SM i pimpelfiske Burträsk 2017

 
Ja nu stundar SM i pimpelfiske  På Burträsket i Skellefteå.
Uppladdningen pågår för fulla muggar ute i landet. Frågorna haglar angående hur fisket kommer att bli och som brukligt så nämns både himmel och helvete i försnacket.
Har själv inga förutfattade meningar angående detta utan kommer att köra på som vanligt. Har ju inga alternativ då jag aldrig varit där tidigare.
 
Fredagen kommer att ägnas åt min andra hobby (åka bil). Och hela fredagen går nog åt till detta. Ihop med Blom, frugan och Ronja så skall milen dansa bort en efter en tills vi når fram. Och det skall nog bli 3-siffrigt i alla fall miltalsmässigt innan vi når våran huvuddestination. Kvällen kommer att gå åt till de sista smörjelserna och blandas med en hel del mat förhoppningsvis.För på lördag skall det åter finnas ork i kroppen för att kunna göra sitt bästa.
 
Larverna skall trimmas in i det sista och vem vet, kanske det inte behövs? Men det kommer jag själv inte chansa på och gå ut "naken" på isen. Men vad är det egentligen som gäller? Maggot, pinkies, bloodworm, mask eller råttsvansar? Det vet vi först till helgen och även hur man skulle fiskat. Kan ju inte vara omöjligt att få fisk där för även Lilja fick ju fisk och plockade hem 6:e platsen när SM gick där senast. Kanske han blir favorit nu när han även lärt sig att bowla?
 
Challe och Bralle som är med i laget har ju varit smarta att ihop med Ahlgren hålla sig uppe i Norr och tränat efter myskasuccen förra helgen. Bara de inte är övertränade nu! Vi andra har ju vilat oss i form och kanske blivit lite snyggare med. Men man undrar ju lite hur det är med isarna då man bor en liten bit från sjön nu. Hörde att det smält ordentligt i Jämtland så att det var högt vatten på isen och gick vågor i stormen. Men enligt YR så skall det ju hålla sig mestadels på minusgrader fram till helgen så det känns ju fint. Kan ju bli parkettgolv att gå på. Men man behöver nog inte förta sig i utgången då sjön inte är allt för stor.
 
Tipsen i pimpeltips-SM kommer in raskare och raskare och det är bara att rappa på med inskickningen för nu blir det inga fler tävlingar som kan användas som förhandsinformation utan nu får allt bli skåpmat. Må bästa man eller kvinna vinna denna hedersamma tävling. Och som sagt även om man inte vill tippa så går det ändå bra att skicka in pengar till barncancerfonden. Se info nedan. Och om man vill ha något att läsa om innan så kan man läsa på pimpelsport.se där Tikkanen intervjuat Anna Mattson efter hennes NM-silver förra helgen.
 
Sänder ut infon om hur du tippar pimpeltips-SM en gång till för dem som missat det
 
För 5:e gången skall vi genomföra denna tävling.
 
Reglerna är enkla.
Välj ut en fiskare i varje klass ÄHV, HV, Sen, ÄHJ, YHJ, ÄDV, DV, D-SEN, ÄDJ, YDJ .
Skriv in Klass, startnummer och namn som hittas på.http://ssfk.net/anmalningslistor-sm/
Lägg till tävlingens högsta vikt under lördagens fiske på Burräsk som gäller som utslag om det är lika poäng.
Eran "travhäst" ger er den poäng som den får placering. Likt reglerna i Internationellt mete. Blir eran fiskare 4:a så får ni således 4 poäng. Sedan räknas sammanlagd poängsumma ihop och den med minst poäng vinner.
Om eran tävlande ej kommer till start, blir diskvalificerad eller på annat sätt ej fullföljer tävlingen får ni antalet anmälda i klassen +1 i poäng
Kolla att ni skriver in rätt tävlande i rätt klass också för annars blir poängen som ovan.Glöm heller inte startnummret på din spelhäst då det kan finnas fler med samma namn och att jag kan hinna kolla att det blivit rätt med namn och klass. 
Rätt att deltaga: Alla som vill.
Pris: Vinnaren får en uppsättning av det gula pimpelsetet så snart poäng och resultat är uträknat. Samt den stora äran av att kunna Sveriges alla pimpelfiskare bäst.
Startavgift. Valfri och EJ obligatorisk men mycket rekommenderad. SMS:a Hopp till 72900 så bidrar ni med 50:- till barncancerfonden hur många gånger ni vill eller sätt in en gåva på PG 902090-0 eller BG 9020900 som även de går till barncancerfonden.
Om det nu skulle bli inställt så betalas inga pengar tillbaks men en god gärning är utförd.
Skriv ett mail eller lämna en lista till mig med era fiskare om ni träffar mig på en tävling eller kommer hit och lämnar den. Och ni får gärna spela på er själva för här gäller inte Jante-lagen utan det uppskattas om ni har er själva i eran tipslista.
Mailet skickas till: tomas@kinnevikensfritid.se senast onsdagen före SM-helgen
 
