R.S.T på Lördag

Årets R.S.T kommer att gå av stapeln i Kristinehamn nu på Lördag. Inbjudan som följer:
Lördagen den 21/9 arrangerar SFK Wasa RST mete i Varnan.
Samling på grusplan vid gamla badhuset (brandstationen) i Kristinehamn.
Skylt visar vägen mellan Granngården och COOP. 
Tävlingstid 10.00 - 14.00.
Alla Välkommna även om de inte fiskar i dessa Distrikt.
Varnan är ett vatten som vanligtvis inte bruka ge några problem med att det är svårt att bära hem fångsten.
Att det finns fisk är det ingen tvekan om då Varnan rinner ut i Vänern men med många tradtävlingar på denna sträckan gör att det ständigt måste fyllas på med fisk ifrån sjön. Vid rätt förhållanden så kan det ju bjuda till och vara riktigt bra fiske emellan varven. De senaste rapporterna talar om att det har varit skapligt fiske i år med en hel del stora braxar i påsarna. Skall bli kul att se om vi kan rå på Värmlänningarna i år då de har visat att de har en formtopp med förra helgens resultat som bevis. Conny som vann totalen och Britt som vann Söndagens drabbning i Åmål. Men vi kontrar med vårat vassaste kort- Ronja. Förra gången det begav sig här fick hon tävlingens 17:e högsta vikt av 65 startande då endast 4 år gammal. Hon slog ganska många "storfräsare" bl.a mig (kanske ingen större bedrift) men hon slog både Britt och Ingemar Lindgren som båda har varit Svenska mästare, Ingemar 3 gånger till och med. Så de är ju inga blåbär precis. Hur det är med Örebroarnas gryende form har jag dålig koll på just nu men de är ju alltid farliga så fort det kommer till tävling.
Lågt vattenstånd i Varnan för tillfället men det kanske inte spelar någon roll för fisket men det vet vi mer om efter Lördagens drabbning.
Var nere och kollade Lidan för dagen och det ser ut som att det finns en hel del fisk inne nu. Kan ju vara så att det är problem att komma ned till fisken då det är så mycket löja i vattnet som det är. Kanske får bli ett pass snart så att man kan fylla upp frysen med trollinglöja och kanske lite kräftbete.
VM-hjälten Blom (26:a) har kommit hem och vilar upp sig efter helgens bravader. Löjligt att vara trött efter en fisketävling tycker de ofrälsta men de som håller på med tävlingsfiske på den nivån vet att det inte bara är de 4 timmarnas fiske som gäller utan man får koncentrera sig på det man gör alla dygnets vakna timmar och ligger man på latsidan så hamnar man obönhörligen på efterkälken. Allt måste vara perfekt då starten går så alla spödelar måste ses över, larverna skall vara fräsha, tackel skall vara bundna, tafsar skall finnas i mass för alla möjliga alternativ vad gäller krokmodeller, krokstorlek och tafstjocklek. Att nämna då är att alla tafsar som användes i Polen var av klenare lina och mindre krokar än vad vi vanligtvis använder här hemma. Det närmaste är väl fisket i Göta Kanal fast man får tänka på att minimalisera allt. flöten under ett halvt gram, krokar mindre än storlek 20 och linor tunnare än 0,10 mm. Så för att klara sig på tävling så måste helt ny uppsättning göras och man kan inte bara ta den gamla uppsättningen man har ifrån trad-metet och åka iväg. Javisst kan det fungera men det är inte troligt. Det skulle väl vara Åke Jejely i sådana fall.
Inför en sådan resa så är det månader av planering och veckor av förberedelser avslutat med 5 dagars träning på tävlingssträckan som krävs. Och inget får lämnas åt slumpen. En miss någonstans i planering eller förberedelserna ger obönhörligen problem på tävlingsdagen.
Fördelen är att snart är det vinter och då behöver vi bara vårat isborr och pimpelkont så kan vi dra ut och fiska!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0