17 Dagar till SM

Nu är det endast 17 dagar kvar innan SM går av stapeln i Värmland.
Många är väl de som funderar på taktik och fiskeställen. Hur kommer fisket att vara? Har den stora fisken kommit igång? Behövs beten? 3-krok, tafs, mormuska eller balans? Svaret kommer vi ju inte att få förrän den 23-24 Februari. Men att det kommer att ändra sig i fisket tvekar jag inte en sekund på. På för-SM kom det endast upp en mindre mängd grov fisk men det kommer säkert upp en bra skara med klunsar i vinnarpåsarna. Att "lopporna" kommer att vara bättre i bettet än då är jag säker på med. Kan ju bli något lågtryck som stör men annars så kommer nog de flesta att vara nöjda. I varje fall med fisket. Om det räcker till placering är ju en helt annan sak.
Vem som kommer att vinna? Ja det är ju oklart men det blir ju inget blåbär i alla fall. Vi är ju redan utsållade från DM-serien. Det kommer att vara någon ihärdig slitvarg som går rätt från början. Det krävs ju lite medgång även i valet av fiskevatten. Flertalet kommer ju att stanna i Grumsfjorden då det är långt att gå och på för-SM var det klenare fiske i Borgviks-sjön. Men detta var ju för 2 veckor sedan så mycket har förändrats redan.
Lite ny snö på isen vilken vi hoppas biter fast i is-skorpan så att greppet blir bättre. Hoppas bara att det inte kommer några mängder innan SM för då blir det tungt att gå.
Kalle och gänget kämpar på för att det skall bli ett bra arrangemang och har till och med varit ute och skottat isen på klena ställen för att kölden skall bita igenom. Delningsstolpar har tillverkats och börjat monteras på isen.
Förhandsfavoriter till medaljer är bland annat: Jesper Dyberg Nora-Gyttorp som alltid skall nämnas i förhandstipret och har redan en god start på säsongen. Thomas Larsson Gävle/Sveg som brukar vara bäst när det gäller och när det inte gäller är han bara väldigt duktig. Timo Jumisko Södertälje som är regerande Svensk mästare var inte med på för-SM men med sitt kontaktnät + att han har de kriterier jag nämnde ovan skall även han räknas som en het kandidat. I övrigt är det ju ett starkt startfält med många jämna fiskare som på rätt dag kan knipa titeln. Varför inte Steve Björk från Norsjöfiskarna? Kommer han rätt från start och märker att fisken är som hemma så blir han farlig.
Av damerna så är det väl inte helt otippat att Marie och Lotta kommer att placera sig i toppen. Vet inte hur Marie har det i förberedelserna med grövre abborre men jag vet att Lotta har Hjälmaren att träna på och det är ju inte allt för långt bort med det fisket men det kommer nog att visa sig lite fler "lunsar" i Värmland än det brukar vara på Hjälmaren. Hjälmaren har ju dock en snittvikt som är helt OK.
Kanske det kan skrälla en yngre förmåga i Dam-klassen. Förlåt Lotta och Marie. Jag menar inte att ni är gamla men det kan ju vara någon förstaårs-senior som kan klippa till. Tänkte först på Cecilia Alftin från AFK Flugan som är en duktig fiskare. Får rätta mig själv i efterhand! Cecilia fiskar inte i damklassen utan är fortfarande junior. Men det finns säkert fler som kan ställa till det för er.
Av Värmlänningarna är det i första hand Kjell-Ove Jenssen som kan ge en ordentlig fight. Han var ju top 10 på Revsunds-sjön förra året och bor med utsikt över vattnet så man kan faktiskt kalla honom hemmafiskare.
I veteran-klasserna tror jag att det kommer att vara en fight mellan Nora/Gyttorp och Värmlänningarna med inslag från Stockholm. Tänkte då på Björnee (tävlingsledaren från Forellen med den fina mustaschen) och Lasse Sundberg. De har visat sig behärska denna typen av fiske och kan nog få framskjutna placeringar enbart med sin energi samt att även de är duktiga fiskare. Lasse har ju varit med på NM ett otal gånger och det säger ju inte lite. Hoppas alla förbereder sig rätt och att vädret blir bra inför SM-helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0