Helgens pimpelfiske.

I Skaraborg råder det full vår-yra.
Villa skall ikväll spöa Sandviken på ute-is eftersom schlagerfestivalen gick i arenan och därför är obrukbar just nu.
Challe metar id för fulla muggar i Lidan. Stange pressar Gäddmadamer i Vättern men vattentemperaturen är fortfarande låg. Vårblommorna står i full blom och snart har de blommat över.
Kalle i Värmland letar med ljus och lykta efter bärkraftiga isar i Värmland med sin nya skoter. Att man nu ändå kan tänka sig en pimpelresa är en ynnest så god som någon.
Helgen börjar redan fredag morgon då vi far upp mot Sundsvall för att se om Björköfjärdens is är bärkraftig nog för ett pass. Risken är ju överhängande att isen även där är för klen så att det inte blir något där utan vi får fortsätta mot kvällens destination Kälarne i Jämtland nära gränsen till Ångermanland och Medelpad. Låter ju exotiskt och innehar för mig nya fiskevatten i helgen med Hemsjön och Fisksjön som arenor. 2 vatten som verkar rankas högt av Jämtarna själva och då kan det ju inte vara några skitvatten precis. Kanske man tar ett pass på Ansjön med som ligger precis intill campingen men man får nog spara på orken lite då det enligt uppdaterad info är 70 cm is. Låter ju helt otroligt med tanke på den usla vinter vi haft här hemma.
Att det kommer många dit är det nog ingen tvekan om då det kommer folk dit från Stockholm, Småland, Örebro, Skaraborg, Älvsborg och Bohuslän för att nämna några.
 
Samma helg kommer det att köras dubbeltävling i Dalarna med Oxbergssjön vid Älvdalen ena dagen och Lossjön vid Los norr om Noppikoski andra dagen. Lossjön var vi ju på för ett par år sedan med fin fisk i sjön. Den gången var det 3-krok i början och tafs i slutet som gällde så man var ju ordentligt distanserad av de som kunde detta.
Det var nog Jörgen som vann den gången om jag inte minns fel och själv hamnade jag på en 11:e plats följd av Andersén på en tolfte vilket var våra placeringar bägge dagarna då vi dagen innan hade varit på Storhamra.
 
Helgens fiske ser jag fram emot för att få fiska i Jämtland är ju något speciellt och man tänker lite som Forrest Gump. "Life is like a box of chocolat, You never know what You´ll get"
Det är väl samma sak när man släpper ner pirken i de Jämtländska sjöarna att man vet aldrig vad man skall få.
Man vet inte vilken storlek som skall nappa, ej heller vilken art. man kan sitta och bara få små loppor eller mört och helt plötsligt kommer en kluns och suger i sig kroken. Eller varför inte en saftig sik , röding eller öring.
Omväxlande så det förslår och kul som bara den.
Har hört rykten om att till och med Snygg-Lars skall komma till tävlingen så man får väl förbereda sig mentalt på detta och vila upp skrattmusklerna för när han och hans bror kommer så vet man ju aldrig vad som skall hända.
Kanske det kan bli någon ny fin bild på bröderna bus som kan förgylla dagen.
Nu är det bara 3 dygn kvar innan man får beträda is igen och som sagt. Jag ser verkligen fram emot detta och är nog inte ensam om det.
Kör nu försiktigt upp för en varning om vägarna är att det är ordentligt svinhalt på mornarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0