Tolken i morgon.

Knallen har serietävling på sjön Tolken väster om Ulricehamn i morgon Lördag.
Denna sjö har tydligen varierat under en längre tid i fisket. Fisket har över lag varit bra men för ett antal år sedan lades ett SM på vattnet och det blev lite för mycket för fisken så allt grundfiske försvann. Fisket som har bedrivits har ändå varit gott men fisket har skett på sjöns djupare delar. Verkar som om det börjar sakta, sakta återhämta sig på de grundare delarna men det går sakta. Ungefär som torskfisket på New Foundland med ett fiskestopp på 15 år resulterade i endast en 10 %-ig ökning av torsken. Går man för hårt åt någon sjö får man sota för detta länge.
Visst kan man lägga samtliga tävlingar på Åsunden och Tolken men det blir nog heller inte uppskattat med samma fiske hela tiden men med ett ständigt dalande resultat.
Nej någon sursjö kan man ha lika kul på som ett fläske-vatten. Det är ju lika för alla.
Men visst är det kul om det nappar lite bättre emellanåt.
Ungefär som i Jämtsjöarna. Men kan gå bom en stund för att sedan vräka upp fisk i oftast lite bättre storlek.
Man kan komma till deras fläskasjöar och i stort sett kamma noll för att nästa gång bara borra ett hål och låta väderkvarnen flyga.
Så se till att fisketrycket inte blir för hårt eller för litet på era sjöar. Knallen verkar ha god koll på detta så fråga dem om hur de gör om Ni undrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0