Feskehälja och VM

Helgens tävlingar i Åmål är nu avklarade.
Stor dominans av SFK Wasa som segrade bägge dagarna.
Under Lördagen segrade Conny Andersson med 4,8 kilo som blev helgens högsta vikt. Conny är ju inget blåbär i dessa sammanhang för han vann ju även 2009.
Under Söndagen blev det segare fiske och Britt Lindgren även hon fiskandes för SFK Wasa fick ta Ingemars plats från Lördagen där han tydligen gjort ett gott arbete med att rensa botten från kvistar, pinnar och även ett båtskrov. För Britt kunde med knapp marginal plocka hem segern under Söndagen. Kanske berodde det även på att Ingemar var snäll och lämnade en hel del fisk kvar på platsen.
Formstarka Värmland blir nog svåra att rå på i helgens RST-mete som går i just Värmland. Varnan Kristinehamn är slagfältet som skall kora årets bästa mete-distrikt. Lågt vattenstånd låter ju inte bra men det ryktas om skapligt fiske ändå. Själv har jag inga större förhoppningar då självförtroendet är lågt just nu.
Under Söndagen fick jag direkt en björkna vid fötterna (4 meter djupt) som följdes upp av en gers på 9:an. Detta följt av 3,5 timmar av små draganden i grejerna utan tillstymmelse av känning av fisk. Värre var det för grannarna som bägge två nollade. Även Albin nollade uppe i bäckfåran och Micke som fick en drömplats fick sin enda fisk när det återstod 5 minuter och blev bästa Lidköpingsfiskare.
 Conny Andersson efter sin andra seger i Feskehälja. Har nu vunnit 2009 och 2013
 Britt Lindgren efter Söndagens seger.
 
På VM i Polen fortsatte Daniel Blom att briljera.
Hans 6:e plats från Lördagen följdes upp av en 3:e på söndagen volket gjorde honom till bäste Svensk på en totalt 26:e plats. Skall bli kul att försöka slå dig igen för då kan man räkna sig som en av de 25 bästa i Världen!
Bästa Norrman blev "den långe Norsken" Niklas Strengselrud på en 31 plats. Bra jobbat bägge 2.
Nu väntar bara hemresan för laget som påbörjas idag Måndag.
Ni är välkommna hem så att vi kan byta erfarenheter och tipsa varandra för att utveckla sporten vidare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0