Khilestad och Värmland bäst på R.S.T-pimpel.

Då var årets upplaga av R.S.T-pimpel avklarad på sjön Vristulven som en gång i tiden har varit SM-arena.
För en gångs skull så var isen bättre hos oss än det har varit på många ställen längre norrut i Sverige.
Såväl Örebroarna som Värmlänningar hade inga isar att fiska på oc tyvärr fick även Östgötarna ställa in Jokernappet då isarna fått för mycket stryk.
Det gäller nog att passa på att fiska nu innan isarna försvinner igen. Till och med SM-vattnen med reservsjöar är hotade bara 2 vackor innan start. Beslut skall tas i veckan om det blir SM eller ej.
Dagens fiske hade jag inga större förhoppningar om då 2 man varit ute i onsdags och testat isen och samtidigt provfiskat i 3 timmar utan ett enda napp.
Räknade då med att det skulle bli ett surfiske utan dess like och tänkte mig ut till kullerstensgrundet utanför ön. När jag väl kom ned till isen så märktes det hur pass blåsigt det var på sjön så jag gick i lä i förstaviken i stället för att sedan fiska mig mot grundet. Mest för att ryggen spökar lite och jag inte ville chansa med att sätta mig i blåsten direkt. Förstaviken ger ju ibland ifrån sig skapligt med fisk och vi var fler som började där. 2 familjer Ek, Hertzberg och Ove blev kumpaner vid starten. Fiskade mig runt i hela viken med såväl grunt som djupfiske utan ett enda napp. Hertzberg hittade ett hål med 10 loppor i och Ek-familjerna fick någon enstaka. Gick bort längs med land ett par hundra meter där jag började fiska ihop med Andersén i fjol och fick lite fisk. Såg att någon redan borrat sig förbi invid land så jag slog mitt hål 20 meter utanför och blev glatt överraskad. Napp ganska snart och fisk i skryllan. Ytterligare 74 abborrar till så borrade jag nästa hål och fick där 21 stycken. Botten var mycket kuperad och det gällde att man borrade på rätt ställe så att man inte kom på fel sida om någon stenbumling på botten för då fick man inte ett napp. Men så är ju Vristulven. Satt kvar i området och petade ihop ca 200 abborrar som vägde 3,3 kilo.
Detta räckte till att ta sig in i Distriktslaget med Charles Fasth och Patrik Rosenkvist i täten (bägge över 5 kilo) Även Jan Persson Tärnan Tidaholm fiskade på bra och fick ihop 4,5 kilo.
Värst för dagen var dock Bo Khilestad från SFK Wasa Värmland med sina 5,3 kilo och vi fick en ny R.S.T-mästare. 
Pappa Lennart Khilestad blev bäste Veteran och jag tror att även han hade över 5 kilo.
Värmland segrade på 31,5 kilo och Skaraborg 2:a med 30 kilo.
Örebro kom inte upp i vanlig standard och landade på 16 kilo.
Kul ändå att 70 man kom till start och med fisket i minne så var det synd att inte fler kom till tävlingen.
Isen var klart godkänd så långt jag vet men vädret som är utlovat vet man ju inte om isen blir bättre eller ej. Någon minusgrad på natten och plusgrader på dagen med ganska mycket blås.
Hoppas i varje fall det är bättre i Jämtland så att det kan bli Påskpimpel i år med. (längtar redan dit)
R.S.T-mästarna Värmland som tagit med sig sola frå Karlstad.
(fast den enda från Karlstad kom inte med i laget)
De ville nog inte ha solen kvar i Karlstad då de har pimpeltävling på Skattkärrsviken i morgon som Kalle Abresparr har harit ute och ruskat hela veckan.
 
I morgon är det Ormsjön/Trädgårdssjön vid Höjentorp som är arenan för DM 2 och man måste nog skrälla till ordentligt i morgon om det skall bli någon SM-start 2015. Man vet ju inte om isarna låter oss hålla DM 3.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0