SM, SM och SM på is.

Nu kommer avslutet på is-säsongen allt närmare. Sitter och kollar lite på Big Angry Fish från Nya Zeeland och läskas av det grymma fisket som de har där. Men där är man ju inte och nu är det ju annat som gäller. Idag börjar ju Mormuska-SM i Jämtland och Skaraborg har toppat laget med Challe, Bralle och Ahlgren som skall göra oss stolta med alla medaljer de ska ta med sig i husbilen hem.
 
Är ju själv inte där mer än att mina larver är där. Utan jag sitter hemma och vilar upp mig inför nästa helg. Då far vi upp till Burträsk och skall se vad som bjuds där. Vet ingenting om detta vattnet och har heller inte fått någon insideinformation än så länge. Men det är ju SM så det blir ju kul. Myskagänget håller ju sig på träningsläger uppe i Norr under veckan då det knappt är någon mening alls att ta sig hem mellan tävlingarna. Bara de inte blir övertränade av det.
Godis för myskafiskarna.
 
Under dagen är det även tävling uppe i Älvdalen men det blir det inget med då Matilda kom hem på besök. Och ärligt talat så behöver man nog vila upp sig innan slutspurten dra igång nästa helg med SM i pimpelfiske på Burträsk Skellefteå. En resa som tar en hel dag men vad gör man inte för att få vara med? Dagen som är nu skulle ju ändå ha gått med en resa till Tele 2 arena men då Villa hade stolpe ut i semin mot Bollnäs så blir det ingen resa dit. Men vi får se vilket Hälsingelag som är starkast idag.
Detta laget borde varit i Stockholm idag!
 
Men det är bara att hoppas på att det blir en väslspelad final och ett rättvist resultat. Blir det Starks Bollnäs eller Bokstavsmannens Edsbyn som tar hem det? Ja det är bara att vänta till 3-tiden så har vi nog svaret. Men det blir nog att kolla på det på TV:n i alla fall och fortsätta ladda batterier inför fortsättningen. För här hemma är det nu helt uppgivet med isar på vattnet men det är bra isar norrut så det skall räcka även över påsk.
Vårblommorna är snart överblommade redan i Lisch!
 
Metarna håller på i full kareta med Id och Färna som första fångsterna men även braxen har kommit igång skapligt redan. Och för trollarna så är det ju naturligtvis sötebrödsdagar med öppet vatten och ganska o-fiskade sträckor då höstens fiske blåste inne. Är ju bara hur mycket yrkes och fritidsfiskarna har dragit upp. Konstigt bara att man aldrig hittar fisk från Vänern i kyldiskarna på Spikens fiskeläge utan bara importerad fisk och då faller ju hela konceptet med "närodlat" Men det är ju en sak att sätta upp regler och en helt annan att se till att de efterlevs. Finns ju ingen tillsyn från Vänersborg till Mariestad så det är ju vilda västernregler som gäller där.
 
Men någon fisk skall ju finnas kvar för dem som trollar med även om Benny och Claes bara blöter drag. Kanske Benny mörkar formen inför Kinnekulleträffen som går helgen efter påskpimpeln. Stora Tomic är det väl bara som används. Men annars kommer nog många att bättra på sin utrustning innan träffen så det blir bråda dagar fram tills dess.
 
Men glöm nu inte Pimpeltips-SM och lämna in raderna så fort som möjligt. (senast onsdag) se tidigare inlägg. Och även om ni inte vill lämna in en tipsrad så går det bra att skicka in pengar till barncancerfonden ändå. Alla pengar är välkomna dit. Men för er som lämnar in era rader så lämna in dem så tidigt som möjligt så att det hinns med att renskrivas.
 
Sköt nu om er och kör försiktigt då det fortfarande blir lite körande på vintervägar så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0