Hovenäset

Har nu varit på Wiggersviks camping ett par dagar. Fiskat morgonfiske och kvällsfiske. Vid campingen har resultaten uteblivit men det finns lite fisk här ändå.
Gårdagen var familjen Blom på besök så vi tillbringade de ute på sprängstenen utanför Smögen. I rännan utanför sprängstenen är det över 40 meter djupt och en botten som gör att fisken är ganska så skyddad här. Alla som fiskade fick fisk. Både på Toftamask och räka. Arterna blev snultra, glyskolja, vitling, berggylta, blågylta, rödnäbba, torsk och makrill. En blandad kompott med andra ord. Daniel plockade en hel del snultror som var lila. Har inte sett sådana snultror förut men granna var dem. Kul också med torsken. Fick 2 som jag sparade som matfisk. Underbart med färsk torsk som bara smälter i munnen. Tycker synd om de stackare som inte får testa det där med färsk fisk.
Att gå till fiskbilen eller fisk disken och tro att man får färsk fisk har inte samma måttbräda som jag. En fisk skall till-lagas 2-6 timmar efter den fått lämna vattnet för att ha rätten att kallas färsk. Inte ligga ett par dygn på is för då kan man lika gärna djup-frysa dem med en gång. Men de skall baske mig inte kallas färska.
Var idag en sväng åt Lysekilshållet och fiskade i en vik vid Lyse-berga. Endast ett par napp på både spinn och Lets men ingen fisk utökad.
Testade även på Ramsvik utanför Skalhamn. Här blåste det ordentligt så vi satte oss på den bortre sidan. Det nappade trots allt skapligt här för denna sidan brukar vara kass. Fick ändå ett par berggyltor så att man inte blev helt tom för dagen.
Vädret på kusten är ju att det kommer fortsätta blåsa så på tisdag sticker vi hemåt och drar iväg till Wimmerby istället. Där kommer det att bli svettigt värre men det blir nog en bra avslutning på årets semester.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0