Kom ihåg att beräkna in de tidigare resultaten i vinter. Men glöm då heller inte att nu räknas endast abborre och vilka körde med skruvdragare eller ej? Kanske man ska räkna med NM som går av stapeln nu på lördag eller ställningen i PSC.
Den som vet mest vinner!
 
Daniel Blom, Lars Gullstrand, Kaj Hagström och Jan Branell är de tidigare mästarna.
Rekordhållare är Lars Gullstrand från Linghed som med sina 48 poäng krossade rekordet ordentligt. Kan det vara möjligt att slå nu under detta SM? 
Att det är svårt att tippa är det många som vet då de testat tidigare för vissa år så går ju storfavoriten bet. Minns ju i Falun där många trodde på Dan Esbjörs men fick ganska många poäng då han failade markant. Så det är många gånger säkrare att spela på en top 5:a än på en eventuell segrare.
Skriv gärna in era kontaktinformationer så att jag kan få tag på er om lyckan skulle vara framme.
Så tveka inte på att lämna in en rad och visa era färdigheter i kunnande om konkurrenter.
Lämna in raderna så snart som möjligt så att jag hinner sortera in dem.
 
Kör försiktigt så ses vi på lördag.

SM, SM och SM på is.

Nu kommer avslutet på is-säsongen allt närmare. Sitter och kollar lite på Big Angry Fish från Nya Zeeland och läskas av det grymma fisket som de har där. Men där är man ju inte och nu är det ju annat som gäller. Idag börjar ju Mormuska-SM i Jämtland och Skaraborg har toppat laget med Challe, Bralle och Ahlgren som skall göra oss stolta med alla medaljer de ska ta med sig i husbilen hem.
 
Är ju själv inte där mer än att mina larver är där. Utan jag sitter hemma och vilar upp mig inför nästa helg. Då far vi upp till Burträsk och skall se vad som bjuds där. Vet ingenting om detta vattnet och har heller inte fått någon insideinformation än så länge. Men det är ju SM så det blir ju kul. Myskagänget håller ju sig på träningsläger uppe i Norr under veckan då det knappt är någon mening alls att ta sig hem mellan tävlingarna. Bara de inte blir övertränade av det.
Godis för myskafiskarna.
 
Under dagen är det även tävling uppe i Älvdalen men det blir det inget med då Matilda kom hem på besök. Och ärligt talat så behöver man nog vila upp sig innan slutspurten dra igång nästa helg med SM i pimpelfiske på Burträsk Skellefteå. En resa som tar en hel dag men vad gör man inte för att få vara med? Dagen som är nu skulle ju ändå ha gått med en resa till Tele 2 arena men då Villa hade stolpe ut i semin mot Bollnäs så blir det ingen resa dit. Men vi får se vilket Hälsingelag som är starkast idag.
Detta laget borde varit i Stockholm idag!
 
Men det är bara att hoppas på att det blir en väslspelad final och ett rättvist resultat. Blir det Starks Bollnäs eller Bokstavsmannens Edsbyn som tar hem det? Ja det är bara att vänta till 3-tiden så har vi nog svaret. Men det blir nog att kolla på det på TV:n i alla fall och fortsätta ladda batterier inför fortsättningen. För här hemma är det nu helt uppgivet med isar på vattnet men det är bra isar norrut så det skall räcka även över påsk.
Vårblommorna är snart överblommade redan i Lisch!
 
Metarna håller på i full kareta med Id och Färna som första fångsterna men även braxen har kommit igång skapligt redan. Och för trollarna så är det ju naturligtvis sötebrödsdagar med öppet vatten och ganska o-fiskade sträckor då höstens fiske blåste inne. Är ju bara hur mycket yrkes och fritidsfiskarna har dragit upp. Konstigt bara att man aldrig hittar fisk från Vänern i kyldiskarna på Spikens fiskeläge utan bara importerad fisk och då faller ju hela konceptet med "närodlat" Men det är ju en sak att sätta upp regler och en helt annan att se till att de efterlevs. Finns ju ingen tillsyn från Vänersborg till Mariestad så det är ju vilda västernregler som gäller där.
 
