Helgens pimpelfiske

Ja i morgon Lördag blir det ingen pimpeltur.
Isarna på småsjöarna håller inte måttet trots en veckas kyla. Vädret imorgon hjälper ju inte det heller. 10 sekundmeter och 1-2 Dm snö är ju inga mysförhållanden.
Bättre blir det på Söndag då det blir tävling på Tolken vid Äspered.
En sjö som kan bjuda på ett av de bättre fiskena i våran del av Sverige. Man får räkna med djupfiske med blandad storlek på abborrarna. Minns när jag för 2 år sedan gjorde mitt andra hål efter 20-25 minuter. Satt bredvid Bernth ock fläskade. Flyttade mig åt ena hållet men tyckte att det blev sämre desto längre jag gick och vände tillbaks.
Bakom ryggen på mig gick Bernth 10 meter längre än det jag hade gått och fick ett par kanonhål och gick om mig.
Hade även en gädda på ca 8 Kg som skakade loss pirken precis under isen.
Att rekommendera till Tolken är lite tjockare linor upp till 0,25 mm och tunga pirkar. Krokstorleken 12 är ganska gångbar om det inte är enkelkrok som gäller. Att beta krokarna kan inland ge ett bättre resultat.
Vi får se på Söndag vilket som gäller men Kinne 55 blev väl 1, 2, 3, 4 och 5:a ett annat år.
17 gram pirk är inte helt fel där.
Får ta morgondagen till att laga mat då vi skall ha julbord i morgon kväll. Är inte speciellt taggad till detta då man redan på förhand vet att det inte kommer att vara i närheten av gårdagens bord. Leif Mannerström är en jävel på fisk och såser PUNKT . Ett av de bästa julbord nej förresten ett outstanding julbord med tanke på att han fick mig till att till och med gilla sill mer än som bete.
Kände mig i gårkväll såsom Lilja beskriver sin dagliga kropp var dag. Har medlidande. Lilja- gå inte på Mannerströms julbord, gå på mitt!

Kommentarer
Postat av: Patric

Blev det nått fiske på Tolken? Resultat, antal fiskare, is- och snörapport?

2012-12-18 @ 22:56:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0