Höstfiske i Ullersund

Mellan alla tävlingar i säsongsbytet mellan sommarfiske och det riktiga fisket så får man prova på lite olika fisken som annars inte hinns med.
Sorgligt för många som lägger i sin båt vid midsommar för att ta upp den när September är slut för då missar de ju alla bättre fisken. Visst finns det många som hinner med början på abborrfisket ute på Vänern en liten sväng i September.  Men vad de inte vet är att fisket blir bättre och bättre ju närmare vintern man kommer. Stimmen blir större och större och nappfrekvensen ökar med storleken på stimmen. Även gösen som ställer sig på platser där det normalt är fisktomt för att frossa i alla löjor som samlas både här och där.
Har själv varit ute i Ullersund mellan Kålland och Kållandsö för att både fiska och se på skådespelet när predatorerna går och mumsar småfisk och bygger upp sig inför vintern. Lätt och behändigt fiske då det endast är 10 meter från parkeringen till första fiskeplatsen. Kan det bli bättre?
I Tisdags "tvingade" Albin mig dit då det varit bra fiske där ett tag och vi tog en timme med jigspöt. Hann få 4 abborrar och en gädda under denna stunden så jag tog med mig lite grejer ut för att testa en liten stund innan jag skulle hämta Ronja från skolan. Jigspö, gäddmetet och ett löjspö för att få agn till gäddmetet. Lade ut löjspöt och plockade upp en löja som fick agera agn under turen. Strömmen i sundet var förhållandevis hård ut mot Kinneviken så jag undrade om fisken stod kvar då med för det var ju ström mot Dalbosjön då. Ganska snart fick jag lite stötar i jigspöt men ingen följde med upp. Efter 2 utlägg med gäddspöt så vände strömmen och flöte fick driva åt andra hållet. Bra med variation och med strömändringen så började fisken jaga lite mer. Hade 2 napp till slut men hade nog blyat för dåligt för gösen spottade direkt. ingen fisk med hem men nu har man lärt sig ytterligare lite om hur fisken kan bete sig. Undra om man någon gång blir full-lärd?
Man får ju hoppas att det aldrig sker för det skulle ju vara lite tråkigt om man slutade att förundras om hur fisken reagerar på än det ena och än det andra.
Kanske läge för Ahlgren och bokstavsmannen att dra ut på jig-turné. Fikaplats finns redan där men fiket är stängt för säsongen så man får ha med sig eget fika om man vill ha nåt. Abborrarna är av minst mat-storlek och för en vecka sedan var det mest fisk bort mot kilot som nappade. Gösar och gäddor finns i alla storlekar och det finns gott om dem.
När det gäller havsfiske-SM så är det tydligen redan fullbokat innan anmälningstiden har gått ut och det är ju lite surt då vi får stå som reserver för att få deltaga.
Blir det inget får vi väl ta en egen havsfiskeresa. För en gång vill jag i alla fall få fiska i havet från båt detta året med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0