Blågrader

Äntligen blir det rått färg på termometern igen.
Det har nog varit på det berömda håret som Möller sa i veckan.
Blågrader som bara blir fler och fler de närmaste 10 dagarna gör att det ser poritivt ut inför kommande fisketurer.
Helt rena isar som kölden kan bita igenom ock stärka upp vårat underlag. Hoppas nu bara att det inte kommer en massa snö igen och förstör förutsättningarna.
Nu på lördag blir det Knallens serie. Sjö meddelas på fredag kväll.
På Söndag blir det DM 2 på sjön Viken arrangerad av Tibro SFK.
Att det skulle behövas byta sjö för DM:et tror jag själv inte, men alternativ finnes. Vart det blir på Viken som utgången sker ifrån får vi reda på på fredag kväll då isen testats igen.
Att det är sug efter pimpel märks då fler och fler bokar sina larver i tid för att försäkra sig om att det skall räcka även till dem.
Om man inte skall vara med på DM och bor lite längre Norrut kan jag varmt rekommendera Nora-rycket på Norasjön i Nora. (Mycket Nora i den meningen) Ett fiske som brukar ge bra med fisk och inte allt för långa sträckor att förflytta sig på. Vinnarplatser blir ju olika för varje år då sjön producerar mycket fisk. Knepigt då att Fåsjön bredvid är så svårfiskad i jämnförelse. Jag tror till och med att det rinner en bäck emellan dem.
Funderar fortfarande på vart man skall åka vecka 9 för att jaga storabborre. Ni får gärna komma med tips så att båda mina tjejer kan bli före Blom över kilos-strecket. Själv har jag 5 st. ¤ st från Rudsjön i Jämtland och den största från Trädgårdssjön vid Höjentorp på 1647. Det skulle vara kul att slå den och få sätta tillbaks den. Det var ju ingen vidare mat-fisk. Ungefär som att bita i en murken björk-stock. Bättre matfisk 2-5 Hg. Kanske det kan bli några nu i helgen?

Kommentarer
Postat av: Ahlgren

DM nummer 2 blir vid grusgropen.
Tid som vanligt,
Isen mycket bra 20-30 cm
Rapporterat av Bernt

Svar: Bra jobbat Bernt Olsson
Tomas Leijon

2013-01-11 @ 10:12:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0