Invigning av Vänerleden på Fredag

På Sveriges Nationaldag så invigs Vänerslingan eller Vänerleden längs med Vänerns strand.
Antingen på land eller till sjöss. Själv kommer jag befinna mig vid Källstorps båthamn för att visa upp lite utrustning för att lyckas på Vänerns vatten. Kommer att ha med lite utrustning till trolling, jiggning, mete och pimpel. Har precis fyllt på förråden så att utbudet inte skall vara för lite utan att det finns valmöjligheter. 
 
Att det finns mycket som h'nder mellan Lidköping och Grästorp är det inget att tveka på då det till och med kommer att bli remmalag på sina ställen. Viggen kommer att flyga över området och självaste Sigrid Storråda kommer att ligga i just Källstorps båthamn.
 
Åkte ut en sväng i måndags för att se hur det eventuellt kommer att bli och Källstorps båthamn är en trevlig hamn söder om Örslösa och Hindens rev. Solen gassade och det var aldeles trevligt och faktiskt redan en hel del folk som intresserade sig för att bara åka ut och titta. Väldigt många är engagerade i invigningen som sker på många platser samtidigt men min plats blir som sagt i Källstorps hamn. Klockan 10 skall allt vara riggat och klart och bilarna bortkörda från området för att kunna ta emot alla prominenta gäster som väntas dit.
 
Ronja strålar ikapp med solen framför Sigrid Storråda i Källstorps båthamn
 
 
Såg även en liten sträcka som såg intressant ut att meta ifrån och det kan ju vara kul att testa något annat nån gång och varför inte just där? Vet ju att vattnen håller gott om mört och brax men även stora rudor simmar i området. Utanför dessa bälten är det predatorer som regerar i form av Abborre, Gädda och Gös. Om man tar sig längre ut så är det en hel del Lax och Öring som härjar ute på frivattnet. För vilken trollare har inte någon gång varit vid Hindens rev, Hjortens udde, rullstensgrund för att nämna några.
 
Sedan på Söndag får man ställa om för att matcha de andra i lunsdragning i Mariestad.
Askolin verkar ha knutit handen i fickan och planerar en kupp och väger in en hel säck- potatis.
Rosenkvist, Blom och Challe är alltid giftiga där och Pierre kan ju han med.Han krossade ju oss andra när det var trad-DM där senast. För Pelle och Micke blir det troligtvis att de får låta de långa spöna vila och testa rullspöna i stället och det kan ju gå precis hur som helst. Till och med jag har vunnit på det där. 2 gånger till och med. För dem som får de 3 platserna längst nedströms kan det ju vara mening att plocka upp långspön och Take-Apart men annars är det nog rulle för hela slanten. -Full rulle!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0