Pierre Eriksson tog SM-guld

Pierre Erikson formligen sopade banan med oss andra när Skaraborg hade DM.
Eftersom vinden ställde till med högform flyttades tävlingen till potatislagret. En plats som man kan både älska och hata. Ena gången är det som att pimpla på Lersjön i Filipstad för att nästa gång liknas vid att vara på Ramsviks klippor och pumpa Berggyltor. För det o-invigde får man förklara alternativ 1: Sträckan är i stortsett öde och verkar rotenonbehandad under en lång tid. Rotenonen har inte haft full effekt eller det har slarvats vid besprutningen och några få stackars rackare har kunnat gömma sig undan indiangiftet och nappar på kroken. Alternativ 2: Man släpper ner en agnad krok väntar någon sekund innan man får en hästspark i spöet och pumpar upp fisken med stor möda.
Vad väljer man då av dessa? Naturligtvis satsar jag på alternativ 2. Eftersom jag drog en låg siffra så sitter jag ju bra till med 3:e platsen ovanför trädet. Detta träd brukar ju husera fina färnor, och stor braxen finns det ju skapligt med så betesvalet blev lätt. Majs och mask kommer att användas flitigt. Sagt och gjort match spöt agnades med mask för att pröva på andra sidan Tidan. Svårt att lägga ut med betet kvar på kroken då det är lite för djupt för detta fisket. Speciellt eftersom man har en ganska hög vall bakom sig som gärna kroken fastnar i vid utkast. Efter flera försök och ett par missade napp gick jag över till 9 meterspöt, agnade med mask toppat med ett majskorn. Napp direkt men bom. Fisken hade lyckats skal bort masken men majsen satt kvar. På med ny mask och flötet dök direkt. Första björknad var landad. Arterna varierade mellan snorgärs, mört och björkna men när jag fått 3 st små färnor tänkte jag att det bara var en tidsfråga innan de stora var där. Det var ju ingen som fick något vidare på¨hela sträckan förutom Pierre som nu satt på plats 2. Han fiskade med bottenmete och maggot så jag testade jag med men då slutade det att nappa. Fisket avtog för min del men Pierre fortsatte att plocka småfisk på botten toppat med en bättre braxen. Han fick även en gädda som tog snorgärsen som redan satt på kroken. Den hade ju inte gällt oavsett eftersom gäddan inte räknas i tradmete och heller inte eftersom den tog på snorgärsen. Men det behövde han ju inte då han ändå blev tveklös segrare idag. Bra jobbat!
Pierre fick ihop 2,6 Kg medan jag själv blev 2:a på 1,3. På tredje plats kom Ahlstrand från Järpås.
Lidköping segrade i Herrseniorlaget.
Bertil Wiik vann sin klass på 1 fisk 1,3 Kg
Men i övrigt får jag säga att Jag har aldrig tidigare haft så många napp på denna sträcka utan att få upp dem.
Sensas Open i Lidan vanns av Mikael Tono fiskandes för Splash med 2st 1:or och totalvikt 16 Kg Högsta dagsvikten kom upp idag på 24 Kg så det var ju god andradagseffekt då gårdagens segrare hade 8 Kg
Nästa helg är det ju landslagskval igen så då får jag förbereda mig istället för DM veckan efter.

Kommentarer
Postat av: Peo Nilsson

Grattis till silvret

2012-06-03 @ 20:44:54
Postat av: Pierr Eriksson

Tack Thomas. Nästa gång är det din tur! Mvh Pirre.

2012-06-03 @ 21:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0