Ökenfiske i Värmland

Helgens drabbning i Värmland blev inte riktigt vad vi hoppats på. 2 dagar med riktigt uselt fiske.
På Lördagen var vi norr om Eda på en sjö som heter Vällen. En sjö som vi har varit på tidigare med blandat resultat.
Fisket var dock riktigt trögt och det tog 2 timmar innan jag hade första nappet. Gick sedan rakt över sjön för att plocka upp ett par fiskar till så jag kom upp i hela 6 fiskar på 4 timmar. Min yngsta dotter Ronja (5 år) fick 5 fiskar men de var lite större så hon slog mig IGEN !!
Av sör-länningarna lyckades dock Mikael Andersen från Knallen bäst och vann Seniorklassen på tävlingens högsta vikt. Patrik E Olsson tog 3:e platsen i samma klass.
Dag 2 gick på Aplungen vid Västra Ämtevik. En sjö som inte använts på flera år men skulle hålla ett bättre bestånd med abborrar. Om den verkligen gör det tvekar nog de flesta som var med på tävlingen. Högsta vikten togs av en Dam från Värmland på strax över 850 gram (5 fiskar). Fint snitt men alldeles för få. Fick själv endast 2 abborrar och en snorgärs under 4 timmar. Med denna "uppryckning" kunde jag ändå inte slå Ronja över helgen. Hon ordnade ett läggfiske bara för att Pappa skulle få vinna varje fall 1 dag. Några sör-länningar hävdade sig ändå på sjön.
Anders Rotsén  från Tärnan vann Seniorklassen och Andreas Möller från Knallen var med i topp. Heikki Vuotolainen Från Tärnan segrade i Äldre Herrveteran. Roligt att även Mikael Hjelm placerade sig bra. Han åkte själv upp på morgonen då Alexander fått en kråka i näsan.
SFK Wasa anordnade en tävling under söndagen på en tjärn i Filipstadstrakten och även där visade Skaraborgare framfötterna. Charles Fasth Lidköping vann Seniorklassen och Leif Börjesson Vann Veteranklassen.
Trots det minst sagt sura fisket som var så var det underbart att få beträda fruset vatten igen efter många långa månaders väntan. Hur hade det gått om det inte fanns en sån som Kalle Abresparr från Grums som jagar vatten att fiska på, kollar isen och uppdaterar på nätet både före, under och efter tävling. Alla distrikt behöver sin egen Kalle. Tack för välarrangerat i helgen.
Detta var ändå en gång som det var bra att det inte var med allt för många juniorer och nybörjare då detta fisket hade skrämt iväg många av dem till att börja med Curling eller någon annan form av isdans. Men vi får nog alla hjälpas åt till att dra med fler juniorer om tävlingarna skall kunna fortsätta. Det räcker inte med att alla juniorer heter Leijon i efternamn.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Kommer nog ut ett par små Ahlgrenjunisar på isen i sinom tid..

2012-01-10 @ 10:03:45
Postat av: Matilda

Vi skulle gärna vilja se lite mer bilder och filmer, uppgradera dig med en kamera!

Finns många digitala kameror på rean just nu...

2012-01-10 @ 16:09:54
URL: http://matildaleijons.blogg.se/
Postat av: Alexander Borenfors

Vi har ju en Borenforsare än så länge!

2012-01-22 @ 21:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0