Knallens tävling blir inte av

Som de flesta förstått så var det inte riktigt med fullt alvar som gårdagens inlägg skrevs.
Gårdagen var ju 1 April så det var med glimten i ögat som inlägget lades om denna extrema nya sport. Men visst lät det intressant och kanske något för framtiden?
Det var ju några som svalde det med hull och hår och jag tänker inte nämna några namn över huvud taget.
 
Vad som gäller för helgens pimpelfiske får jag återkomma med då det känns mer lockande att åka på någon pimpeltävling längre söderut än Lofsdalen. Visst hade det varit lite kul att vara där med så att man får testa på den typen av fiske med. Stortävling är det ju där men fisket verkar ju vara något av surfiske med enstaka som träffar rätt och själv så behöver jag nog få upp självförtroendet en aning då det har varit lite väl surt för egen del.
Ovansiljan skall köra dubbeltävling i helgen så det låter troligare.
 
I går var det ju även havsöringspremiär och Matilda var nere på Tjörn med Schmitterlöv och blötte grejerna. Vadning var ju uteslutet för henne då hon inte fick vadarna över knäskyddet så hon fick spinnfiska från land och fick ett par stycken. Själv avvaktar jag med detta till pimpelfisket är över om det inte blir en lucka nästa helg i avvaktan på påskpimpeln.
 
Angående påskpimpeln så är 8 av 12 bäddplatser bokade ännu men Jörgen kommer hem från USA snart där han har varit och kollat på NHL-hockey. Visst är det också en is-sport men ändå inte samma sak. De som vill åka med på touren gör rätt i att höra av sig snarast så att det finns plats för på torsdag om 2 veckor bär det av. Och kul skall det bli att få möta både de glada Jämtarna och deras randiga riddare som bara står och väntar med öppet gap.
 
Här nere i Skaraborg är det full fiskesäsong för såväl trollare som metare och havsöringsfiskare så utbud finns. I Lidan så nappar björknorna redan som besatta och Idarna är urlekta. Likväl med stämen och norsen som redan varit uppe i Flian och är på väg ut. Får väl i sommar bli några pass för att se om karparna klarat sig i den stora sjön eller hur det nu har gått. Det är snart 2 år sedan vi satte i ett par tusen karpar men under förra året fick jag inte en enda trots flera försök både med och utan mäsk. Men skam den som ger sig, någon måste väl ha klarat sig?
Men detta väntar vi med tills den riktiga säsongen är över och pimplar vidare i 2,5 vecka till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0