Man får vad man betalar för!

Ja nu är sensommaren här och vi går mot rätt tider.
Gässen flyger i V-formation mot sydligare breddgrader, Måsespelen på Vänern blir allt mer dominerande inslag, dimma på morgonkvisten och temperaturerna är många gånger ensiffriga. Vintern närmar sig. Yes
Min gamla trotjänare till gräsklippare ville inte vara med mer och sade upp kontraktet med att starta.
Fick då se en annons på Jula om en gräsklippare med uppsamlare och 4-taktsmotor med drivning på bakhjulen.
Kollade runt i Lidköping efter ett matchande anbud som skulle duga men priserna var inte i närheten av Jula:s
Sagt och gjort så for jag till storstaden Skara och köpte mig en klippare för 1995:-
För de pengarna kan man ju stå ut med lite små egenheter som det brukar vara med att köpa billigt.
Hem och börja klippa. Först fick man fylla på olja då det endast var olja som skulle räcka för leveransen. I med bensin och kör igång. Trots en hel del pumpande på bälgen så blev det en hel del ryck innan den startade. Började runt ytterkanten på gräsmattan och kom halv-vägs runt denna innan uppsamlaren var full!
Lite förvånad då den gamla kunde jag ju traska runt ett helt varv med innan den var full. Jaja tänkte jag det var ju ett tag sedan som jag klippte så det är väl mest att det är väldigt långt gräs. Fortsatte bortåt och innan jag kommit till komposten så var uppsamlaren full igen. Ja det var hemskt vad gräset växt tänkte jag. Fortsatte runt husknuten och fick tömma igen. Gick då förbi den gamla klipparen och jämnförde byttorna. SATAN! Byttan var ju bara av halva storleken. Ja det skall nog bli bra ändå för den klipper ju OK och driver på bakhjulen tänkte jag och fortsatte. Efter femtioelva tömmningar så var hela gräsmattan klippt och en ansenlig mängd med gräs låg i ett berg bredvid komposten. Då fick jag för mig att testa hur väl den egentligen hade klippt och gick då över baksidan med klipparen fast nu på diagonalen för att klippa av de strån som tryckts ned av hjulen. Resultatet blev 3 byttor att tömma. Kanske inte helt optimalt men man får väl tänka som så att gräset växer väldigt fort just nu. Kollade på resultatet och såg till min fasa att det var en hel del kanter så det verkar vara som att kniven inte klipper horisontellt utan lutar lite. Gräsmattan såg faktiskt räfflad ut! Högersidan klippte nog 1,5-2 cm djupare än den vänstra. Får se om resultatet blir samma nästa gång för då får den nog åka hem till Skara igen.
Vad det gäller uppsamlaren så var det ju en miss av mig att inte kolla på storleken på byttan. Det kommer ju att bli jobbigt då man skall samla löv med denna. Kanske man kan bygga om den gamla byttan så att den passar?
Man kan ju likna detta med att en metare köper ett billigt keepnet och märker att det endast är 2 meter långt och precis når ner till vattenbrynet.
Eller för en trollare som köper ny rulle och endast får på 30 meter lina. Inte optimalt!
Att den klipper snett kan ju vara en justeringssak som jag ännu inte kollat på.
Värre med att när man släpper handtaget så stannar den inte direkt utan har lite eftergångstid och då fungerar inte säkerhetsfunktionen som är ett måste på gräsklipparna efter EU:s normer.
Billigt är inte ofta bäst!
Min gamla klippare till vänster och den nya med pygméuppsamlare till höger.
 
Nästa fiske kom lite plötsligt då jag missat och kolla i kalendern. Blev varskodd av den gode Rosenkvist som ville ha lite larver. Det var tydligen redan nu på Söndag som första lag-DM går av stapeln i Göta Kanal vid Töreboda.
Kan ju inte för mitt liv tro att jag återigen kan få tävlingens högsta vikt för det vore ju helt o-sannolikt. Att hönan hittade en böna förra gången var ju kul för jag fick ju slå flera "storfräsare" med Blom på platsen bredvid och samtliga med T.A.P.
Fortfarande ingen sponsor som hört av sig så jag får väl fortsätta på min gamla bana med toppknutet.
Konstigt det där med sponsorer. I stort sett hela Sverige och Norge är sponsrade av olika grossister så vilka finns det kvar att sälja grejer till?
Hur det nu är med "sponsringen" är väl olika i varenda fall men som jag tolkat det så är det många som får ordentliga rabatter för att hålla sig till en enda leverantör och om det är sponsring så kan man ju tipsa andra idrottsmän att det är så det är. Tänk er Henrik Zetterberg (ishockey) får en ny "sponsor". Avtalet är att han får köpa sin utrustning till inköpspris och vara nöjd med det. Tror inte han skulle falla för den lockelsen.
Men om man ser till att sponsra samtliga så blir man ju säkrare på att segraren använder just de grejer man står för. För då finns det ju inga alternativ kvar. Surt då för dem att jag sätter käppar i hjulet med glädje då jag emellanåt klipper till med en seger. Sponsor? Kinnevikens Fritid så klart.
Nej nu får man sätta igång och plocka lite småmask så att man kan ha både gröna och vanliga till helgen.
I Norrköping var det inte alls fungerande med lysmasken men nästa gång kanske.
I kanalen är det ju varannan gång som det funkar och det har ju inte funkat än i år där så nu är det väl dags?
Nästa helg är det ju Feskehälja i Åmål och då skall vi dit. Jag , Albin och Micke Hjelm har bokat 2 platser var.
Vem vet? Kanske det är dags för oss att visa framfötterna?
 

Kommentarer
Postat av: Ahlgren

Köp en klippo och sov lugnt

Svar: Sova har jag inga problem med men klippa gräset är värre.Hoppas vi ses snart.
Tomas Leijon

2013-09-03 @ 13:51:58
Postat av: Jimmy

Kära herr Lejon!
Skaffa en automower, min heter Jessica och är 27 år nu men hon klipper ta mig fan bättre o bättre för varje år😝

Svar: Det märket låter intressant.Lång hållbarhet då min förra endast höll ihop med mig i 16 år.
Hur är Jessica-modellen när det gäller löv och finns den med uppsamlare?
Tomas Leijon

2013-09-04 @ 13:49:38
Postat av: Jimmy

Jovars, krattar gör hon också men någon uppsamlare vet i fan, brukar skicka till henne en 40 liters mäskbalja att samla ihop det med! ;)

Svar: 40 liter är ju ungefär vad det är på microben till uppsamlare på den nya.Blir ju ett dj.... rännande om man har tillräckligt med löv till komposten.
Men man får väl säga som ryssarna:
Ack så vacker yxan är.- I en annan mans hand.
Tomas Leijon

2013-09-05 @ 09:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0