Kustresan

Nu tillbaks från Västkusten som tillbringades i Lysekil.
Fiske på Skalhamns Ramsvik med flötmete som inriktning tillsammans med sollapning.
Har nu fått ett gäng olika arter men det nappade som vanligt bäst på bottenmete.
Torsk.gråsej, makrill, vitling, näbbgädda, smörbult, tånglake, randig sjökock, berggylta, blågylta, rödnäbba och så naturligtvis snultror. Ingen plattfisk över huvud taget!
Flötmetet var lite intressant då man fick se nappen på ett helt annat sätt och man får en ny bild av fisken som nappar. Annars har jag ju bara spinnfiskat och bottenmetat och får då en annan bild av hur det går till under ytan.
Inga sälar som syntes men dock många stim med makrill som gick omkring och "ganade" alltså åt plankton. Det gick dock att lura några till hugg ändå trots att de är inställda på microskopiska byten. Flera rapporter om de andra fiskarna som haft kontakt med stor havsöring men gått bet då utrustningen gett sig på både det ena och det andra sättet. Kul att se när det är massvis med folk som belamrar hela kuststräckan. Folk i alla åldrar. Killar och tjejer och alla nationaliteter. Urinvånare och turister som oss. Bra sätt att lära barnen att fiska på med då man kan stå på kajkant likaväl som ute på klippor. I övrigt var det en god vecka med endast ett par strim-moln på himlen så alla var nöjda. Såg väl heller inte Lysekil som ett större turistmål då alla badplatser låg intill sop-stationer eller raffinaderier. Sådär turistvänligt var det inte heller då det inte fanns ett enda ställe med baguetter öppet efter klockan 18.
Hade även glömt handdukar hemma och for runt i hela byn för att hitta någon och vi var inne på ett flertal sportbutiker! som inte hade handdukar. Ur led är tiden. Man skall sporta och svettas men inte duscha och torka sig? Hittade till slut en butik med handdukar med de skulle ha 400:- för en ordinär handduk så vi avvaktade att Albin skulle komma in dagen därpå.
For iväg för att fiska kräftor igår men det ville sig inte. Endast 2 smårumpar kröp i burarna så vi fick slå på djungeltrumman för att trolla fram lite kräftor till kvällens skiva. Lassegubben blev räddare i nöden så nu vattnas det i munnen. Morgondagen tillbringas i bil till Forshaga där Matilda nu har börjat skolan och på Måndag börjar kneget igen. Fast kom ihåg att det kan vara endast 3 månader till pimpelsäsongen börjar. Ha koll på Bergsfiskarnas hemsida för däromkring brukar det startas tidigast. Kanske skall vi åka dit på försäsongsträning?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0