Familjefejd på Naven

Nu har vi varit en vecka ute på Naven mitt i vänern. Ja i alla fall så långt man kan vara med bil.
Har åkt runt och letat abborre och gös men då vi glömde megafonen så kunde vi ju inte hitta några ekon då det blåste lite väl mycket för att höra om våra pipiga röster studsade emot något annat. Även vattenpistolen glömdes hemma och vi kunde då inte prickskjuta på samma sätt som Stange. Abborren har lyst med sin frånvaro med undantag från de som anette fick, men gäddor har det nypit lite här och var.
 
Invid klipporna som vi brukar bada vid brukar det vara ett ymnigt fiske efter braxen morron och kväll och med lite mäsk i vattnet kan man få dit ganska stora samlingar med brax mellan 1 och 2 Kg. Sagt och gjort så mäskade jag upp med nedfruset överblivet mäsk direkt vi kom dit och det tog inte så  lång stund innan braxen var där. Bubblorna steg upp som i en jacuzzi och ganska snart landades det brax. Samma visa dagen därpå men effekten var inte så övertygande som vanligt. På kvällen så kom de fram men då mojnade det också så det var outhärdligt med alla mygg. Testade då med att mäska tidigare och satt mig för att vänta in och se hur de betedde sig allteftersom. Mäskade klockan 6 på kvällen och redan efter en halvtimme kom det en omgång bubblor i innerkant av mäskplatsen. Lade ut flötet där och bubblandet försvann utan att något hände med grejerna. Samma sak en halvtimme senare. Skrämde man då braxen om man lade ut grejerna rakt ovanför fisken? 3:e gången så lade jag flötet 10 meter bortanför och vevade dit flötet i stället och det hann knappt att ställa sig upp innan det började dansa jenka. Brax på 1,5 kilo men den skrämde bort de andra i drillningen. Tog då längre tid innan de kom tillbaks.
Härligt att se när det bubblar runt matchflötet.
 
Intressant att se när man har mäskat flera dagar att braxarna ändå gick upp och tog sländor i ytan. Något jag inte sett förut men såväl i Dalsland som på Naven hände samma sak. Kanske det är en förbisedd flugfisk? Fick i varje fall några braxar till innan jag gav mig.
 
Dagen därpå var det Tyskar på besök på klipporna och de kom och frågade mig om det gick att få tag på mask någonstans. Välvilligt fick de ett knippe så att de kunde fiska för det skall ju alla få göra. Men sviterna som jag hittade dagen därpå hade inte gett dem samma möjlighet. De trodde nog att de var på ett skrotupplag i Rhur-området med tanke på hur det såg ut på klipporna. Tog ett tag att rensa upp efter dem. Spelar ju ingen roll hur bra de än spelar fotboll så får de inte bete sig så. allt var utspritt över klipporna och bara Tyskarna var borta.
Sådana här visitkort från Tyskarna var det fullt av på klipporna mitt ute i Vänerns skärgård.
Förstår varför de måste gå kurs innan de får fiska i Tyskland.
 
Dagen efter var det dags för familjefejd i mete. Enkla regler med 1 poäng per fisk storlek spelar ingen roll. 2 poäng per abborre som lyst med sin frånvaro. 10 poäng för sutare eller ruda som finns men aldrig behagat nappa.
Jag, Anette och Ronja skulle göra upp med tjejerna som fick var sitt 5-meters och jag tog mitt matchspö. Ganska snart krokade jag naturligtvis en braxen men under tiden den drillade tog Anette mycket raskt en mört. Ronja kontrade med 2 abborrar och en solklar ledning innan fisket gick i stå.
2 hårdfiskande tjejer på klipporna i Vänern.
 
Fortsatte träget med att fiska i badviken medans Ronja började få spring i benen och testa av vikarna ut mot öppna sjön. Även Anette tog en liten utstickare på klipporna men ingen fisk där. Då drog tjejerna in i vassen på den gamla meteklippan och då var loppet kört för min del.
Den gamla meteklippan i vassen.
 
Fick några mörtar och ytterligare en brax men det räckte föga i dagens batalj. Ronja vann med 15 poäng och fick till och med en Id på 5-metaren. Som tur var så var den inte stor men kul att första Iden var ett faktum.
2:a blev Anette med 7 poäng och själv fick jag den hedersvärda 3:e platsen
Dagens segrare Ronja som fick flera abborrar,mörtar och även en id. Helt rättvis seger.
 
Nu är det inne på sista lediga veckan så det blir nog en sväng till Vim-pirkens förlovade land och hälsa på oknyttet som bor där.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: tildelie

Jag smäller av vilken söt lillasyster jag har. saknar henne obeskrivligt mycket. Ni andra finns också någonstans i bakhuvudet. Pokogis

Svar: Javisst är hon söt. Hon blev jätteglad av att få prata med dig igår.Vi saknar dig med.
Tomas Leijon

2014-07-17 @ 09:31:24
URL: http://matildaleijons.blogg.se
Postat av: Patric

Grattis Ronja =)

Svar: Ronja tackar så mycket.
Tomas Leijon

2014-07-19 @ 08:01:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0