R.S.T på Lördag

Nu på Lördag går årets R.S.T mete av stapeln i Örebro Svartån.
En tävling där Distriktens tävlande bildar lag med de som har högsta vikten i respektive Distrikt.
I laget skall ingå en Dam och en Junior. Sammanlagda Distriktsvikten avgör vilket Distrikt som går segrande ur striden. Synd att Nora-touren har en tävling samma datum och därmed decimerar Örebroarnas lag.
Fisket i Svartån då? Ja det är ett gott fiske i Svartån oavsett om man vill fiska löj eller bottenfisk. Bägge fiskesätten kan vara vinnande. Är det stora mängder löja inne så är det det som gäller. Annars finns det gott om bottenfisk med. Småbrax, björkna och mört dominerar på botten och man behöver inga avancerade grejer för att få dem. Mask, maggot och majs funkar allihop och beträffande spölängden så skall man helst variera från att fiska vid fötterna till andra sidan. Allt däremellan genererar fisk. Viktigt bara att inte fastna vid ett enda spö då man tömmer platsen på fisk och sedan får vänta lite mellan nappen. Varierar man spölängden så går det fortare mellan nappen.
Kommer troligtvis inte vara överdrivet mycket ström då det inte har regnat så mycket så att det skall ställa till problem.
När det gäller löjfisket så går det fint med flöten mellan 1 och 2,5 gram då löjorna vanligtvis inte är direkt blyga och av skaplig storlek. Liknar Lidan-fisket efter löja. Spölängd på 2-4 meter och krokstorlek 12 eller 14.
Till löjan är det lättast att fiska med maggot som bete men om den är trög kan det hjälpa med minimask eller bloodworm på kroken. Är inte speciellt troligt att detta skall behövas.
Flötena som används mitt i väljs efter smak. Viktigt bara att blya flötena ordentligt här då det ibland är mycket försiktiga napp. Flöten mella 1-6 gram är vanligast förekommande då det sällan är någon mening att gå utanför denna ramen. Extrema vind eller strömförhållanden kan göra att man får gå upp över 6 gram.
Rullspöfiske kan även det fungera gott. Blev väl 4:a senast endast med matchspöet upptacklat. Helt Ok när de 3 första sprungit uppströms för att piska löjor. Senast vann Kurt-Arne Larsson på 6,8 kilo med Jesper D på andraplats.
Kanske vi kan få en Skaraborgare högst upp på tronen i år? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0