Nya wobbler

I väntan som Seegermyr är i väntan mellan 2 jobb så går jag i väntan mellan 2 fisken.
Snart kommer istiden till oss och då mår jag bra.
Trollingfiskarna och abborrpimplarna har högtid för tillfället så fort det ges en möjlighet att komma ut.
Åker man ut kring Hindens rev så är det väl som att likna vid Norgefiske (fast fisken är mindre).
Ett kort spö med en häckla på och en större Vänerpirk i botten, helst en 140 mm så är det klart. Häcklan full med abborre och runt om båtarna hoppar det lax och öring så i den milda grad att man inte kan tro att det funnits några dåliga isättningar av prickfisk. Sitter och är fortfarande nöjd med min insats på sista fisket som var Havsfiske-SM.
Att bli 12:a i det startfältet är inte att förakta. Speciellt när man inte varit ute på havet sedan förra SM.
Men snart blir det fiske med lättare utrustning. Pirkar, krokar och länkar, samt ett och annat pimpelspö dyker in och fyller lagren. Har även tagit hem lite customlackade wobblers till trollarna så att det kan finnas lite mer som ger huvudbry.
Får se vilken som avgår med segern i höstens sista fisken. Tror själv på VBK (nr2 uppifrån) men det blir väl som vanligt att det sprider ut sig och alla får sin egen favorit.
Hörde att uppe i Dalarna har Masarna (och även Svegarna)redan gottat sig och blött sina pirkar. Hmm man kanske borde flytta ditåt så att pimpelsäsongen blir längre?
Nej inget att gnälla om för snart kör det igång hos oss med. Då blir det pimpel ända fram till annandag påsk på Storhamrasjön i Noppikoski. Samma visa varje år. Glädje när man träder ut på isen, rycker upp några abborrpinnar, väger in. Sedan kommer man till hemfärden och man bryter ihop. Redan innan man kommit till Orsa så har man insett att säsongen är slut och många månader återstår innan man får beträda fruset vatten.
Men 4-5 månader pimpelsäsong är inte heller att förakta. Det kommer många roliga tävlingar innan dess. Tolken, Åsunden (både Ulricehamn och Östergötland), Kyrksjön, Viken, Norasjön, Hjälmaren, Norrsjön, Siljan, Hammerdalsjön, Fyråssjön, Landsomsfjärden och Storhamra för att nämna några som kommer att besökas i vinter. Ja nu rinner snålvattnet i mungipan och man bara längtar tills man får komma ut på is.

Kommentarer
Postat av: NU !

Får du skynda dig hit snart, har pimplat tre gånger nu ;) Hae't Gött !

Storm

Svar: Jag har hört talas om att du har vatten i den ädla formen.Själv har jag inte ens pimplat öl!
Har det blivit nåt vettigt fiske? Gryveldammen?
Bara längtar tills vi ses på isen.
Leijon
Tomas Leijon

2012-11-07 @ 13:32:44
Postat av: Matilda Leijon

Ser otroligt bra ut pappa!
Du är grym, puss!

Svar: Tack gumman. Du får se dem på Söndag.
Tomas Leijon

2012-11-09 @ 11:06:30
URL: http://matildaleijons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0