Helgens pimpelfiske

Ja nu är det klart vart vi skall fiska i helgen.
På Lördagen så blir det återigen på Strängseredssjön som vi var på premiären.
Skälet till denna sjön är säkerligen isläget. Fisket kommer säkerligen bedrivas ganska grunt, inte mer än 3 meter.
Fisket kommer säkerligen att vara bättre än senast då isen nu har legat minst en månad. Det som kan ställa till problem är att det har nu blivit ett lock med snö idag. Inga problem för förets skull men abborren kan bli lite trögare.
Kommer nog ändå vara skapliga vikter i morgon då jag slår på lite högre än Möller och gissar på en segrarvikt på 6 Kg eller mer. Fisken kommer troligtvis att vara av det mindre slaget så det gäller att hitta områden där man kan få lite serier i hålen. Utgången kommer inte att ske vid bensintappen utan i andra änden så åk lite längre mot Jönköping så ser ni starten från landsvägen.
På Söndag är det klart att vi kommer att ha DM 2 på sjön Viken med utgång grusgropen i vanlig god ordning.
Isen skall vara bra mellan 20-30 cm enligt Bernt Olsson Tibro SFK.
Fisket här kommer säkerligen också vara ganska grunt. Kanske inte lika grunt som Strängseredsjön men troligtvis inte djupare än 5 Meter. Fisken här kan hålla ett ganska gott snitt om man kommer rätt. Man gör nog rätt i att söka fisk med snitt över 50 gram. Här har jag för övrigt sett den största abborre jag har sett nån gång utan tvekan. Den gjorde 2 attacker mot balansaren som fiskades på ca 70 cm djup. Vid attackerna trycktes det upp en del vatten i hålet så att det guppade i hålet en bra stund. Fisken blev ståendes under hålet och det enda som fick plats där var ryggfenan. Trodde först att det var en gös men då vände den upp sidan och gled iväg. Såg då klockrent att det var en borre i storlek XXXL. Patric Eriksson kom förbi och slog ett par hål men gjorde även han som borren och gled vidare. Vid invägningen stod han där med ett brett leende. Jag såg redan på utsidan av påsen att han fått en luns. Gratulerade honom till nytt klubbrekord 1828 g och sa att det var stor skillnad emot den jag sett ett par timmar tidigare. Skulle inte förvåna mig om det var ett nytt Svenskt rekord som jag sett. Det är på tiden att någon slår Gary wickings stenåldersrekord från västkusten på Kärrs vatten. Fisken fanns ju kvar i sjön så om yrkesfiskarna inte slaktat den så är den nog ännu större nu. Hoppas man får på den igen då det inte är tävling så man kan släppa tillbaks den.
Nu kommer det nog inte vara jätteaktivitet på dessa för de brukar komma igång mer på vår-isen men vem vet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0