Chefen bestämde på Gryveldammen.

Säsongens första tävling på Gryveldammen nordväst om Älvdalen är nu avklarad.
Utgången denna gången var från dammvallen och förutsättningarna var fina för att ta sig fram över isen. 8 minusgrader och en tunn hinna med snö över så att halkbroddarna kunde stanna i bilen. Lätt molnighet som emellanåt släppte fram den stora lampan så att det blev riktigt trevligt på isen.
 
Jag och Ronja gick rakt över till min lilla vik där jag hade så fint fiske förra året på första tävlingen. Och det var ju inga problem för hårdingen Ronja att traska över innan utgångstiden var över. Tanken med det hela var dessutom att få lä så att hon inte skulle börja frysa och det var ju skönt hela dagen så det lyckades vi med. 6 sekundmeter och 8 minusgrader kyler ju ganska ordentligt.
 
Började fiska utanför viken för att testa om det var någon fisk där och i andra hålet nöp en rackare över kroken. Andra hålet och samma sak. Skulle det vara så eller var det tillfälligheter? Här brukar det ju vara fler fisk än en ensam. Men de nappade ganska omgående och jag fick ett hål med 3 i. Följde upp med en dubbel uppsättning av 150 grammare och tänkte att nu blir det rock´nroll men det återgick till att vara en här och vart men det nappade ju i alla fall. Fortsatte runt på utsidan och testade både djupare och grundare men det var samma resultat.
 
Rotsén som gjorde säsongsdebut för dagen hade endast fått en microb och följde med mig in i lilla viken för att testa av lite. Fick 2 juniorer i andra hålet och fortsatte runt där jag fått fisk tidigare men det blev bara en liten rackare till innan jag gick ut igen. Rotsén stannade kvar och plockade lite microber men det funkar ju inte här så jag fortsatte att borra men nu ändå grundare än tidigare. Var till och med inne på 40 cm djup och även där nappade det men det var oftast för små som nappade och jag fortsatte nog där lite för länge.
 
Gick ut på lite djupare vatten igen och fick återigen lite bättre fisk och det vete sjutton om det inte gett mer att bara fiska på dem då det går många småfiskar på en bättre men man vill ju att det ska hända nåt hela tiden. Plockade ihop 84 fiskar som vägde 4040 gram och placerade mig på 8:e plats idag vilket jag är nöjd med efter förhållandena. Bäste Skaraborgare blev Patric E Olson alias bokstavsmannen som vilat sig i form för tävlingen och tog med ett grodskutt upp över 5 kilo fisk men han ville bara väga in färsk fisk så han väntade tills slutet med att plocka upp dem.
 
Bäst idag blev Per "Chefen" Nilsson som kammade hem tävlingen med 5,7 kilo
När Chefen ler så skingrar sig molnen. (Gammalt djungelordspråk i Kopparberg)
 
Uppe i Strömsund hade Ulriksforsarna tävling på Hammerdalssjön och segraren där petade ihop 10 kilo Jämtabborrar så den sjön kan ju vara kul även på nyis. Peo å andra hand gjorde ju som han tipsat alla om och gick lite mer åt höger och då gick det som det gick. Skriver inget om det resultate här utan den som söker den finner. (tips, kolla Ulriksforsarnas hemsida)
 
Härligt att höra israpporter som kommer längre söderifrån och nu ryktas det om att det eventuellt kan bli annandagspimpel på Siksjön eller Norrsjön. Underbart att höra då det är bara halva vägen om ens det.
Vi försökte så gott vi kunde att få ner kylan och tog så många bilar vi kunde för att lasta av dem söderut men det räckte bara till Gullspång där det bröt över i plusgrader.
Vissa rapporter om de kommande dagarna ger lite förhoppningar om is i närregionen med och då är det väl strängseredsjön eller grannsjön som står först på agendan.
Men det är bara att avvakta och se om hur de närmaste dagarna blir i verkligheten då meterologerna inte skall livnära sig på att spela Lotto.
Så till er alla önskar jag en fröjdefull jul och kör försiktigt i trafiken.
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

God Jul och Gott Nytt År Tomas. Hoppas isarna snart bär här i Göteborgstrakten också.

Svar: Tack detsamma Lennart!Nu ser ju väderrapporterna bättre ut än på länge.
Tomas Leijon

2014-12-22 @ 14:27:27
Postat av: Sören Stange

GOD JUL välkommen till havsjön Hällefors 26/12.

Svar: God Jul på dig med. Såg att det funkade på helgens pimpelfiske. Kanske en formtopp?
Tror att vi kommer att ses på havsjön.
Tomas Leijon

2014-12-23 @ 08:25:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0