Pimpelfiske i helgen?

Nu i helgen är det planerat att första deltävlingen i Härje/Dalacupen skall gå av stapeln.
I skrivande stund har jag ännu inte fått bekräftat om det blir av eller ej men förhoppningarna finns.
Ronja har propsat på att få åka iväg så om det blir dubbeltävling så åker vi upp på fredagen till Orsa och övernattar där. Det är ju o-kristligt att dra iväg med en 7-åring mitt i natten för att åka och fiska oavsett vad Ronja själv tycker.
Hon satte en gräns på 6 timmar i bilen som max för att åka på fiske nu och den marginalen klarar vi med lätthet för nu borde de flesta bönderna ha levererat all säd de skall leverera.
Om det blir inställt till helgen så kör de helgen därpå i stället så nu är det i alla fall nära.
Alla kan ju inte ha det så förspännt som gottegrisen Jörgen som redan för en månad sedan var ute på is och drog ett par riddare.
Det finns fler än oss som börjar bli desperata efter vinterfisket. Uppe i Sveg har de kört mormuska-premiär och den gode Björne drog ihop en kula med bryggpimplare (50 deltagare) i Norrtälje. Segervikt på 17 kilo.
Inte ett dugg dåligt resultat varken på deltagarantalet som i stort sett var samma som ett Skaraborgs-DM eller viktmässigt som var som en dag på Åsunden.
Fler och fler börjar höra av sig om allt som anbelangar vinterfisket. Utrustningar beställes men i år syns en rolig trend. En hel del folk är ute i god tid med beställningarna. Annars brukar man ju kunna följa is-läget med vartifrån beställningarna kommer ifrån. Detta är en god trend som borgar för att alla skall kunna få sin utrustning i tid då det annars tryter fort i lagren då lagerytan är begränsad.
Knalle-bloggen med Andreas Möller i spetsen har vaknat till liv igen och det är ett gott tecken så gott som något. Då vet man att det börjar dammas av utrustningar i södra Sverige med.
Talade med Ahlgren igår om att eventuellt skall Tibro-mästerskapen på Örlen i Mars ingå i knalle-serien. Vore ju gott om vi Skaraborgare kunde ge tillbaks lite till knallarna som bjudit oss på så fina fiskemöjligheter under många år.
Nej nu är det bara att vänta på premiärfisket som stundar. Får se bara vilken dag det blir. Den dagen blir fin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0