4 dygn till nedsläpp.

Tiden går och påsken närmar sig.
Här hemma är det kalla vindar men när det slutar blåsa så stiger värmen markant.
Fisket i Lidan blir bara bättre allt eftersom men jag skall inte själv pröva inom det närmsta.
Albin for ned till västkusten i fredags och skaffade kvällsmaten i form av 2 granna havsöringar som förtärdes med pressad potatis och hollandaissås. En sillöring och en räkätare. Var markant skillnad i smaken och räkätaren vann med god marginal.
Albin med en god räkätare.
 
Farbror Greven har tagit fram sina allra längsta pimpelspön och går segrandes från isen och Stormen var inte sämre han och vann på sitt håll. Andersén fick se sig distanserad trots att han hade längsta distansen till dagens tävling (46 mil)
Vad som gäller för våran tour så är inte allt spikat ännu. Boende är bokat och klart i Strömsund, men vad som gäller inför måndagen så är det ovisst. Söndagens kvällstävling är flyttad från sågen till Binnsjön som jag själv inte vet ett skvatt om. Fast i skrivande stund ringer Greven och talar om att det är en sjö som kan vara riktigt kul men man skall inte glömma tafsen i skryllan. Synd att man inte får chansen på Revsundssjön vid sågen men det blir nog bra ändå.
 
Hur vi gör efter denna är osäkert men ni andra kan ju höra av er hur ni tänker angående detta.
Alternativ 1 : Vi åker tillbaks till Strömsund och är med på den tävling som körs på måndag alernativt ner till Revsundssjön.
Alternativ 2: Vi bryter upp i Strömsund på söndag morgon och fortsätter efter tävlingarna ned mot Sveg för övernattning med alternativt Särnanappet som är en 3 timmars tävling inne i Särna eller avvaktar Svegarna om de har en tävling. De skall ha ett möte nu på söndagkvällen så vi får se hur det blir med det.
 
Hur som helst är det så att det skall bli kul att få åka till Jämtland igen dels för det goda fisket och luften. Dels för allt trevligt folk man kommer att träffa på. Både dem man har med sig hemifrån och de som redan är där och gottar sig ute på isarna.
Isläget i området: Varierande. På dagens tävling var det 70 cm is som på morgonen var hård och halkgaloscher var behövlig för att mitt på dagen bli pipig ganska långt ner i massorna.
 
Vädret som skall bli i helgen är minst sagt varierande beroende på vilken dag man tittar på väderrapporterna. Gällande Torsdagen så är det ena dagen regn hela dagen och lite plusgrader för att nästa dag vara soligt och någon minusgrad. Så det blir väl något mellanting.
Resten av påskhelgen skall bli soligare med ganska lite vind så det blir nog de lätta kläderna som åker på så att man kan röra sig på isarna.
Glöm nu inte att dricka mycket då man annars torkar ut i vårvärmen.
 
OBS!
Tänk även på att vårvägarna är förrädiska och att det som smälter under dagen rinner ut på vägarna och fryser under natten. M.A.O det är svinhalt på morgonkvisten eller i skuggdalarna.
Kör försiktigt.
 

Kommentarer
Postat av: Patric

Jag får väl anses skyldig vad det gäller resor söderut för annandagspimpeln, men endast eftersom jag föredrar bra fiske. 3-timmars låter inget vidare, men jag röstar för det bästa alternativet, dvs. sjön med mest fisk.

Svar: Det är vad jag tror att alla vill men jag är ingen envåldshärskare.
Tomas Leijon

2014-04-13 @ 21:52:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0