10 dagar till SM

Snart är det dags för årets SM i pimpelfiske.
Frågorna rullar runt i förberedelserna. Kan man förutse vad som komma skall?
Först när det gäller de yttre förhållandena.
Hur tjock är isen?
Vilket före kommer det att bli?
Rapport från idag på Nordöstra sidan 3 mil från Revsundssjön så är det skapligt före med ca 10 cm snö på isen.
Snön har frusit ihop och blivit skare så att det går att åka skoter överallt. Detta innebär ju inte att det går att gå på den utan larvfötter. Kanske Andersén med sina snöskor?
Det är ju dock 10 dagar kvar så mycket kan fortfarande hända.
Vad kommer det att bli för väder?
Ja 10 dagar är för mycket att begära att de kan spå om då det säkert är lättare att få in 13 rätt (igen) på stryktipset.
Minns själv en påsk då det var 27 minusgrader på morgonen för att mitt på dan vara lervälling på startplatsen. Detta hände i Gällö, Norra sidan av Revsundssjön.
Vilket humör kommer fisken att ha? Djupt eller grunt? Stora eller små? Jämtkroken eller tafs? Kinnepirken 55, 45 eller 38?
Frågorna vandrar omkring men det är ovanligt tyst innan ett SM.
Har alla andra planen färdig?
Själv får jag nog fundera lite till. Får ju en förindikation på Lördagen som kan hjälpa till Söndagen vilket sällan stämmer ändå. Det är väl bara att gå ut och göra sitt bästa. Tror själv att Nora/Gyttorp kommer att ta hem lagsegern och Dyberg tar medalj. Andra starka kandidater är ju Hillman och Thomas "Rosa mössan" Larsson som troligtvis också är i topp.
Själv skall jag bara heja på mina Barn under Lördagen då Albin går ut som regerande mästare. Matilda vill förbättra sitt silver. Och naturligtvis Ronja 5 år som vill få fisk. Detta blir hennes första SM då vi inte kunde åka till Norsjö i somras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0