Mete-SM närmar sig
Nu börjar det bli dags att toppa formen i mete.
Trad-SM går av stapeln i helgen i Tranås med vårens Svartån som arena. Hur det nu kommer att gå med nappet kommer att bli intressant. För alla som var med på INT-SM i våras minns säkert att det inte nappade allt för frekvent. Nu är det ju skillnad mellan trad och Internationellt mete med den faktorn att Int-tävlingen mäskas det och det ordentligt. För vattnet är inte ett vant mäskvatten? Skillnad på många vatten som har en andradagseffekt med mer och hungrigare fisk som bara står och väntar dag 2. Men inte här. Fisken finns men är svårflörtad. Nu har det ju (pust) varit värme ett tag och fisken borde ha kommit igång och äta ordentligt. Många kommer nog dit med kluvna sinnen, så även jag. Kommer det att nappa och i så fall på vilken metod. Vid fötterna, i mitten eller motsatt sida? Om det är på motsatt sida, är det då matchmete eller bottenmete som gäller? Kommer det att vara löja i vattnet? Hur är det med strömmen efter skyfallen?
Nej bara att göra som vanligt och köra på. Blir nog 5-7-9 meters, Matchspö och bottenmete toppat med något löjspö. Sedan får det vara mer än nog. Djupet på fiskesträckan är oftast 1-3 meter med någon djuphåla längre ned. Stövlar kommer att tas med då det under vårens SM var söligt i marken som var full med rötter. Får se om vattnet sjunkt undan sedan då eller om det är söligt nu med. Skall även bli intressant att se hur de har lyckats med röjningen i och vid vattnet. Hoppas i vart fall att det blir kul.
Vårat lag består av 2 delar från INT-tävlingen i form av de bästa poängplockarna i våras samt Albin och den förlorade sonen som skall göra en formidabel comeback på tävlingsarenan på söndagen.
Någon annan som är ute och förlustar sig är Thörneling som scoutar vatten så det står härliga till Norrut. Troligtvis för att veta mer än oss andra under påskpimpeln. Intressant att se mörtviken i Hammerdal på bild. Den är nog precis som jag föreställt mig med klungor av växter lite här och var.
Mörtviken i Hammerdal där vi kan sätta Andersén i karantän innan tävling.
Var förresten ute på släktträff på Dyrenäs vid Vristulven och sprang på en varningsskylt som man borde kopiera och sätta upp på arbetsplatsen:
En allt vanligare skylt såväl på landsbygden som på arbetsplatserna.
Kommentarer
Trackback