2 st Patrik segrade i Lidan

Dagens mete i Lidan skulle även bli premiären för året.
Kan ju vara lite naivt att inte ha testat av grejerna innan men det skall ju sitta i ryggmärgen efter alla år man har fiskat.
Vi var 13 startande idag uppdelat på 2 sektioner.
Drog plats A5 som var precis vid dagvattenröret nedströms cykelbron. En bra plats med en grundås mitt på driften beväxt med lite gräs. Frågan var bara om man kunde få braxen till platsen och få dem att stanna.
Började med att mäska upp 7-metersplatsen som huvudarena för dagen. Lade även en liten boll utanför dagvattenröret eftersom det kan gå att få in fisken ända dit.
Började direkt på 7-metersplatsen utan någon fisk på platsen. Gick istället in vid dagvattenröret för att se om de stod inne vid land. Fick direkt ett gäng löjor men Patrik Ceder till höger fick brax så det var bara att gå ut och testa av. Drog på en liten lysmask och drev över mäskplatsen. I nederkant av den dök flötet och första braxen landades.
Ut igen men det var mest bara lite petande på betet för att ibland ge någon enstaka brax eller mört.
Hade i en hel del beten då det skulle vara Id kvar i vattnet men de lös med sin frånvaro.
Mäskade på för att bredda mäskplatsen och fick problem med löjan. Var en stund det var omöjligt att komma igenom löjan så jag tog fram löjspöt. Tanken var att med löjspöt locka in fisken till fötterna för att sedan gå ut igen på braxen.
Efter en liten stunds löjfiskande testade jag 7:an igen och kom ned. Samma visa som tidigare med mycket små draganden och enstaka braxar och mörtar. Mäskade på ytterligare en gång för att klara av att komma igenom löjorna och fick ytterligare någon braxen. Försökte återigen att locka in löjorna så att man kunde komma ned på 7:an men det gick inte. De var överallt. Såg nedströms att de inte hade samma problem med löjorna och var lite avundsjuk. Jag ville inte fiska löja!
Fick dock avsluta med löjspöt i handen då det var fullständigt omöjligt att komma igenom löjorna även om man satte på en 15 centimeters mask.
Petade ihop blygsamma 6 Kilo med hälften brax och hälften löja som räckte till en 4:e plats.
Surt att säga det att om man hade fiskat löja hela passet så hade det säkerligen blivit över 15 Kilo då det var fin storlek på dem. Att man aldrig lär sig!
Fiskar man sig igenom hela DM-serien på enbart löj så har man säkerligen plockat hem en topp-3 plats.
Fast man vill ju hellre fiska brax och andra fiskar för löjan är ju som sill och makrill. Endast rolig de första hundra. Får väl se om hur man går till väga vid nästa tävling den 16:e Juni i Göta Kanal Töreboda.
Det är ju en sur sträcka av kanalen och liknar Östgötasidan en del så T.A.P är ju att rekommendera.
Kan ju bli så att jag fiskar löja hela tävlingen där då jag inte har något T.A.P?
Att peta ihop 1-1,5 Kilo där är ju helt OK.
Fast gör jag det så är det väl dominerande med mört, brax och Gös.
Minns ju för 2 år sedan Åke Jejely fick en på 1,5 Kilo och tappade en till på sitt röd/vita bullflöte och stora daggmask! Ja det stämmer. Han använde detta i Göta Kanal. Ingen kan säga att han gjorde fel då han blev 2:a på detta.
Han har lite Idolstatus i mina ögon då han konsekvent fiskar på detta sättet och ofta får tävlingens största fiskar.
Segrade idag gjorde min granne Ceder på nästan 12 Kilo medans andra sektionen vanns i utklassnings-stil av Patrik Rosenkvist på 26,9 Kilo mest braxen med Challe som 2:a på 15 Kilo.
Synd att det var just Patrik som vann så pass stort då han kan döda serien redan på nästa tävling. Han är ju ruskigt duktig i Kanalen och räknas väl som förhandsfavorit där med.
Men imellan till nästa serie så är det SM i Växjö så där får man väl toppa formen.
Har aldrig varit där och fiskat så alla tips om hur man skall fiska där mottages tacksamt.
Får se om man är så pass smart att man lyssnar på tipsen eller går sin egna väg i vanlig god ordning och bara inriktar sig på braxen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0