Göta Kanal idag

Ja då har lagtävlingen i Int-mete satt igång i Skaraborg.
2 friska lag kom till start i Kanalen i Töreboda. Lidköping och Tärnan Tidaholm.
Sträckan är ju ett av de mer svårfiskade i kanalen med väldigt lite fisk. Att man skarapade ihop nästan 2 kilo förra gången var riktigt bra men det dröjer nog innan man kommer upp i de astronomiska vikterna igen.
Dagen till ära skulle jag testa 2 nya mäsker. Ett kanalmäsk på långspöt och ett mörtmäsk på rullspöna.
Funkar de här så funkar de överallt.
Fick Thomas Askolin bredvid mig som antagonist för dagen och det är ju alltid trevligt för om det nappar dåligt kan man ju sitta och språka lite under tiden.
Startade upp med ett halvt kilo kanalmäsk på långspöplatsen och fortsatte med feedern på rullspöplatsen.
Provade att skjuta över men precisionen var under all kritik och mer nogrann än så måste man vara i denna delen av kanalen. Fisket började och jag startade med 7-metaren och tyckte att jag hade något dragande. Testade med att blya ned mer men hade inte så små hagel med så att det gick att finjustera mer. Gick vidare med 5-metaren där jag hade en intressant kant men även där gick jag bet. Testade matchspöet efter en halvtimme då det fortfarande inte blivit någon fisk på långspöna. Men det blev samma resultat. Hörde då att Challe i varje fall fått en abborre men inget mer. Såg i min desperation att det gick lite löja så jag försökte mäska in dem. Allt eftersom kom löjorna närmare och närmare och till slut fick jag till och med napp. Bommade flera stycken då de endast var och drog i maggoten. Satt i 25 minuter utan att få upp en enda löja. Gick ut med 7:an igen och när en timme hade gått fick jag min första fisk. En abborre på nästan 10 gram! Strax efter kom det även upp en snorgärs så nu var jag definitivt över 10 gram. Varierade fram och tillbaks och efter 2 timmar hade jag fått en abborre till. Såg att det var mycket trögt för de andra med så till och med Rosenkvist var uppe och gick en sväng.
Tänkte då att det var väl själve f... om man inte kunde få upp några löjor i varje fall för på långspöna och rullspöna lös ju bottenfisken med sin frånvaro.
Fram med löjpiskan igen och försökte få igång löjorna igen. Till slut var de inne igen pch nappen kom. Bommade flera napp så jag bytte krok . Från storlek 14 till 18, tunnare tafs och bytte från maggot till pinkie.
2 utlägg senare kom första löjan och jag trätte på med de små krabaterna. Avvaktade för att se om det var någon som fick fisk på mäskplatserna men det var endast någon sporadisk fisk emellanåt och ingen vidare storlek heller. Testade en sväng på mäskplatserna igen utan resultat. Visst var det något napp-liknande emellanåt men inget man kan säga med säkerhet.
Gick tillbaks och avslutade med löjfiske men det bommades allt för mycket så kanske var 10:e napp resulterade i fisk. Storleken var varierande som vanligt i kanalen och några var riktigt fina.
Vägde in 400 gram som räckte till sektions-seger då Thomas skarapat ihop 100 gram.
Mina 400 gram var dagens 3:e högsta vikt på 8 man så det säger ju en hel del om fisket.
Den ende som fick vikt var ju Pierre som fläskade upp en braxen på säkert över 1,5 kilo och fick ihop 2020 gram.
Bra jobbat Pirre!
Totalresultatet idag var lika poäng med Tidaholm leder med nästan 1,5 kilo mycket tack vara Pirres braxen.
Denna dagen var ju inte rätt dag att utvärdera mäsket då ingenting funkade någonstans förutom för Pierre så den utvärderingen får vi göra någon annan gång.
Nästa deltävling är den 8:e Oktober i Lidan och då skall det avgöras. 1,5 kilo är ju inga större massor och det är ju kul när det skall avgöras på sista tävlingen och alla har chansen att vinna.
 
 
Vad det gäller gräsklipparen så har det kommit in flera tips om vad man skall göra.
Jimmy tycker att Jessica-versionen är den optimala men det har ju jag ingen nytta av då denna inte är mass-producerad.
PEO kom med tipset att ha en ICA-kasse påknuten där bak men jag undrar egentligen vart och hur jag skall sätta fast den så att jag verkligen har någon hjälp av den.
Har testat flera sätt att montera den så nu ser klipparen ut så här:
Kanske inte en vacker syn men jag skall utvärdera om jag verkligen har någon hjälp av detta nästa gång jag hugger ned gräset igen. Fortsättning följer.
 
Nästa helg är det Feskehälja i Åmål och då skall det bli kul att träffa det gänget med Värmlänningar, Dalmasar, Kronobergare, Dalslänningar mm
Undrar vilken typ av fiske det blir då. Löja eller bottenfisk?
 

Kommentarer
Postat av: peo

IKEA KASSE SKA DET VARA .

Svar: Hoppsan!Fel av mig.
Får testa en gång till.
Tomas Leijon

2013-09-08 @ 20:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0