Nu är Vänerslingan invigd.

Nu på Nationaldagen invigdes Vänerslingan mellan Lidköping och Grästorp.
Knepigt att inviga något som funnits sedan stenåldern men bra för området med publicitet. Många var de som aldrig ens åkt åt det hållet och därmed aldrig fått se hur fantastiskt fint det är i detta område. Fullt pådrag ända från Viggenflygplatsen längs med gamla kustvägen via Örslösa till Lidköping med aktiviteter lite här och var. Motorcykelkortegen var ett trevligt inslag som jag själv inte hade en aning om men var kul att se när det började mullra på parkeringen.
Arrangörerna själva hade nog inte trott att det skulle komma så många och maten tog slut innan hälften kommit fram för att handla. Över 1000 personer kom endast till Källstorp för att deltaga i festligheterna. Många var de som häpnades av hur vackert denna sida av Sverige egentligen är. Många av de vana båtmänniskorna som vanligtvis hittar runt i Ekens skärgård kommenterade sig själva om att de numera skulle bege sig däråt med båten i stället för att trängas norr om Kållandsö.
 
Många kom till invigningen av Vänerslingan då det invigdes i Källstorp.
 
Själv ställde jag upp med ett jiggsortiment som heter duga och lite blandad utrustning för olika fiskesätt. Tips och råd avlöste varandra då många fiskeintresserade som hade många frågeställningar dels om fisket samt om fiskeregler i Vänern. Många är o-kunniga om vad som gäller eller vart man kan ta reda på det. För de som läser här så finns det en länk nere till vänster på denna bloggen till fiskeregler i Vänern. Ronja hjälpte till med att i ordningställa tältet och få fram alla grejer innan hon kikade runt bland de andra utställarna/knallarna och nej, ingen av dem kom från Borås-trakten.
 
Nu kommer morgondagen gå åt till att förbereda sig inför söndagens batalj. Käka mycket pasta så man pallar med att dra lunsar i 4 timmar. För det är väl det som blir i Mariestad? Hoppas att regnet håller sig borta i morgon för om det regnar i Mariestad brukar det bli hällregn och det är man ju inte sugen på.
 
Benny och de andra är nu på väg hem från Lofoten och man får önska dem en trevlig resa hem. Heja Tibro!
2 veckor kvar till semester och det känns behövligt då det är som det är på arbetet. Men kanske man hittar ett riktigt jobb snart eller kan sälja fiskegrejer på heltid. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0