Regerande mästarna gjorde det igen!

BSMK försvarade sin mästartitel i tungviktsmetet i Lidan.
En stark första dag följdes upp med en god insats dag 2. Stort Grattis till Mästarlaget.
Skånepågarna från FK Balans spetsade formen och gick om SPLASH i totalen.
De kunde ha nått ända fram om inte våran egen Daniel Blom spöat Mårten bägge dagarna med ynka 40 gram!
För våran egen del så var det jag som skötte lottningen idag med så att de andra kunde hålla sig i närheten av sina sektioner. Drog lotten 9 till de övriga vilket borde vara skapligt denna dag 2 då fisken borde centrerat sig på sektionerna. Till mig själv drog jag nr 19 på Meksektionen- ridå ned. Om det fanns någon peg jag helst inte ville sitta på så var det denna då den är kantplats uppåt mot järnvägsbron. Lagkamraterna beklagade och det var bara att bita ihop.
Sagt och gjort så följde jag min plan att lägga en god grund på 7:an med lite mindre på 9 och 5. Toppades med majs, casters, maggot och mask för oavsett vart fisken står innan tävlingen så skall de komma till min plats till slut!
Blev lite positivare när jag märkte att det inte grundade upp så mycket som jag kom ihåg utan var en bra brant nedåt strömfåran. Dock var denna utan platåer men det såg då ljusare ut än vad mitt minne talat om för mig.
Starten gick och det var Björknamazurka direkt. Kroken fick inte driva långt innan det nöp en ny fisk och de fick alla åka med hissen upp till mig. Efter 20 minuter är jag säker på att jag ledde sektionen stort men då började braxarna dyka upp på i stort sett hela sträckan utom hos mig. När jag väl började få napp av de större så fick jag endast känna dem nån meter innan de klev av ett par våningar för tidigt. Var till och med uppe på 10:ans krok utan att få upp fisken. Bytte tillbaks till 14-krok och då satt de som nappade med en gång. Tyckte att i stort sett alla satt med krökta spön mest hela tiden och bara matade in stora fiskar medans mitt eget fiske dog ut. Insåg att jag MÅSTE få dit lite större fisk och började då att mata ut tugg-gummibollar med mäsk och beten koncentrerat på 7;ans plats: Fick till slut i vart fall några lite bättre så att jag till och med fick håva. Vägde in 10,6 Kg och fick känna mig nöjd ändå trots 24,5 poäng på hela helgen.
Jag blev ju aldrig slagen av grannarna i alla fall!
Lidköping kom totalt på en 5:e plats vilket är ny bästaplacering genom tiderna.
Detta mest tack vare Daniel Blom 10 poäng och framförallt Patrik Rosenkvist 4 poäng. Patrik har väl om jag inte missminner mig på 4 SM-starter i år endast knaprat ihop 11 poäng. Då på så pass skilda ställen som Lidan och Göta Kanal vilket är ett bevis på brett kunnande i olika förhållanden.
Ja! Fishing is Rock and Roll men för min egen del kom det över gränsen till Blues.
Men jag är allt lite nöjd ändå trots allt.
Farbror Ahlgren och Grodan Ohlsson kom ned en sväng och pimpelminnena gjorde sig påminnda nu 3 månader innan isläggning. De tog en sväng ut på piren och jiggade upp ett 60-tal abborrar. Kul med lite trevligt folk som dyker upp lite varstans.

Kommentarer
Postat av: Farbror Abborre

Abborrar rocks! oavsett årstid :) Fast det såg lite kul ut med mete också om det inte vore för alla prylar då.. Gratts LSFK till er bästa placering so far.

2012-08-12 @ 21:34:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0