Men någon fisk skall ju finnas kvar för dem som trollar med även om Benny och Claes bara blöter drag. Kanske Benny mörkar formen inför Kinnekulleträffen som går helgen efter påskpimpeln. Stora Tomic är det väl bara som används. Men annars kommer nog många att bättra på sin utrustning innan träffen så det blir bråda dagar fram tills dess.
 
Men glöm nu inte Pimpeltips-SM och lämna in raderna så fort som möjligt. (senast onsdag) se tidigare inlägg. Och även om ni inte vill lämna in en tipsrad så går det bra att skicka in pengar till barncancerfonden ändå. Alla pengar är välkomna dit. Men för er som lämnar in era rader så lämna in dem så tidigt som möjligt så att det hinns med att renskrivas.
 
Sköt nu om er och kör försiktigt då det fortfarande blir lite körande på vintervägar så ses vi.

Norra Barken 2017-03-19

Ännu en pimpelhelg avklarad. Det börjar nu tryta ordentligt på möjligheterna för att pimpelfiska. Denna helgen var tänkt med 2 dagars fiske men blev bara en. Dagen till ära for jag och Patric E upp till söderbärke för att deltaga i pimpeleventet där. Vi skull hålla fanan högt för LSFK, Skaraborg och jag höll på att säga hela södra isfria Sverige men kom då att tänka på att det var Knallar, Östgötar och Smålänningar med så där fick jag hålla igen.
 
Förberedelserna höll på under lördagen och vad jag minndes från den var ett skapligt plockefiske och 5-6 kilo som stod sig slätt då Dyberg vann senast på 18 kilo. Sent omsider kollade jag upp det och det var för 2 år sedan och då på Södra Barken. Men då vi skulle gå ut vid folkets park så trodde jag att jag visste vart vi skulle men väl framme insåg jag att jag aldrig varit på denna sjön förut. Men tanken denna gången var att träna på att gå så då är det lika bra att inte lyssna på för många tips. Men alltid lika trevliga Kjell och Ellen pekade ut ett gott tips till mig men det låg för nära så jag bestämde mig för att bara gå tills utgångstiden rann ut.
Jag hann ut för att se tåget gå idag i alla fall.
 
Men då jag tog lite väl lång tid på mig och pratade lite för mycket så var det bara att traska iväg och se hur långt det blev. Kollade lite på vart de flesta gick och vart man kunde bli någorlunda ensam inom rimligt avstånd. Tog då sikte på en ö längre fram och traskade iväg. På bägge sidor satt det folk i klungor och förberedde sig för den kommande fighten.
Klungan på västra sidan var ganska gles jämnfört med den i en vassvik på östra.
 
Ett mindre lämmeltåg gick vidare längs med den östra sidan men de flesta hade stannat tidigare. Inte en kotte gick vidare så länge jag såg åt den västra sidan så dit kanske det blir nästa gång. Men siktet var inställt på den lilla ön mitt i men väl framme såg jag att det var 2 till som hade samma tanke. Och i min tanke fanns det att det simmade runt fina borrar runt ön och jag hade valt rätt sida för att få dem medans de andra satt på den andra sidan. Funderade bara på hur jag kunde få väderkvarnen till att vara diskret men det går väl som vanligt att det är rena semaforen.
Den lilla ön med fyren på fick bli min startplats idag.
 
Starten gick och lina halades ut. Blev lite förvånad att det bara var 2,5 meter djup. Konstigt för det var ju en angörningsbrygga på ön men det behöver ju inte vara djupare för det. Fiskade mig närmare ön då jag inte kännde något och efter ett par hål började jag kolla på alternativt ställe. De andra hade heller inte nån stöt i grejerna så efter det att jag testat ut på östra sidan om ön och kommit ned på 8 meters djup så valde jag att gå vidare. Och nästa alternativ var en bit av den östra sidan som var ledig. För klungan ville jag inte gå in i.
 
Hittade en intressant vik och började fiska mig inåt. Var ju en del stenar som lyft isen och botten var kanonläcker med kullriga stenar i olika storlekar och verkade vara ett perfekt habitat för de randiga riddarna. Men inte heller här var det någon fisk som ville ge sig tillkänna. Och det kom folk till mig i viken och vi var nog 5-6 stycken där som mest. Men ingen fick något och då jag frågade dem så hade de flesta heller inte haft något napp. Och i viken bortanför satt Patric och Andersén som hade fått ett par fiskar var. Känndes inte som någon meing att gå till dem så jag fiskade söderut längs med den östra sidan.
 
