Helgens SM

Har nu vaknat upp i stugan i Sveg efter helgens Pimpel-SM.

Har haft problem med internetuppkopplingen så därför har inläggen inte kommit fram.

Summeringen av Lördagen är suverän. Matilda tog silver i ÄDJ och Ronja tog brons i YDJ. Vilket resultat!

Blom blev 9:a i Senior och Challe 8:a i Veteran.

Från distriktet tog Bernt Olsson en 5:e plats i ÄHV, Benny Svensson 5:e, Anders Rotsén 10:e och Daniel Ahlgren en 23:e plats i Senior.

Daniel Leek från Horred blev ”pålurad” en storfiskpirk på morgonen och svarade med att dra luns och krossa allt motstånd i ÄHJ med 4884 gram vilket hade räckt till en 8:e plats i Seniorklassen. Bra jobbat allihop.

 Blev lite känslomässig när bägge ”töserna” tog medalj och fällde en tår.

På Söndagen var det Lagtävling och jag följde Ronja nu med. Ronja som troligtvis är den yngsta medaljösen genom tiderna med sina 6 bast var lite trött denna dagen. Det tar ju lite på krafterna att ta medalj!

Fick fisk i första hålet men sedan gick det trögt. 3 fiskar med långt mellanrum avslutades med att vi fick tips om att de fått grov fisk på mellanvattnet med 6 meter till botten så satte vi på en stor enkelkrok betad med maggot för att kunna meta upp en större fisk. Några minuter senare så började hon hala och upp kom en av de minsta abborrar jag såg i helgen. Synd att den inte vägde 6 gram mer för då hade det räckt att tvåla till ASFF som knep bronspengen före Lidköping med 5 gram.

En fjärdeplats är ju inte dåligt i ÄHJ med tanke på att det var 1 sexåring, 1 ÄDJ, 1 förstasäsongsfiskare (bäst för dagen) och en ÄHJ. Mycket bra jobbat!

Idag skall vi ut på Ölavattnet vid Ytterhogdal för att leta efter lite större fisk för att i kväll åka upp till paradiset i Jämtland för att fortsätta på sjöarna runt Strömsund. Börjar säkerligen på Rudsjön (Gris-sjön) för att se om vi kan slå Daniels nya rekord som han fick på Lördagen med 1023 gram. Grattis Daniel. Synd att du inte fick fler på Lördagen.

Kommer att rapportera om fisket så fort vi har lite paus och internet-tillgång, troligtvis i kväll.


Kommentarer
Postat av: Ahlgren

Grattis Matilda och Ronja. Ni är grymma!
Synd med dom 5 grammen på Söndagen, men nån annan gång har ni grammen på er sida. Lycka till med abborrjakten.

2013-02-26 @ 09:50:55
Postat av: Robban Frid

Roligt att det var så jämnt i laget! Hoppas du förstår att jag inte ville störa Ronja utan stötta när jag var med er i slutet! Nästa gång är grammen på eran sida... Och grattis till medaljerna... Mvh Frid /ASFF

2013-02-26 @ 12:38:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0