SM närmar sig

Nu är det bara 2 dygn kvar tills SM i Internationellt går av stapeln i Växjö.
Skall bli kul att testa detta vattnet och träffa alla trevliga fiskare.
Får se om man kan få det att stämma denna gången då.
Fisket skall ju passa mig lite bättre i år jämnfört med förra årets insats i Norsholm.
Fisket verkar ju vara helt tvärtom mot vad  det var då. Nu kan man nog köra lite grövre (som passar mig).
Fisktätheten skall vara ordentligt högre i alla fall om man räknar till dem som väger över 20 gram.
Det skall finnas Karp i vattnet också och det kan ju vara kul om de har vaknat. Hade ett litet snack med Erik i Thailand om fisket och fick lite tips så att jag inte behövde tjata på någon annan om det. Det hade ju varit läge att ringa Dig Jörgen som hade den högsta vikten som jag hittat från andradagen på över 40 Kilo. Men du får väl räknas som en av favoriterna här med tillsammans med Calle Rosslin som bekant är en mycket duktig rullspöfiskare. Borde väl vara på tiden att Mårten slår till ordentligt på ett SM. Vet inte om Holsten är en duktig rullspöfiskare men han är ju riktigt duktig på braxen så han blir nog giftig här med.
Börjar nu få ordning på mina egna grejer och har knutit upp ett par kartor med krok, plockat i ordning på matchflöten. Nya feedrar framplockade. Mask och maggot är på väg och levereras i morgon. Har satt lysmask så att man skall ha ett äss i rockärmen och det är ju inget jag hymlar med. Vissa dagar är det ju outstanding och lätt att göra i ordning bara man är ute i tid. Det räcker ju med 2 dagar för att få lyster i masken.
Övernattar gör vi på campingen i Växjö så det är ju nära och bra. Skönt att kunna köra fram med bilen till boendet så att man har nära till att trimma grejerna under kvällen. Vem vet vi kanske testar lite i Helgasjön under kvällen.
Nä orken kommer nog inte att finnas till detta. Vi har ju funderat på att fiska lite extra flera gånger men orken har trutit. Senast var ju i påskas då vi tänkt att fiska Ottsjön efter Gåxsjön men alla var överens att nu räcker det. Om vi fiskar ikväll med orkar vi inte morgondagen. Det som är skönt med den känslan är att man vet att man kämpat så gott det går och man inte borde kämpa hårdare.
Kan liknas vid en skidresa i slalombackarna. Om man inte har ramlat på en hel dag så har man fegkört och inte testat gränserna. Resultatet blir man själv besviken på. Man kunde ju säkerligen tuffat till sig i puckelpisten, hoppat lite högre och därmed haft lite roligare ändå.
Nu skall man fiska ett SM och där handlar det ju också om att ha kul. Har man inte kul när man fiskar skall man nog prova på något annat.
I Norsholm var det ju bara att skratta åt fisket som hade allt som man blivit uppskrämd av men man körde med ren förnekelse att det kunde vara så och därmed så fiskade man inte så. Stoltserar med den sista platsen av de som fiskade i 2 dagar så vägen uppåt är lätt. Om det nu är helt omvänt fiske mot Norsholm så får jag räkna in mig som en av favoriterna men hur sjutton skall det gå till för att Jörgen Storm skall bli sist?

Kommentarer
Postat av: Jimmy

På tiden att Mårten slår till på ett SM?
Han vann ju för sjutton SM i Norsholm för några år sedan!
Lysmask är kanon i växjösjön! Vi slog 3 viktrekord på dom 3 åren vi var med på 24h där, 157-187&213kg😜
Då var vi faktiskt sponsrade av brightbait! O de funkade klockrent på svullsuggorna i växjösjön🐷🐟

Svar: Den gången Mårten segrade i Norsholm har jag fullständigt missat.Trodde inte han kunde fiska surt kanalfiske men jag tror han är bättre på stor fisk.
När det gäller dina små barn som du kallar svullsuggor så låter ju det namnet lockande. Låter ändå mer som att fisket kommer att passa mig.
Vem vet man kanske i stället blir sittandes i Trummen istället!
Tomas Leijon

2013-05-30 @ 14:00:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0