Bron och annat fiske

Hade igår en guidning till Lidan med lake-fiske på menyn.
Förutsättningarna var skapliga med lugna vindar och lagom med ström. Samlade ihop gönget vid 17-tiden och riggade hemma då det inte är så långt till detta fiske. Enkelt och bra och norsen hade legat på upptining sedan morgonen. Väl framme såg vi att vi skulle bli själva på bron och jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka detta men var ändå nöjd att min egen favoritplats var ledig. Under fredagskvällen såg vi ju ett 10-tal perssoner som stod och fiskade på rad så det var lite konstigt att det inte var någon nere idag. Kanske var det julbord och partaj i stället?
Agnade på för gästerna med lite förmaningar på hur de skulle bete sig och vi började fiska. Efter 10 minuter hade jag första slagandet i pirken men inget mer. Grannen fick upp en plastpåse och en pinne medans andra grannen Evert fick ett litet linhärve med upp. Tråkigt att se att de som fiskat där under Fredagen skräpat ner så pass mycket som de gjort. Efter en stund dök även Albin upp samt att Thimothy kom och lade ner ett par bottenmeten. Intressant att se om de skulle ta på detta i stället för pimpling som brukar vara effektivast. Men denna dagen var de inte riktigt i stöten utan resultatet blev endast en massa slag på pirken och 2 småttingar som klev av strax under ytan. Fick i stället gotta mig åt resultaten från isarna Norrut där Niklas Strengselrud hade fart över gränsen och deltog på Värmlands första DM-serie på Rangsjön. Han dominerade där på lite mer än 3 Kg och alla hade nog fått fisk vilket inte var lika bra förra året då flera nollade.
Pelle Ernst gottade sig med frifiske i Älvdalsområdet och hade haft fint fiske.
Pelles fina fångst i Dalarna.
 
Nu är det en vecka kvar till Baggtjärntävlingen och det är bara att hålla tummarna att isen kommer att hålla. Se till att ha koll på Kalles blogg så får ni reda på hur läget blir inför nästa helg.
Challe hade sådant sug att han for iväg till sjön ovanför Baggtjärn där isen var ca 10 cm och förlustade sig med fisk över hela sjön.
Hoppas bara att vintern tar tag snart annars är det fara och färde med våran pimpelserie som börjar i Januari på Skärvalången. Den brukar i och för sig lägga sig snabbt men det ser ju inte ut att klara av att bli en vit jul i Skaraborg ens så vi får se hur det går.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0