Fick då träffat på några som faktiskt fått fisk. Och det hade ju inte gått mer än en dryg timme!!! Men jag fortsatte in i nästa vik och där häpnades jag med att se 2 man sitta och hiva lite fisk. Anslöt mig i det glada gänget och när jag väl kommit dem nära så fick jag helt plötsligt fisk. 14 stycken kom upp innan det sinade i hålet och man undrade vad det egentligen var som hände. En bra bit över en timme utan pet på grejerna och helt plöstligt 14 i samma! Men jag fick bara 4 till i området så det var bara att gå vidare i det fina vädret.
En del hade vett att bara mysa i vårsolen!
 
Gick vidare längs med kanten och stötte på en herre när jag gått förbi saxviken eller vad den hette. De hade haft lite race där på början av tävlingen och pratade om 5-6 kilo i kontarna så jag undrade om det egentligen var samma sjö. Men herren sade till mig att han hade haft race på grunt vatten (under 1 meter) så då blev man ju sugen på att testa det. Slog ett hål nära land och ganska snabbt kom det upp 2 borrar och man undrade om det var det enda man gjort fel idag. Men det stämmde ju inte med det tidigare då jag fick de första fiskarna på 2-3 meters djup. Men jag slog ett par ofruktsamma hål till innan jag gick vidare.
 
Sprang då ihop med Per Morelius. Slog då följe med honom en stund och snackade lite om GT-fiske och annat skoj. Kul med lite trevligt sällskap på isen om det inte nappar. Så Per och de andra fick fisk i området och jag harvade på men fick ingen fisk alls trots idogt försökande. Började då min hemfiskning då det var inna på den sista timmen. Och då med endast 20 fisk i konten! Kom då ihåg tipsen från morgonen och då det satt många på högersidan av än så valde jag västersidan. Testade längre i än vart de andra som varit där tidigare och fick en lite finare fisk igen på grunt vatten.Men inget mer.
 
Borrade mig utåt och testade gammelhål med. Och helt plötsligt så nappade det bra i ett hål. Och är jag lämnade det så var jag uppe i 57 fisk. Blev ju bästa hålet idag men då jag fortsatte i området tills det bittra slutet så kom jag upp i 87 fiskar och 2,1 kilo som ledde mig till en 17:e plats idag. Blev ju inte precis vad jag hoppats på men vissa grejer är testade inför SM om 2 veckor så jag har en liten vägledning där. Och på det där med placeringar så räckte min placering till priskuvert idag och det var ju länge sedan.
2 sörlänningar med var sitt pris.
 
Andersén kom på en 10:e plats och blev värst av oss och får skratta ytterligare en vecka. Själv har jag fått testa en del grejer inför SM, fått en skaplig promenad och jag fiskade i alla fall inte lika dåligt som Möller. Nu är det bara att fortsätta ladda inför första resan uppåt om 2 veckor. Får väl se om man kan luska ut lite om SM-vattnet med. För än så länge har jag inte träffat på någon som har kunnat ge mig info om hur fisket är där. Men det blir säkerligen inga fler pimpelpass innan så man har ju inte rosat placeringslistorna det senaste. Men varje steg är ett steg framåt och vi får se hur det går om 2 veckor.
 
Glöm nu heller inte att lämna in era pimpeltipsrader så får vi se vem som vet mest om pimpel-Sverige. Kan det bli ännu en ny mästare eller blir det någon som blir först med att vinna 2 ggr?
 
Sköt nu om er så ses vi snart.

Pimpeltips-SM i Burträsk 2017

Ja nu stundar SM i pimpelfiske  På Burträsket i Skellefteå.
Och för 5:e gången skall vi genomföra denna tävling.
 
Reglerna är enkla.
Välj ut en fiskare i varje klass ÄHV, HV, Sen, ÄHJ, YHJ, ÄDV, DV, D-SEN, ÄDJ, YDJ .
Skriv in Klass, startnummer och namn som hittas på.http://ssfk.net/anmalningslistor-sm/
Lägg till tävlingens högsta vikt under lördagens fiske på Burräsk som gäller som utslag om det är lika poäng.
Eran "travhäst" ger er den poäng som den får placering. Likt reglerna i Internationellt mete. Blir eran fiskare 4:a så får ni således 4 poäng. Sedan räknas sammanlagd poängsumma ihop och den med minst poäng vinner.
Om eran tävlande ej kommer till start, blir diskvalificerad eller på annat sätt ej fullföljer tävlingen får ni antalet anmälda i klassen +1 i poäng
Kolla att ni skriver in rätt tävlande i rätt klass också för annars blir poängen som ovan.Glöm heller inte startnummret på din spelhäst då det kan finnas fler med samma namn och att jag kan hinna kolla att det blivit rätt med namn och klass. 
Rätt att deltaga: Alla som vill.
Pris: Vinnaren får en uppsättning av det gula pimpelsetet så snart poäng och resultat är uträknat. Samt den stora äran av att kunna Sveriges alla pimpelfiskare bäst.
Startavgift. Valfri och EJ obligatorisk men mycket rekommenderad. SMS:a Hopp till 72900 så bidrar ni med 50:- till barncancerfonden hur många gånger ni vill eller sätt in en gåva på PG 902090-0 eller BG 9020900 som även de går till barncancerfonden.
Om det nu skulle bli inställt så betalas inga pengar tillbaks men en god gärning är utförd.
Skriv ett mail eller lämna en lista till mig med era fiskare om ni träffar mig på en tävling eller kommer hit och lämnar den. Och ni får gärna spela på er själva för här gäller inte Jante-lagen utan det uppskattas om ni har er själva i eran tipslista.
Mailet skickas till: tomas@kinnevikensfritid.se senast onsdagen före SM-helgen
 
