Morgonpass på D-sektionen

Tog ett morgonpass på D-sektionen för att laborera lite med grejerna.
Testade att fiska o-mäskat till att börja med men det lilla mäsket som jag lade i igår var med all sannolikhet helt borta.
Platsen liknade mest dagen efter Mikael Tono suttit där och var steril.
Började mäska och redan vid andra mäskbollen började det nappa. Satt i 2,5 timmar och testade olika beten och mäskrespons och fick en liten bild om hur det kanske kan funka om 2 veckor. Fick ca 15 Kg i nätet mestadels braxen. Så det var trögt med Lidan-mått mätt. Har även testat lite med krokar för att se vilka som passar mig bäst till detta fisket. Både modell och storlek har testats för att kunna locka upp fisken så fort som möjligt.
Valet har fallit på en Sensaskrok som skall bindas upp i storlekarna 10, 12 och 14. Detta för att kunna lyfta in 1/2 Kg fisk utan att att tappa dem på vägen. Krokningsmässigt så har jag under de senaste 2 passen endast tappat 1 fisk så det lovar gott. När det gäller betet så kommer samma arsenal som vanligt med ut men jag vet ännu inte vilket bete som är det bästa. Man får ju se hur vattnet beter sig under tävling men att det kommer att bytas bete en hel del gånger under tävlingen är jag helt på det klara med.
När jag slutade började andra fiskare strömma in och 3/4 av Splash-laget var på plats genom Mikael Tono, Andreas Sandberg och allas våran egen Anssi Lehtevä. Fint folk som heter duga men jag fick ändå tala om för Mikael att hur mycket de än satsar och koncentrerar sig så får de sikta på silvermedaljen då guldet är bokat!
Det var även en till som skulle fiska på A-sektionen men jag såg inte vem det var. Kommer nog att åka ner senare för att kolla hur det går på de olika sträckorna.
Skall även bli intressant att se hur FK Topp ordnar till det med A-sektionen då den ännu inte är röjd.
Ett skapligt vassbälte ligger längs med hela sträckan och även träd som behöver ansas för att få den fiskbar.
De har ju sagt att den skall röjas nu i helgen. Men det tar nog längre tid coh är svårare än vad de har tänkt sig.
Kom ihåg Steve Björks insats i Järvträsk Norsjö. Steve lade ner 800 mantimmar på att rensa vass och sly för att få sträckan fiskbar. Detta är lika med 20 arbetsveckor. Stor eloge till Steve för sin insats här också men att det behövs eldjälar överallt för att kunna anordna större tävlingar är det ingen tvekan om. Och det räcker inte med 1 per tävling utan säkerligen minst 10 man som är samspelta och kan leda och fördela jobbet till resten.
Själva har vi ju fördelen att kunna arrangera i Göta Kanal där det inte behövs röjas speciellt mycket men krävs ändå en ordentlig stab för att arrangera en SM-tävling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0