Valle-abborre

Hade i måndags inne en kille som ville testa på att pimpla som bad om lite tips.
Han köpte lite utrustning med en Kinnepirk 55 mm i spetsen som rekommenderas för större abborre.
Ut for han med sin kamrat på isen under onsdagen på en ej namngiven sjö i Valleområdet. På kvällen ringer telefonen om att de har något att visa. De kom hem till mig och jag plockade fram våg och kamera för att föreviga fisken som visade sig vara rejäl. 1450 gram närmare bestämt och ännu en nöjd kund.
Att som nybörjare fånga en sådan fisk är inte dåligt över huvud taget och många är väl de "storfiskare" som aldrig fått en liknande. Bara att lyfta på hatten för denna storfiskare som säkerligen inte pimplat för sista gången.
Jonasson-Beltin med en grandios Abborre.
 
För alla som vill ut och fiska i helgen så kan jag varmt rekommendera helgens tävlingar.
På Lördagen arrangerar Tibro SFK en öppen pimpeltävling på sjön Kyrksjön i Mölltorp.
Sjön kan beskrivas med att man får fisk på de flesta ställen i sjön i varierande storlek. Dock brukar det inte vara de allra minsta utan snittet brukar vara skapligt. Kommer man rätt på sjön så hittar man skapliga fiskar på 1-5 hekto så då kan det gå fort att fylla skryllan. Djupet man fiskar på varierar det med. Allt från 0,5-10 meter är vanligt. Att gå långt på sjön är inte alltid nödvändigt då man kan ha bra fiske direkt i startviken såväl som hela vägen runt. Ta gärna med sådana som aldrig fiskat förut då det är en bra provapå-sjö där alla lär få fisk.
 
På Söndagen är det den traditionella 5-timmars på sjön Viken. Glöm dock inte att tävlingen startar klockan 9:00 med utgång 08:30 och slutar 14:00.
Fisket på Viken är även här varierande med skaplig fisk, normalt fiskad grundare än 5 meter. I Viken finns det dock nors så om man känner att det luktar gurka så vet man att man är rätt. Där det finns nors finns det också abborre i närheten. Det fanns ju dock nors i Mariestadfjärden i Söndags men de randiga var inte riktigt i tagen den dagen så det blev ändå inget vidare nappe.
 
I helgen är det även stortävling i Dalarna på Runn och Ösjön dit det säkerligen vallfärdar en hel del sportfiskare som vill testa vattnen innan SM nästa år.
Själv skall jag titta på Villa på Fredag då de skall sopa banan med Sandviken i 3:e semifinalen. Blir premiär för mig på Arenan. Får ju passa på nu för att det blir ju årets sista hemmamatch på Fredag då de åker till Sandviken på Söndag och spelar hem sin finalplats. Heja Villa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0