Isläget

Ja vädret far ju fram och tillbaks som om det fungerade som en jojo.
Ena dagen med 10 minusgrader och nästa med lika många plusgrader.
Var nere en sväng i Halland i Tisdags och åkte Nissastigen hem. Var en skapligt trevlig syn med is på i stort sett alla sjöar man såg från vägen. Men som Björn rapporterat på Knallens telefonsvarare så har ju ismaskinens packningar återigen gått sönder. Denna gången fick ju inte Mats skulden men han ligger säkert bakom detta med!
Även på Lidan har det varit islock på men den var borta igår igen och minusgraderna håller sig borta en vecka till. Så som det ser ut så är det först i Värmland som det går att fiska. På Lördag är det tävling på Rangsjön anordnat av Älvkroken. Har dålig koll på vart exakt sjön ligger och vet ännu inte om jag kan åka. Har en guidning på Lakefiske på Lördag som är bokad sedan länge så ligger sjön för långt Norrut så hinner jag inte med både och. Vad som gäller på Söndag vet jag inte då det inte ligger någon tävling på chemat. Möjligen så anordnas det någon tävling/kula i Noratrakten där isarna borde vara bra nu. Annars får man hålla sig till tåls inför Baggtjärn den 22:e vid Storfors. Dit brukar det ju till och med komma lite Tidaholmare med.
Värmlänningarna är ju annars i "the twilight zone" då många fortfarande är ute och trollar på Vänern.
Vintertrollingen brukar ju ge gott resultat men är betydligt farligare med nedisade båtar och isproppar i bränslet. Detta gäller ju bara dagar med minusgrader.
Hoppas vintern skärper till sig så att bilåkandet inte övertar den lediga tiden i letandet efter is.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0