Klimatombyte

Efter ett par gemytliga dagar i Orsa for vi till Bohuslän.
Resan tog lite längre tid än uppskattat. Campingarna stänger ju klockan tio.
Hade flera alternativ att stanna på Vita Sandar eller Örnäs Camping i Dalsland.
Men efter en dag på Gesundaberget och tomteland var vi sugna på att få träffa Matilda och Rasmus och for hela vägen till Lyse-Berga. Framkomst halv tolv med kaffet färdigt på bordet.
For på morgonen vidare tillsammans till Solviks camping där vi brukar campa. Alla trivs på campingen då den ligger skyddat i stort sett från alla håll. Det är tacksamt för det blåser 14 sekundmeter just nu.
Gårdagen blev till en improviserad firmafest med räkor och tillbehör. Albin gjorde efterrätten med ny plockade jordgubbar, maräng och nutellagrädde. Smaskigt så det förslår. Inte bara Orsaiter med Kalle Morris i spetsen som tycker om god mat.
Fisket idag:
Morgon fiske med Albin. Gick ut på klipporna mot Sote-kanalen och spinnfiskade. Albin fick tre makrillar och jag. blev utan. Var dock en del havsöring i vattnet. En av dem flög nog två och en halv meter upp i luften i ett spektakulärt hopp.
Gick senare ned med Rasmus till samma ställe. Rasmus tog Albins grejer medans jag tog matchspöt. Rasmus fick på sin första havsöring men tappade den. Gjorde inget för den var för liten ändå. De ska ju vara 45 centimeter på Västkusten och får inte vara för korta ens i ena änden. Själv fick även jag en liten öring och även en graden som även den fick gå tillbaks. Betet då? Toftamask såklart . Har lite planer för morgondagen men det beror på blåsten.
Är det bra väder när jag vaknar blir det nog en tur till kanalen igen.
Campingen har en massa gäster från vårat västra grannland som inte har lärt sig att fiska. De vet heller inte hur djur beter sig då de sitter och matar fisk måsar i full kareta för att nästa stund få mås-skit i huvudet.
Ja blir det inkomster så blir det utgifter.
Skitfiske på er i Horrmund i helgen.

Kommentarer
Postat av: Patric

Varför fiskar du inte på utsidan?
Fortsatt trevlig semester.

Svar: Skälet till att inte vara på utsidan:1. Är ute med familjen och då blir det inga längre sträckor.
2. Blåser horne-Per så det är inte värt det.
Tomas Leijon

2013-07-06 @ 20:54:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0