Kom ihåg att beräkna in de tidigare resultaten i vinter. Men glöm då heller inte att nu räknas endast abborre och vilka körde med skruvdragare eller ej? Kanske man ska räkna med NM som går av stapeln nu på lördag eller ställningen i PSC.
Den som vet mest vinner!
 
Daniel Blom, Lars Gullstrand, Kaj Hagström och Jan Branell är de tidigare mästarna.
Rekordhållare är Lars Gullstrand från Linghed som med sina 48 poäng krossade rekordet ordentligt. Kan det vara möjligt att slå nu under detta SM? 
Att det är svårt att tippa är det många som vet då de testat tidigare för vissa år så går ju storfavoriten bet. Minns ju i Falun där många trodde på Dan Esbjörs men fick ganska många poäng då han failade markant. Så det är många gånger säkrare att spela på en top 5:a än på en eventuell segrare.
Skriv gärna in era kontaktinformationer så att jag kan få tag på er om lyckan skulle vara framme.
Så tveka inte på att lämna in en rad och visa era färdigheter i kunnande om konkurrenter.
Lämna in raderna så snart som möjligt så att jag hinner sortera in dem.
Kör försiktigt så ses vi.

Borlängemästerskapen 2017-03-12 på Ösjön.

Slaget om Runn är nu avgjort.
Slaget som går en dag på Runn i Falun och en dag på Ösjön i Borlänge som även den hör ihop med Runn. Same, same but different. Är som en annan sjö men innehåller även den småfisk men med fler inslag av lite bättre fiskar. Efter lördagens misslyckande på Runn så var det ju bara att hålla sig ifrån de andra och försöka att hitta ett eget fiske som är så mycket bättre än alla andras.
 
Men förberedelserna efter en natt på lugnets camping var att man var i god tid till lördagens tävling och kunde förbereda sig i lugnan ro. Och allt eftersom så dök de deltagande upp i en allt stridare ström så man kunde tro att Jonas Strid var där men han höll sig på surviken idag så det var ju inte fallet. Tänkte då att nu behöver man en ordentlig laddning av röta och vad kan vara bättre än en ordentlig Möllergnuss innan start så det fick bli fallet.
Hårdgnugg innan start.
 
Nu kan väl ingenting gå fel idag. Bara att kolla vart alla går och se ett folktomt område där man kunde vara lite för sig själv och då ha chansen att få mycket fisk och få behålla alla själv. Fanns ju ett chansalternativ att sitta kvar i starten då det emellanåt kommer in matfisk upp emot bäcken men där var det redan en som barrikerat sig så jag valde att gå iväg runt udden i alla fall. Men jag kollade först vart alla andra gick så man kunde välja av allt som blev över.
Bra att ha koll på vart alla andra går så man kan välja på det som blir över?
 
Men vi gick ut på isen och rundade udden. Och de flesta som gått runt den hade ju tagit sig långt in i viken och lämnat ett område ledigt som jag hade tänkt att stanna på andra gånger då det har vunnits där tidigare. Och det såg ju fantastiskt o-fiskat ut då jag inte såg några gamla borrhål. Men då det snöat och tinat om vartannat så är det ju inte alla hål som syns. Och det jag då inte visste var att det gått i alla fall 5 tävlingar på sjön tidigare i vinter så det var nog inte orört område ändå. Men då jag skulle gå över skridskobanan stötte jag på en gammal bekant.
Stephen Palmer on ice!
 
