Alternativ issport

Kortfattat om isläget.
Isen söder om Mora har is tunnare än 5 cm då det kom snö samtidigt som isläggning.
Mycket bra rapport från Kalle Abresparr på vidar/safirs blogg. Läs denna ordentligt och sprid den till besservissrar som är världsmästare på iskunskap och ändå skall ge sig ut.
På Pimpelsport kan man läsa om att isen BÖRJAR bli gångbar. Läs artikeln här med  respekt för isläget.
Vad gäller Vristulven så ser det inte ljust ut men fördelen är ryktesvägen att sjön är öppen ute på stora sjön så det finns chans till fiskbar is snart.
Nora-rycket på Norasjön är inställd likväl som tävlingen på södra Hyn i Värmland.
Hörde även om ett par elever på Foshagaakademin som varit ute för att isfiska i Värmland men gått igenom isen.
Hoppas att lärarna ger er en ordentlig uppsträckning eller att näsbrännan räcker för att ni skall ha respekt för isen och verkligen kontrollera isläget innan fiske. Ingen som jag känner är odödlig.
 
I väntan på bättre tider var jag igår i Sparbanken arena i Lidköping  som nog är prototypen för våran framtida pimpelarena som jag skrev om förra året. En nätt inomhushall 7 km lång och en km bred med pipeline från Jämtland med klunsar vid mittcirkeln. En utopi eller ej?
Gästande Sandviken som skulle komma och trilla boll mot vårat anrika Villa BK. En toppmatch eftersom Villa ligger 3:a och Sandviken leder. Och till PEO så kan ju bandy vara mycket mer underhållande än att se på målarfärg som torkar. Bara det görs rätt.
Matchen startar och Sandviken dominerar. Villa får en man utvisad men gör under utvisningen 2 mål. När spelaren återvänder så tar Villa över matchen och Sandviken gör 3 mål efter slarv av Villa. Efter detta var matchen annorlunda. Villa dominerar OCH gör målen. Sanviken ser mest ut som rundningskoner. 5-3 i halvlek och en Edlund som mest åker omkring och gnäller i bästa Fosshauganda. Konstigt med de som egentligen är så duktiga på bandy skall vara så hemskt fjolliga när det kommer motgångar. Lär dig kämpa även i motvind pojkd....l.
Andra halvlek och man väntade sig en anstormning som heter duga. Och visst kom den allteftersom men det var Villa som återigen dominerade. Ganska grinigt som om det redan hade varit slutspel och den förste i varje dispyt med domarna var den lille Edlund. Anmärkningsvärt att han fick vara kvar på planen då jag själv hade slängt ut gnällspiken ur startelvan då det inte är direkt sportmannamässigt med gnäll och efterslängar och inte främjar lagandan. Att Villaklacken välförtjänt skanderade Edlund Hallå? var riktat till att han nog var mentalt någon helt annan stans än att vara i Lidköping för att spela bandy. Seger för Villa med 8-3. Rättvist.
En eloge till sittplatsläktaren som till och med de oväsnades lika mycket som ap-berget var kul. De brukar vara ganska tystlåtna annars men inte idag. Att Villa bjöd på så strålande spel var mycket skönt för med detta spel så går inget lag säkert mot dem.
Att Sandviken sedan är så blonda att de tror att de kan åka till Lidköping för att "fiska" efter målchanser så har de aldeles fel.
Lidköping är ju en fiskestad med Spiken ute på Kållandsö. Fiskarn är ju en gammal målvakt i Villa som håvade in de flesta bollar på sin tid. Sedan har vi ju David Karlsson, Daniel Andersson, Jesper Bryngelsson och Charles Fasth (inte på isen idag)
Lägger man sig då och fiskar så fastnar man i något drivgarn eller mjärde någon gång under färden.
Kan väl tro att Kristoffer Edlund trampat på en gammal såtekrok strax för avslaget då han var så kinkig.
 
Nu är det bara att hoppas att Kung Bore skärper till sig så att vi får gå ut på naturis snart.
Knallen kanske svingar med trollspöt och håller Gaisaren borta från ismaskinen så att det blir ordning på torpet.

Kommentarer
Postat av: Claes

Inget rykte den var öppen i onsdag.
Gör nog en ny koll imorgon.
MVH. Claes

Svar: Må rapporten gå väl.
Tomas Leijon

2014-01-16 @ 20:34:17
Postat av: Anonym

Med denna vind så ska det frysa på rätt bra och bör vara 5cm på lördag enligt iskalkylatorn. Hoppet är det sista som överger oss!

Svar: Hoppas att anonym får rätt och vi kan få fiska
Tomas Leijon

2014-01-16 @ 20:57:28
Postat av: Henrik

Bra skrivet om bandyn, får nog läsa din blogg ännu mer i framtiden :-)
Tack, vi gjorde vårt bästa på sittplatserna.

Svar: Heja Villa
Tomas Leijon

2014-01-16 @ 23:06:39
Postat av: niklas

de går att gå ut vid badplatsen vid vristulven men de går bara en bit ut och till höger.. ute till vänster på den djupare delen är det öppet.. svartvik gick det inte åka till..en uppplogad snödriva stoppade..men kan nog finnas lite is bland öarna där.. mvh niklas

Svar: Ja Vristulven var badvänlig idag.Ta det försiktigt på Lerdala med.
Tomas Leijon

2014-01-19 @ 11:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0