Greger Karlsson en skinka rikare.

Åkte iväg med Andersén till Björken vid Grangärde för att deltaga i årets skinknapp.
Har varit på sjön tidigare då vi ihop med Knallen tog en buss dit. Minnet av sjön var vagt men jag minndes plockefiske på grunt djup. Eftersom Mikael var snäll att ge mig skjuts till tävlingen så kom vi i sista minuten till tävlingen efter en mycket lugn och laglig körning av Micke.
Väl framme löstes startkort och genomgång därefter påklädning medans de andra gick ut. När vi väl kom ut på isen valde jag att gå min egen väg. Eftersom de flesta gick åt vänster, rakt över sjön eller stannade i starten så gick jag åt höger mot inloppet i sjön (tror jag). Gick i motvinden (som var kraftig) så långt jag skulle hinna och kom då längst bort av alla som gått däråt. Hann faktisk fram ända till avruskningen där jag hittade en vitfläck. Det var i varje fall lite lä där så där skulle jag starta. Starten gick ock i andra hålet fick jag fick på 1,5 meters djup och fick lite hopp om att det var rätt beslut då jag var själv i denna delen av sjön. (varför?)
20 hål senare i området utan så mycket som ett pill så sneglade jag ut mot platsen där några infödingar börjat dagen och flyttade mig däråt. De hade lämnat platsen så det blev inte att jag fiskade på dem. Sista flytten var det en ordentlig djupskillnad på och nu hittade jag en håla på 5-6 meter. Direkt fick jag 3 snabba abborrar följt av 2 i nästa. Fortsatte i detta område en stund innan vinden ville att jag skulle flytta. Vinden tog tag i skryllan och jag trampade på remmen så att den skulle stanna men då tog inte broddarna istället så jag for omkull. Vinden flyttade mig ståendes på alla fyra medans skryllan hade fritt fram och drev förbi mig. Efter 50 meter glidandes på isen och skryllan ytterligare 10 så var det bara att sätta ned foten så att man kunde börja springa ikapp skryllan. Satte sådan fart i medvinden att Usain Bolt hade stått sig slätt för efter 200 meter hann jag ifatt skryllan och likt Ravelli gjorde en TV-räddning. Vilket häng!
Åter tillbaks till isborret som stod kvar vid sista hålet och blöt som en halv-dränkt katt började jag att fiska mig tillbaks mot starten och efter jag kommit i lä efter sista udden så fick jag åter fisk. Var ju för sent att hitta fisk nu så det blev bara 15 fiskar totalt för mig med 866 grams vikt. Tyvärr för alla så var det nästan pris på detta men Greger Karlsson från Götlunda fick 2 bra hål och 4,3 kilo och blev nye skinkmästaren. Kul att Andersén börjar återfå färgen då han blev 2:a idag med 3578gram. 3:a Börre Omang med 3540 gram Stangemannen blev 4:a. Även Anders Rotsén visade att han fortfarande är randig vilket inte bådar gott inför DM-serien för oss andra.
För övrigt så var det faktiskt i varje fall någon och om jag inte blivit felinformerad så var det Per Häll som nollade. Otroligt!
2 man blev av med isborrarna då de välte i vinden och blåste iväg på isen och gled ned i en vak.
Lyckligtvis kunde de hämtas upp efter tävlingen. Hur vet jag inte men chefen såg faktiskt lite nöjd ut med att åter ha sitt borr i bilen.
Se nu till alla att ta det lugnt i trafiken. Allt som kan blinka på er är inte bara snygga tjejer!
Vad som anbelangar isarna så ser det mörkt ut då det med flera plusgrader och ganska ordentligt pustande slår sönder de mesta isarna även på dessa breddgrader.
Hör gärna av er om ni hittar dubbeltävling nästa helg. Om jag inte har fattat fel så är det i alla fall HDH-cup 3 den 29:e
God jul på er alla.
Greger Karlsson. Segrare av Skinknappet 2013.
 

Kommentarer
Postat av: Per

Nog för att jag fiskade dåligt, men riktigt så illa var det inte, hade i alla fall 22 abborrar.
//Per

Svar: Ber om ursäkt Per men det var ryktet som kom till mig.Skönt att höra att det inte stämde.
Ha en riktigt god jul så ses vi på isen.
Tomas Leijon

2013-12-22 @ 22:17:14
Postat av: Storm

Obegripligt !
Dels att du ger dig ut att fiska i detta väder och framförallt att du inte vill ha tips ;-) Som jag alltid säger "Är huve' dumt får kroppen lida"
Hör av dig nästa gång !
Skall försöka se till att det blir en dubbel nästa helg. Sedan kan jag hyvla av några decimeter och skicka ner.
Hae't Gött !

Svar: Jovisst hade jag tips och de stämde ganska bra men jag tyckte att det var allt för många som gick dit. Försökte köra mitt eget race och slippa den värsta blåsten. Eftersom jag fick fisk i andra hålet så gjorde jag inte den tänkta rokaden att glida med vinden ned till fisken även om skryllan tog mig en bra bit närmare efter ruschen.Hyvla gärna av ett par decimeter varje vecka för det ser ut att det kommer att gå åt i vinter.
God jul på dig och sköt om dig.
Tomas Leijon

2013-12-22 @ 22:33:03
Postat av: Claes

Får tacka för igår Tomas.
Till dm så får vi hoppas på att det blir annat resultat. Men nu är premiären avklarad fy fan va gött.
MVH. Claes

2013-12-23 @ 17:44:21
URL: http://claestorneling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0