En gammal bekant sedan 79 som flyttat till Borlänge och bosatt sig så det var otroligt kul att träffa på honom igen efter alla dessa år. Har ju själv varit över och hälsat på dem hemma i Stafford ett antal gånger och även kraschat hans cykel då jag bodde hemma hos dem en sommar för länge, länge sedan. Krökte framgaffeln och fick svullna fingrar då det kom en bil på fel sida vägen. De har ju inte lärt sig köra på rätt sida där. Var ju lättare att fightas i skogen mellan skärmarna då vi tävlade mot varandra.
 
Men jag gick ut i ett folkfritt område och slog ett hål då starten gick men som det varit det senaste så var det ingen hemma där. Men jag fiskade mig utåt i viken för att söka av djupet men då jag kom närmare en mörtstuga så grundade det upp och vips så fick jag lite fisk. Men då jag i 2 hål fått 30-40 fisk så var vi redan en liten klunga och då dog fisket direkt. Men allteftersom så försvann de andra och det började nappa lite igen. Men klungan fortsatte bortåt och då jag kännt ett par grövre fiskar så nötte jag på i området men till slut var det ingen alls som nappade istället. Hoppades då på att det varit en supersur dag då alla som kom förbi i stort sett inte hade fått fisk. Men då kom en förbi och skvallrade om att någon hade fått 4 kilo i ett hål så var det ridå ned.
 
Men jag testade lite till i ett oborrat område där jag fått lite bättre fisk tidigare men det var helt rent på fisk där. Men i startviken fick jag några småpinnar till så jag kom upp i 103 fiskar och kom över 2 kilo vilket inte var den vikten jag behövde idag utan gav mig en 63:e plats idag. Samma som Björn Ölmdal fick i veteranklassen so kuriosa. Men det var flera som fått nästan lika dåligt som mig i alla fall och även en hel del duktiga is-krigare så man behövde inte känna sig skamsen över insatsen. För av dem som fiskat i samma del som mig var det nog inte många som slog mig. Men det är bara att krypa till korset och inse att man alltsomoftast behöver traska iväg långt på denna tävlingen. För startdelen har varit kass alltför många gånger nu.
 
Och om det funkade med morgongnusset vet jag inte riktigt. Jag vann ju i alla fall mina hål och troligtvis delen av sjön. Men det hjälper ju föga när det krävs 5 gånger mer i vikt för att vinna. Men Möller kanske sög tillbaks lite bondrötejord från brallorna för det lilla äcklet hade ju tvättat byxorna!!! Och vem f-n gör det innan en sånhär tävling? Vet inte om han tyckte att de var kontaminerade med något fuffens men hur det än var så följde han upp gårdagens fina 4:e plats med en seger idag och det unnar jag honom. Bra jobbat Andreas. Nästa gång byter vi nog byxor helt!
Kung byxlös Andreas Möller dominerade på Ösjön idag.
 
Men det fanns andra som fegade och inte vägde in så helgens behållning blev nog att Samuel Larsson hade brutit av sitt pillespö till sundet han med. Men det får man väl äta upp till påsken? Var ju även en del som inte vägde in på Runn heller. Tråkigt då man vill jämnföra lite vikter med dem man brukar ha som antagonister. Men man får väl fiska bättre så man får jämnföra sig med dem somväger i i stället! Kul annars med att träffa alla likasinnade. Kommer ju folk från hela Sverige för att vara med på denna tillställning. Några lyckas och några inte. Men så skall det ju vara. Hade det varit samma sak varje gång så hade det ju heller inte varit så skoj som det är. Fanns ju en del som fick gös idag med och det smakar nog lax i pannan det.
Korvkön ringlade sig framåt. Men det måste nog varit Möller som vägde in samtidigt.
 
Kul tävling men nu får man nog ändra attityd och traska omkring på nya ställen för fisk finns ju och det gäller att knäcka koden. Och på vissa ställen är låset redan lite dyrkat då det finns mer fisk där. Och då det finns mer fisk är det lättare att reta upp dem. Men nästa gång så!
 
Sköt nu om er så ses vi.

Falumästarskapet 2017-03-11

Dagens fiske på Runn är avklarat.
Första dagen på slaget om Runn gick i år med Falun som första tävling. Förhoppningarna var stora  om ett fiske som kunde gå till mannaminne. Bra förutsättningar med rejäl is som var beklädd av både fruset stöp som ett lager av snö ovanpå. Och att dagen pryddes med det bästa vårväder man kan tänka sig med strålande sol och knappt någon vind alls.
 
Massor av folk hade samlats för att deltaga och det var ju en dag där många varit kluvna då Kälarne cup går samtidigt. Valet är ju att få många små fiskar eller en riktigt tung kont att bära hem med bättre fiskar. Nackdelen är ju flera timmar i bil. Och trots att ka bil är min andra hobby så föll valet på Dalarna. Men nu lockade det med att få några riktiga fläskehål med många fiskar trots att storleken är lngt ifrån matfisk. För fisk finns ju överallt och man skall bara knäcka koden för att få dem att nappa.
Många hade valt precis som mig att inte gå speciellt långt och stannade längs med startrakan.
 
