Hans Erlingson vann på Siksjön.

Dagens tävling söder om Sveg var en tävling i tålamod.
Fick tips innan (tack för det) om att gå långt åt höger. Valde att avstå detta för Ronjas skull inför den stundande Storhamra. Valde i stället att gå rakt över sjön till el dorado som såg ut som ett bra ställe. En stor klippa som låg tio meter ut från land på en udde med djupa vikar på bägge sidor som hade lite vass. Chefen började i viken till vänster och Albin till höger. Började längre ut för att fiska mig emot land. 5 meter djupt med stora stenar på botten men först när jag kom in till land efter 6 hål så fick jag första pollen. Kändes som småfisk men även ðe stora kan ju nappa försiktigt. Fortsatte runt stenen och Ronja fick på något stort som snöt tafsen för henne. På utsidan av klippan nöp en 150 grammare utan att tveka. Albin kom och slog ett hål och hade fisk som slog på pirken. Gick in på insidan igen och fick upp 2 abborrar som nätt och jämnt hade fått ränder. Gick vidare in till vänster och fick ett hål med 10 fisk och återfick hoppet för det var ju 8-9 hekto. Sedan var det ändå trögare. Fick några enstaka småfiskar till och vägde in 1,1 kilo
Ronja kämpade på väl och fick till slut en abborre och vägde in 19 gram. Albin fick ihop 2140 och kom upp på pris plats. Andersen fick 2958 och blev 8:a.
Samuel Larsson vann Juniorklassen på nästan 2,4 kilo. Skall bli kul att se honom i morgon då det är hans första tur till sjön. Han är duktig och fisket där kan passa honom bra.
Fisket idag var det nog ingen som blev klok på. PEO och flera andra fick fisken på 70 cm djupt medans andra satt och fiskade på 10 meter. De stora nappade både djupt och grunt och man hittade ingen logik. Stora pirkar, små pirkar, tags, Mormuska, balanspirkar. och olika beten var "bäst".
En del nöp det direkt medans andra satt länge för att få fisk.
Hoppas att det blir bättre i morgon och att de flesta får mer än dubbla hela sin helgskörd av fisk. Och det skall väl inte vara så svårt Mats.
Kommer ju bli svårt för Anders Hedström men de flesta andra borde klara av det.
Team Edsbyn gjorde nog rätt att vila upp sig med frifiske i stället så att de kan komma med full-laddade batterier.
Och Kenneth!
Hoppas Pelle sa till dig så vi får se dig på isen i morgon.
Pallar inte ryggen att bära så ta med dig en pulka att dra hela lasset på.

Kommentarer
Postat av: Storm

Logik finns inte på Siksjön, har trots det flera segrar på sjön ;-). Tror dock att denna typ av fiske lockar de som kan vinna i ett hål och det behövs sådana tävlingar också.
Tror nog du får byta idol snart ;-)

2014-01-05 @ 19:51:12
Postat av: Patrick E.olsson

Team Edsbyn började på lössnan sol konstigt nog var stendöd men fortsatte den till Mållången som bjöd upp till dans. Riktigt härligt med fin pimpelabborre som lyfter pirk. Rotzen tid en 5 hektos.

2014-01-05 @ 19:58:18
Postat av: Mr Pink

Don Tommasso :-) Måste tyvärr göra dig besviken, problemet ligger inte i att bära utan i att sitta. Å ståpimpling vill jag inte hänfalla åt än :-) Skitfiske på dig och kidsen. Kämpa :-)

Svar: Bäste Idol.Hoppas att det släpper med ryggbesvären snart.
Det finns ju ingen bättre medicin än att vara ute och pimpla.
Men kan man inte ens ta sig ut är ju som att få munnen ihopsydd när man behöver ta en alvedon. Då har man alternativet stolpiller vilket de flesta drar sig för men nöden har ingen lag.
Du får se till att hitta ditt "stolpiller" snart.
Tomas Leijon

2014-01-05 @ 23:08:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0