Jesper Dyberg kyligast idag.

Dagens tävling på Stordammen med Tenningen var en trevlig tillställning.
Allt var som man önskade sig med trevligt folk bra väder och en Fäsa som kokade korv för glatta livet.
Vädret var i stort sett vindstilla och 13 sprittande glada minusgrader gjorde oss alla glada i hågen när vi traskade ut på isen.
 
Ut på isen på återigen en ny sjö för oss sörlänningar blev igen en tävling där vi fick lyssna på goda råd av kamrater som ville dela med sig om bottenförhållanden och fiskemetoder. Vi tog första bästa alternativ som var på lagom gångavstånd och blev utpekade ett bra ställe och började där. Fiskade mig inåt mot mon och fick någon ströfisk emellanåt. Skaplig snittstorlek på borrarna gjorde att det i alla fall blev lite i påsen ändå.
 
Många bomhål emellanåt så jag gick över gammelhålen och fick lite fisk här och var. Isen växte fort i de gamla hålen så det var lättare att borra nytt. Under dagen låg det på 11 minusgrader i stort sett hela dagen. Södergård sågs plocka den ena fisken efter den andra men ville inte fiska på honom. Fisk fanns ju där jag var med men han fiskade mer rätt än mig och detta endast 50 meter ifrån våran startplats!
 
Fisket ökade mot middagstid men sedan bröt det nacken av sig för min del medans de flesta jag sågi min omgivning fick fisk. Men som det var där vi började så gällde det att komma på rätt sida om grästuvorna som fanns på botten. Men det var en intressant sjö med kuperad botten på sina ställen och dit åker jag gärna igen. Fick ihop 65 fiskar som vägde 3,5 kilo och Ronja fick 11 fiskar som vägde 8 hekto.
 
Pelle blev stugans värsting och vann veteranklassen med 5,7 kilo. Andersén som blev 3:a i HDH-cupen fick ihop 2,6 kilo. Men kyligast av alla fiskare var Jesper Dyberg som vann på 8,9 kilo följt av Södergård på 7,5 kilo och Gren blev 3:a på 7,1 kilo
Dyberg som dagens vinnare. Bilden säger att Jesper! In i dimman.
 
Under kvällen skall det vara lite händelser i Orsa city men vi får vila upp oss inför morgondagens drabbning på Gryveldammen. Utlovat 6 minusgrader precis som idag men vinden skall öka men bli lä på sidan alla fiskar. Vi får väl se men det blir nog återigen en fin dag på isen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0