Ut på isen tillsammans med Ronja och kollar lite vart alla sätter sig men börjar ganska grunt för att kolla lite om det skall förflyttas inåt eller utåt. För det gäller ju att hitta fisken så grunt som möjligt så att det går snabbt att plocka dem. Och emellanåt så nappar det lite större fiskar in på grundare vatten s det är ju bara att testa sig fram.
Jag och Ronja njuter i fulla drag ute på Runn:s is
 
Första hålet slogs och det blev till slut en ensam rackare där. Nästa hål, lite djupare och 2 fiskar. Sedan bomhål. Flyttade lite åt sidan och det blev 10 fisk. Fisken var lite försynt i nappen och farhågorna började öka om att det skulle bli lite segt idag (med Runnmått). Men det blev en fisk här och en där men aldrig någon fart i alla fall där jag borrade. Ville inte dra mig in i klungorna men fick till slut gå in i en liten grupp där jag fick lite fisk. Men hur man än försökte så fick man ingen fisk.
 
Kämpade på i området då det var folk som fick fisk omkring mig. För det finns ju fisk men vad gör jag för fel? Men tävlingen var ju redan körd så man kan ju testa lite med vad som fungerar. Och när det var mindre än en timme kvar så gick jag ut till ett gäng som satt längre ut och fick fisk. Bra tillfälle att testa vad som funkar för här var det ju många som drog på ett större område. Så man slog följe med gänget och släppte ned pirken. 6-7 meter djupt och då stämmde det inte riktigt bra med den lätta pirken jag körde med och linan trasslade då den var för tunn för detta djupet.
 
Bytte då till en 55:a med tafs på och släppte ned. Fisk direkt. Testade då runt med hur tafsen skulle betas och blodis var helt outstanding tills man fått fart på dem för då spelade det ingen roll. Och första hålet med detta så hade mina 52 fiskar tidigare hade fått sällskap med ett 80-tal och andra hålet som blev mitt sista hål gjorde att jag slutade på 160 fisk och 2,8 kilo. Ett resultat jag inte räknar så högt för nöjd var jag inte förutom med att jag hittade något som funkade till slut.
 
Men det är ju så många grejer som inte alls passade ihop i mina iaktagelser idag. För min del så skulle man fiska på 6 meters djup, med 55 mm pirk och tafs klädd med bloodworm. Och detta på sjön Runn!!
Ur led är tiden.
 
Men det är ju en del som  kan hitta fisken på alla de omöjliga sätt. Och Jonas Gustavsson hittade ju fisken i slutet och fick hela 13 kilo!! Fantastiskt att på slutet vräka upp massvis med fisk i rätt storlek på rätt djup.
Möller fiskade bra idag och fick ihop 8,9 kilo och knap 4:e platsen. Hade ju inte tid att störa honom på morgonen så jag får väl skärpa mig i morgon och hårdmobba honom på något sätt.
 
Nu är det bara att ladda om och förbereda sig inför morgondagens drabbning på ö-sjön i Borlänge.
Sköt om er så ses vi

Fruktjuice open på Ekolsundsviken Mälaren 2017-03-05

Nu har man varit på Mälaren igen. Alltid kul att åka dit då det finns fisk mest överallt. Sent beslut om att åka dit så det blev ingen tid till att samåka utan man fick begagna motorvägen upp i ensamt gemak. Men de flesta hade nog gjort upp om resor redan innan. Men upp kom jag i aldeles lagom tid och såg snart att det inte var jag som åkt längst utan det var nog Bertilsson från Halland som var dagens värsting i bilåkande. Men även Möller och Teitinen förgyllde dagen från Knallehållet. Även en billast med Skaraborgare i form av Rotsén Heikki och Laila var också på plats. Synd bara att inte bokstavsmannen var med för det var länge sedan nu, kanske nästa helg?
 
Planen med dagen var att ha lite koll på storfräsarna vart de gick och hur de betedde sig men då jag kom lite väl sent ut på isen var alla borta. Hade då nygnuggat högerben och fick förlita mig på det. Och då jag inte kunde se vilka som gått norrut och vilka som gått söderut fick jag klara mig själv. Valet blev då att helt allena leta i ostört område och med tanke på vinden valde jag att gå rakt över i stället där man kunde få lite lä.
Bron över Ekolsund sedd från södersidan denna gång.
 
