Havsjön i morgon.

Då var julstöket över för denna gången och jag fick mer klappar ön vad jag önskat mig. Måste varit extra snäll detta året för det handlar ju inte om man äter upp sin gröt för då skulle jag bli utan.
Det jag önskar mig varje år är en vit jul och snälla barn. Det brukar bara vara lite svårt med det förstnämnda men snälla barn har jag alltid.
 
Annandagspimpeln så blir det närmsta på Havsjön mellan Kopparberg och Hällefors och det skall bli kul att träffa de som inte farit runt på vägarna. Finns ju en hel del som inte har valkar i röven så att de kan sitta mer än en timme till fisket. Men nu får silkesrumporna chansen men det kan bli kallt till att börja med då det viskas i kulisserna om 15-16 minusgrader på morgonen. Så klä på er ordentligt i morgon.
 
Vad det gäller Havsjön har jag inte så mycket att komma med då jag inte är säker på om jag varit där tidigare så man kan väl tro att den är som de flesta i området. Det gäller att kunna plocka myror i rask takt men om man kommer på ett bättre ställe kryper storleken uppåt. Inslag av bonusfiskar i form av 2-8 hektos kommer det säkerligen att finnas för det brukar det göra. Samt att det säkerligen kommer att nappa bäst första timmen för att sedan avta och gammelhålsfiske kan vara giftigt i slutändan.
 
Hur det är med tafs och mormuskafiske har jag ingen erfarenhet av men det är ju många duktiga tafsfiskare med på isen i morgon. Kommer nog att bli en hel del folk på isen då det inte finns så många andra tävlingar i närheten.
Vad det gäller helgen så får vi återkomma med vart det kan bli för i morgon tar vi med Mats upp till Havsjön så då måste väl ismaskinen gå för fullt hos Knallarna. Att det ligger is där vet vi men om den duger för tävling vet vi inte förrän i morgon då Knallarnas isjägare skall kolla upp det hela under morgondagen. Ber er om att ta det vackert så att vi snart får ses på en is nära Er.
 
Från Distriktet verkar det bli 3-4 bilar och även Knallen kommer med 2 fast de skulle få plats i 1. Men för de flesta rekommenderas samåkning då det kan bli brist på parkeringsplatser längs med skogsvägarna.
 
Glöm heller inte att köra försiktigt då det ÄR vinterväglag som regerar nu.

Kommentarer
Postat av: Jesper

Nästan 20 minus nu. Se till att ta med lite värme från södern imorgon.

Svar: Nej Fan inte. Nu skall vi få bra isar.
Tomas Leijon

2014-12-25 @ 19:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0