Expedition husvagnsköp

Ja nu i semestertider ville vi som alla andra ha en husvagn att övernatta i när det bara regnar hela tiden.
Men vi har ju inte börjat våran ännu så det skall ju bara bli bättre.
De flesta husvagnar var sålda redan när vi ringde men till slut började vi få napp!
Första husvagnen var bortanför Falköping som vi åkte till i Söndags. Nybesiktigad och i fint skick utlovades det. Fast när vi kom fram så blev vi besvikna redan på 100 meters håll. Inte vidare fräsch såg vi redan då. Men köpglada som vi var så gav vi den en chans. Inspektering utvändigt såg vi att lamporna var ihoptejpade och allmänt skabbiga. Gick sedan husesyn invändigt och såg direkt att flera dynor saknades, den mesta utrustningen ihopbonnad eller fortfarande trasig. Var därefter mycket tveksam till denna vagn. Tog ytterligare en inspektion av utsidan och kollade då under vagnen. Sedan sa vi tack och hej då hela bottenplattan var rutten. Skäms och säga att den var i fint skick!
Hittade en vagn i Skövde dagen därpå och gjorde upp med dem att vi skulle komma klockan sju på kvällen dagen efter. Ringde dock innan vi for iväg och tur var väl det för de hade sålt den på morgonen. Oskick att inte hålla på den när man gjort upp om tid och det var ju ingen som bokat den eller varit intresserad före oss.
Startade då datorn och sökte lite bredare och fick in en träff på en vagn i Örebro län med Kumla som hemdestination. Annonsen hade varit inne i 23 minuter så det var bara att ringa. Fick tag på lokföraren Pelle som lovade att hålla på den tills vi kommit fram. Sagt och gjort så drog frugan och jag iväg för att kolla på den. Inspektionen gick bra och köpet genomfördes. Klockan var strax efter 10 på kvällen och vi kopplade på vagnen för hemfärd. Vi kom knappt en halv meter. Röret till kopplingen på bilen gick sönder så det var bara att ställa ekipaget på plats efter försök att likt McGyver försöka reparera bilen med slang och rörklämma. 
Dagen därpå fick vi jaga efter reservdel och en öppen verkstad som hade en möjlighet att byta röret åt oss.
Rejmes i Örebro ordnade fram ett nytt rör på mindre än en timme. Fick sedan tag på en Holländare vid namn Cooiman som hjälpte oss med reparationen. Mycket bra service från både Rejmes och Cooiman i Kumla gjorde att vi kunde komma hem med ekipaget till Lidköping. Ett jättetack till den trevliga familjen som vi köpte vagnen av som ställde upp med skjuts till alla ställena, frukost på morgonen samt att leta reda på alla ställena trots att de hade semester. Tack Tack och åter Tack. Detta ger mig bara ytterligare cred till alla Örebroare som hjälpsamma, pålitliga och mycket trevliga medmänniskor .
Att det var en lokförare som haft vagnen innan märktes när vi åkte hem för det gick som på räls och semestern är nu räddad.
Trevlig sommar till alla för nu drar vi snart på semester.

Kommentarer
Postat av: Patrick

Man ska ha husvagn . . .

Svar: Klart en husvagn är bra i de flesta lägen.Problemet är bara att få tag på en blå Adidasoverall.
Tomas Leijon

2012-07-18 @ 22:35:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0