Helgens tävlingar 8-9 Februari

Många vet väl vid det här laget att vinterns framfart inte har varit perfekt för oss pimpelfiskare.
Nu i helgen blir det ändå 2 tävlingar i Skaraborg.
På Lördag anordnar Skaraborgsdistriktet R.S.T-pimpel på sjön Vristulven.
En anrik tävling som är dels en vanlig öppen tävling samt en Distriktstävling mellan Skarabprg, Örebro och Värmland. Denna tävling varierar runt bland de 3 distrikten med förhoppningsvis 1 år på varje Distrikt. Isläget har dock gjort att tävlingen fått byta Distrikt emellanåt då det inte har funnits isar i arrangerande Distrikt.
De främsta från varje Distrikt bildar lag med minst 1 junior, 1 dam, 1 senior i laget och högsta sammanlagda vikt vinner.
Tävlingen på Vristulven kan bli en öppen tävling då det troligtvis blir plockefiske efter mindre abborrar och där är ju såväl Örebroare och Värmlänningar mycket duktiga på detta fiske. Skaraborgarna får förlita sig på att det är hemmais och kämpa väl. Örebroarna kan bli descimerade då det samtidigt anordnas pimpeltävling på Hjälmaren med utgång Lungers udde. Vilket samtidigt kanske drar med sig någon Värmlänning då det är fin fisk på Hjälmaren.
Fisket på Vristulven var ju förra året ganska bra med bra påsar för många tävlande. Hur fisket är i år har jag ingen aning om då det inte har kommit några rapporter om fisket därifrån mer än gällande av isläget.
Starten går vid badplatsen i Böja med utgång 09:30 start 10:00 slut 14:00
Hoppas på god uppslutning av Skaraborgare så att vi kan ha en chans.
 
Söndagens Skövdemästerskap tillika DM 2 för Skaraborg har blivit flyttad från Lerdala-Lången till Höjentorp-sjöarna Ormsjön och Trädgårdssjön. Nu kommer det ju inte att bli lika lättfiskat som på Lerdala då fisksnittet är betydligt lägre på dessa sjöar. Det kan vara så att snittet ligger under 10 gram om man inte får någon kluns. Det finns ju stor fisk i sjön med. Minns i varje fall den gången jag fick min största på pimpel som vägde 1647 gram och var 51 cm lång. Blev ju förvånad då jag trodde jag fått på en pinne vid lodningen. Att Martin Lidén sedan satte sig bredvid och lyfte upp 6 klunsar som vägde 7,5 kilo sved ju det med. Att dessa fiskar inte är någon matfisk kan jag bedyra. Den fisken togs hem och filéades och stektes men var sedan oätlig då det var som att bita i en murken björkstock.
Det kommer nog inga utostående till tävlingen då Örebroarna har lag-DM och Knallen kommer att köra i dagarna 2.
Detta innebär att man kommer att missa knalleserien 2
 
Ismässigt så har det nog varken gjort från eller till den senaste veckan då det har varit varmt om dagen och kallt om natten så isläget har nog varken förbättrats eller försämrats.
Efter helgen så råder det även fiskeförbud på SM-vattnen så att fisken får vara ostörd. Hoppas nu bara att det har stöpat igenom ordentligt så att det kan bli en bäraktig is hela SM-helgen.

Kommentarer
Postat av: niklas

hej!ja fiskar en hel del på vristulven..förra helgen kom fisket igång ordentligt på 2-3.5 meters djup..grundare än så har ja nog inte fått en enda fisk i år har även fått lite större fisk på 5-6 meters djup

Svar: Javisst hade de kommit igång. Blev ju ganska kul ändå.
Tomas Leijon

2014-02-07 @ 18:41:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0