Nya sjöar och lite tips

Nu i helgens så går HDH-pimpel 3 och 4 av stapeln.
Nu är det klart att det blir nya sjöar, inte bara för min egen del utan för de flesta.
På lördagen går det på Råttjärnasjön norr om Voxna och på Söndag går det på Trerönningen söder om Färila.
Har inte en susning om vad det kan vara för fiske men om det inte är någon som åker dit och fiskar så kan det vara precis vad som helst.
 
Antingen är det för att fisket har varit så uselt så att det i folkmun är sterilt i sjön och men gör ingen satsning på sjön för "det är ju lönlöst"
Kan ju vara så att de tack vare detta har etablerat en stark stam av abborre och i bästa fall exploderat med fisk. Så det kan ju bli vad som helst.
Skall bli kul att se om det är klart vatten eller humusfärgat av forntida flottning med lita sjunkna stocka här och var som kan samla fisken.
 
Hur det blir med boendet får vi se då det är 7 mil mellan Orsa och Voxna och sedan till Söndagstävlingen är en sträcka till. Fäsa har ordnat med boende på ett vandrarhem och det är ett gott alternativ då man bor nästgårds till Lördagstävlingen och då har nära till Söndagens fiske.
 
Larver kommer in i veckan och tas med till tävlingarna såväl maggots som pinkies i olika kulörer samt bloodworms. Tyvärr är det svårt att få tag på Svenska larver på grund av bottenvegetation och innan det blir riktig vinter får vi hålla oss till tåls med importerade larver.
 
När det gäller lite tips så är det mest till de som skall ut och göra sin premiär på isen så kan det finnas lite grejer man bör kolla upp innan man ger sig ut:
Bland det första som kollas upp är att själva fiskeutrustningen är intakt och funktionsduglig. Att allt sitter på sin plats och är helt.
 Kontroll att isdubbarna är hela och ligger i skryllan.
Pirkarna gås igenom och de som inte håller den blankhet man själv önskar putsar man upp med autosol, häxan, ketchup eller liknande putsmedel. Glöm inte att torka dem helt rena, speciellt om ni använt något starkt doftande putsmedel.
Linor kontrolleras på spöna genom att dra ut linan från rullen och provdra dem. Finns det knutar så kapar man linan där så att det inte finns någon brottpunkt på linan. Byter man lina innan varje säsong är man alltid säker på att man har bra lina på och det brukar räcka med att göra det innan säsongen. Om linan inte byts så är det att rekommendera att i alla fall kbyta om pirkknuten så att man är säker på att den inte är defekt.
 
Krokasken gås igenom och om man har slarvat vid säsongsavslutningen så ser man en rostrand på krokskänkeln som sitter i foamen och får man på en bättre fisk på dem så går de ofta av och bör då kastas så man inte i stridens hetta sätter på något defekt.
Isbroddar kollas upp så att de inte har stalnat om man har galoscher, Inte sprucket i gummit oavsett material. Dubbar sitter kvar överallt.
Prova igenom kläderna så att de fortfarande passar och att man helst har något som får bort glipan som blir i svanken så man slipper framtida ryggbesvär
Stövlarna provas och bör även täthetstestas. Det kan man göra genom att doppa dem i en vattenfylld hink eller i badkaret. För blir man kall om fötterna så fryser man ordentligt i hela kroppen.
 
Pedikyr: Låter kanske lite fjolligt men är nog så viktigt. Har man för långa tånaglar och sätter på sig stövlar man inte använt på länge så trycks tånageln tillbaks i tån och man får blånagel med ömhet som följd. Så klipp naglarna.
Valkar under fötterna tas bort annars får man ont i fötterna.
All denna pedikyr bör göras minst en vecka innan man skall använda kängor eller stövlar för första gången på länge.
 
Glöm heller inte att få i er vätska och näring så att det räcker för en hel dag. Det drar mer än man anar att vara ute i det fria.
 
Glöm heller inte det allra viktigaste och det är att ha kul.

Kommentarer
Postat av: Andreas N. Möller

För långväga fiskare som bor tillsammans rekommenderas att även måla naglarna. Det blir trevligare så ;)
Har du Colorline på lager?

Svar: Jajamen. Vilken dimension. Det är bara att ringa på 070-6471687.Men vad det gäller målning av naglarna så går det nog över i läget kinky.
Kan vara lite gayvarning på det så håll dig till klarlack om du inte vill få stämpeln.
Tomas Leijon

2014-12-09 @ 12:04:06
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Andreas N. Möller

Haha! Ännu ett bra tips...
Kanon, jag ringer.

Svar: vaadå ett? Det var flera tips.
Tomas Leijon

2014-12-09 @ 14:08:02
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Nisse på Åsen

I nu läget är inte allt klart för att hänga på , men siktar att va i dä härliga stimmet mä pimpelnördar. Jag ringer opp dig.

2014-12-09 @ 17:42:08
Postat av: Sören Stange

Fjollspö skalldu få fisk nånsin bör du plocka bort dina vänerspön när du kommer norrut här gäller vad kallar fjollspö med o,18 lina jaspirk eller hedenskog inte större än 14 krok skit fiske.

Svar: Nej här ska det vara ABU pimpel2, 0,50 och en 10 cm vänerpirk med 4:ans krok och en halv burk maggot eller ett öga från en 3-hektos. Kanske 2?Ses på isen.
Tomas Leijon

2014-12-10 @ 17:44:02
Postat av: Tomas Ljudén

Du är duktig på att blogga. Grymt intresse du har. 20-21/12 blir det tävlingar här uppe om du vill köra ännu mer bil. Vi i Älvdalen kör söndagen.Troligtvis gryveldammen.

Svar: Och Gryveldammen som är så kul. Har aldrig varit med om att den varit likanad 2 gånger. Och ändå har jag varit där 5-6 gånger nu och hittar ständigt nya fiskeplatser.Vad blir det på lördagen? Kanske hemligt vatten?
Tack förresten. Jag gör så gott jag kan.
Tomas Leijon

2014-12-10 @ 23:37:36
Postat av: Tomas Ljudén

Jag vet inte. Ovansiljan skulle köra en tävling på lördagen 20/12. Så tar vi en 21/12

2014-12-11 @ 09:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0