Förberedelser

Håller på att förbereda inför stundande fisken. Det är ju en hektisk tid på våren för att få iordning på rätt utrustning till rätt tillfälle. Flera fisken som kräver större eller mindre justeringar kommer ju varje helg framöver.
Nu till helgen så är det landslagskval i Lidan som jag nog åker och tittar på. Kommer troligtvis att bli något eget pass antingen på rullspöfiske efter björkna eller karp det beror på vädret. Nästa helg är det ju sommarlandsmetet och vi kommer att få fint främmande från Norge med Strengselrud i täten. Det skall bli kul att träffa honom igen.
Trevligt med knickedicker som är ständigt positiva.
Inför sommarlandsfisket så planeras det med lite grövre grejer eftersom det är större och starkare fiskar än vanligt. 0,16 lina på matchspöna och 0,08 flätlina på feederspöt. Krokar i storlek 10 och 12 knutna på 0,14 och 0,16 lina är uppbundet så att det skall räcka. Majs har införskaffats. Blev en full pappkasse så det skall nog räcka hela säsongen. Casters har jag ett par liter nu så det skall nog räcka även det.
Helgen efter sommarland så är det ju SM i internationellt som går i Göta Kanal Norsholm anordnat av Constellation vid Brådtom sluss. Där kommer set att vara lite andra förutsättningar. Kanalfiske kräver oftast riktigt tunna linor och små beten. Rullspöna skall förses med 0,10 lina och krokarna blir nog från storlek 16 och nedåt. Denna sträcka har jag inte fiskat på tidigare men det skall vara fiskfattigt så det förslår med mest småmört och småabborre med bonusfisk i form av braxen av det större slaget. Skall man då sikta efter bonusfisken eller småfisken? Jag skall nog gardera mig lite och ha grejer till bägge. Det är ju inte lätt att landa en 2-kilos braxen på krok i storlek 20 men det går. Svårare är det nog att plocka "loppor" på 10:ans krok.
Helgen efter SM är det trad-DM i Mariestad där det räknas med att plocka björknor på 1-3 hg i rasande fart men då blir det troligtvis långspö för min del. Naturligtvis beror det på platsen. Rullspö är ett bra alternativ för det är ju inga större djup vi pratar om.
Skönt i varje fall att ingen av dessa tävlingar kräver större mängder av mask så komposten får vila gott inför sommaren. Ser till att mata den kontinuerligt och har även lagt till ett par burkar dendrobena för att få en riktigt bra stam i komposten. Ett tips till er som vill få en bra kompost att köpa dendrobena fluoroscerande maskar. Sålla bort jorden och lägg masken på komposten så blir de snart vanliga maskar och ynglar av sig. När ni sedan skall ut så plockar ni upp maskar i den mängd ni beräknar att det behövs och några läggs i jorden som sållats bort tidigare ett par dagar så får ni dessa "monster" i den storlek som ni själva önskar. Detta funkar även på daggmask och de blir riktigt äckliga att se på men de är mycket effektiva på saltvattenfiskar som torsk, plattfisk och berggylta. Hoppas att det blir varmt och skönt på SM-helgen då vi skall tälta vid slussen. Det blir naturligtvis Moskoselkåtan som får bli vårat slott då det är så rymligt och vi får ordentlig ståhöjd i tältet.
Nej nu tittar man ut och ser igen att det blir mer fiskevatten som fylls på i form av regn men det är ingen fara med vattenflödet i Lidan till helgen. Lugn fin ström och förhållandevis klart vatten. Kan bli bra vikter på kvalet, tippar på 25 Kg på Lördagen och det dubbla på Söndagen. 5 i topp tror jag på Daniel Blom, Charles Fasth, Mikael Tono, Stefan Holst och den omöjlige Tom. Han fick ju äntligen stryk i Örebro men han kanske bara mörkade dagsformen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0