Norrsidan om bron har jag ju varit på vid 2 tillfällen tidigare och har lyckats skapligt och plockade senast 8,9 kilo vilket jag var nöjd med. Målet idag var att hitta på fisk och slå säsongsbästa som tyvärr fortfarande är från Södra Hyn med 4747 och det skall väl gå att klå idag eller? Kom över precis till starten och slog ett hål. 8 meter djupt och ingen fisk. Blev förvånad över djupet men fortsatte inåt. Nästa hål 6 meter och ingen fisk.  Ett par hål inåt så blev det en markant kant och hoppade upp till 1 meter. Men fortfarande ingen fisk. 
Startplatsen på fruktjuice open med 8 meters djup.
 
Fiskade mig längs med vassen och fick till slut en fisk, och i nästa hål dök det upp 12 till. Gött nu har jag hittat dem och har hela viken för mig själv! Men det blev bara sporadiska fiskar och iblend ett par och jag insåg att loppet redan var kört. Men viken såg så fin ut och MÅSTE ju hålla fisk!! Hela viken hade jag följt längs med vassen med små utfall inåt och utåt men ingen konsekvens i nappet. Så jag beslöt mig för att slå en rad med hål rakt över viken för att se om det var någon skillnad och om det var några djuphålor. Men det var ganska jämndjupt på 70-100 cm djupt men till slut så blev det lite djupare.
 
Helt plötsligt nappade det som det skulle och lite större fiskar än de tidigare. Och det var precis utanför där jag fick fisk i början så man var ju nära redan från början. Men som vanligt dena vintern så var det fantastiskt viktigt med var man borrade hålen. Var man en meter fel så fick man inget. Och då man efter drygt halva tävlingen hade endast 50 fisk så var det en klar förbättring och jag fick 179 fisk till slut och gnetade ihop 4,9 kilo som nu är årsbästa. Ingen bra vikt idag naturligtvis men i alla fall en förbättring av självförtroendet.
Skönt att man kan se fisken i skryllan utan att ta ut påsen och leta i vecken efter dem.
 
Inte konstigt att det finns många duktiga fiskare från området då de vet att det finns fisk överallt och det är bara att bedömma om det är rätt storlek och frekvens på fisken. Får ju troll i huvudet då det går för dåligt en längre tid och man krånglar till det i onödan. Får väl hoppas på att man förenklar fisket resten av säsongen nu. För det är ju en del kvar av den ännu även om isläget inte är någon höjdare i södraste Sverige.
 
Högsta vikterna kom ju naturligtvis från hemmafiskare men Möller blev värst av oss på 10 pannor trots att han bjussat på lite morgongnuss. Tog en extra dos inför nästa helg så man kan ha det förspännt i Falun/Borlänge nästa helg. Då blir jag giftig. För om bägge byxbenen är någorlunda nygnussade och man fått ett litet lillfinger i självförtroende så kan det nog gå väl. Får väl ta ett likadant starthål som för 2 år sedan för att hålla i det hela tävlingen och veta vart man får gå och vart man inte får gå. Fick då 243 fisk i första hålet men vågade inte gå ut i rallybanan som såg utsökt ut och det var den ju. De som gick dit hade kanonfiske medans jag hade kasst bara ett flugkast därifrån.
 
Och det kommer nog bli en hel del på slaget om Runn. Till och med lill-Thomas ska svika Kälarne och försöka bemästra Jonas på hemmaplan. Skall bli kul att se hur det går. Själv ska jag försöka att ge lite motstånd i alla fall och göra mitt bästa. Men det är nog andra förutsättningar i år då vattenståndet säkerligen är lågt även där. Så man får nog dra av en halvmeter på sjökortet i skallen och omvärdera. Kanske slå följe med Engvall denna gången så att man vet att han är i rätt område. För fisken står nog som vanligt nära min startplats och då vet man att det går bra för honom. Tror att han klämmer till ordentligt i år och dominerar herrseniorklassen.
 
Men det är bara att ladda om och ge järnet nästa helg nu. Hoppas bara inte väglaget blir som i Götene kommun för där var det isgata. Även på E 20 där trafiken flöt fram i 40 km/timme och gick knappt att köra fortare. Hade säkerligen kommit mellan 1 och 2 centimeter snö där. Ring dagstidningarna för det var ju kaos! Och där de hade plogat så hade de salat ihop allt i rondellen för där låg det vallar som man fick satsa för att komma över. Men Götene kommun kan väl inte skicka ut mer än en snöskottare då de har fullt upp med att betala för medeltidens värld.
 
Sköt om er så ses vi snart.

RSS 2.0