sitta på A-sektionen mot trädet vilket brukar vara den sektion som ger mest fisk.
På B-sektionen satt jag och Rosenkvist bredvid varandra och kunde hålla uppsikt på hur fisket utvecklade sig.
B-sektionen (uppströms) är ju oftast när den är sur riktigt sur men om det någonstans skall kunna gå att få höga vikter så är det ju här.
Under upptacklingstiden var det en hel del fisk som var uppe och rullade i ytan på motsatta sidan men allra mest på låga A-sektionen.
Tacklade upp 2 match-spön, 1 feederspö.5-7-9 meters för att fiska av kanten och ett 4-meters för att fiska invid växterna invid land. Blandade 2 mäskblandningar ungefär samma men färskare larver och mer majs på rullspö-mäsket.
Vid mäskning lade jag i 8 Grapefruktstora bollar på 7-metersplatsen och tog sedan feedern resten av tiden och matade ut så mycket mäsk jag hann med innan startsignalen gick.
Testade direkt av 7-metersplatsen och hade inte ett dragande över huvud taget. Gick över på 4:an med samma resultat och gick sedan över på matchspöt.
Den ende jag såg som lyckades få någon fisk i början var Pelle Hagman på min högra sida som fick ett par mindre skimmers medans jag inte såg någon aktivitet längs med hela tävlings-sträckan.
Efter en stund såg jag Rosenkvist som gömt sig bakom ett parasoll och börjat fiska löja.
Han hade bra snurr på dem men de är ju så förbaskat små så det bygger ju inget i nätet.
Höll fanan högt och fortsatte på det insnöade spåret att plocka lite större fisk för det är ju enda chansen att komma upp i rätt vikt.
Efter en timmes trätande gick det upp vakande fisk på min matchplats. Lade ut flötet som stack iväg direkt.
En liten färna på knappt 2 hg hade tagit masken i stort sett på nedslag.
Ut igen och fick en liten braxen. Sedan var det lugnt igen.
Tänkte att det var dags att ta fram feedern och trimma upp platsen lite till.
Ganska snart fick jag äntligen napp och drillade hem en skaplig braxen. Sneglade över för att se Rosenkvists reaktion och förhoppningsvis skrämma honom lite men det var ju ingen mening med det då även han stod och drillade en likadan.
Tog då och trimmade upp mäsknlandningen med en näve mask som klipptes ned i mäsket. Fick snart ytterligare en braxen och ytterligare en. Sedan blev det lugnt igen.
Fortsatte att mata ut en stund men tänkte låta platsen vila lite och testade av långspöna igen med samma resultat som tidigare. Pelle fick någon fisk emellanåt på T.A.P men storleken var av den mindre sorten.
Fortsatte sedan med feedern resten av tävlingen då det endast var ute på denna platsen som det nappade.
Fick ett par braxar till innan Blom kom ned och hälsade på 13:25 men efter detta gick det troll i fisket.
Hade en hel del napp till men missade alla sista 35 minuterna men det kunde varit löja som följt med likaväl som att det var stor brax.
Vid invägningen visade sig det att A-sträckan hade endast gett småfisk och Pierre hade petat ihop 2,8 kilo löja.
Bra Jobbat Pierre, för det krävs en del för att få upp dessa små krabater.
På B-sektionen vägde Rosenkvist in 3.8 Kilo med en braxen och resten löja. Min vikt blev 7,2 Kilo och en seger.
I totalen blev det ju  Rosenkvist som segrade med 1+1 och jag blev 2:a med 1+1 men 19! Kilo efter Patrik.
Grattis Patrik och bra jobbat. Kul att få slå dig på detta fisket och i just detta vatten där du brukar vara grym.
På 3:e plats seglade Pierre 1+2 om Patrik Ceder som blev 4:a med 1+3.
På 5:e plats kom Challe Fasth med 2+2 och sista direktplatsen togs av Daniel Blom som blev 6:a.
Nu är det bara att ladda om inför nästa helg då trad-SM går av stapeln i Söderhamn dit jag och Albin åker på Fredag. Skall bli kul att testa ett nytt vatten igen. Söderhamn har ju gett oss Leijon 2 medaljer tidigare då Kustfiske-SM gick av stapeln där för ett par år sedan.
Albin tog Junior-guldet med 28 gram och jag tog Seniorsilvret med 30 gram. (2 gram ifrån guld)
Tror ju inte att det blir så låga vikter nu men vem vet?
Kom gärna med tips och trix innan vi åker dit så att vi har ett hum om hur fisket går till där.

RSS 2.0