Nässjön och Storhamra i helgen.

Då blir det ytterligare en helg att tillbringa i bilen. Allt detta för att göra det som är roligast av allt-pimpla.
Får börja med att be Charles Fasth om ursäkt för mitt påhopp om att han har vunnit SM i kustfiske. Han har ju bara ett silver där och en silvermedaljör är ju den första förloraren. Samma resultat gäller i Internationellt mete.
Så här kommer en reviderad lista angående Challe.
Pimpel: SM-guld
Havsfiske: SM-guld
Mormuska: SM-guld
Kustfiske: SM-silver
INT-mete: SM-silver
Ändå ett imponerande resultat av en total-fiskare av rang.
Men ett SM-silver är det ju ingen som kommer ihåg förutom Kristian Ekman på fjolårets INT-SM. Respekt!
 
Angående helgens drabbningar så har vi bokat ihop oss i 2 stugor på Orsa Camping där vi trivs och har närhet till många alternativ till mat. Vandrarhemmen är fullbokade enligt rykten sedan 1-2 veckor tillbaks men det finns alternativa boenden.
I Älvdalen kan man bo i anslutning till starten på Nässjön. Antingen i en 2-bädds-stuga eller i en större stuga.
För information och bokning kan ni ringa Kurt Malm på 073-0699741 eller 0251-21140.
Vid detta boende är ni stationerade vid starten på Lördag men har en bit till Stor-hamra på Söndagen.
Själv föredrar jag att ha åkt en bit redan på Lördagen så man får sova lite längre på Söndagen.
 
I stugorna bor vi Skaraborgare, Knallar, Östgötar och bohuslänningar sida vid sida i harmoni.
Skall bli kul att se om man kan bemästra odågorna som fart fram som furier det sista. Möller som vann Kälarne cup skall ju tillbringa helgen i våran gemenskap och kommer bli svår att slå. Och Andersén som vann även på Gryveldammen verkar ha lagt in en formtopp så här på sen-säsongen. Inte att förglömma alla de andra som kommer till helgen som har varit iväg på andra upptåg uti vida pimpel-världen. I stort sett hela NM-laget skall troligtvis dyka upp. Samt de som deltog i Mormuska-SM är nog många på plats.
 
Fiskevattnen i helgen får jag sammanfatta med att Lördagens tävling på Nässjön vid Älvdalen blir återigen en tävling på ett nytt vatten för mig. En långsmal sjö som skall vara förhållandevis djup i mitten och det är fiske längs med kanterna som gäller. Startdelen skall enligt rykten vara den fiskrikaste men det kommer nog att bli en hel del folk där för att dela på fisken. 7 kilo som vinnarvikt har varit gångbart i vinter på sjön och vi får se vad lördagens drabbning kan bjuda på i fiskväg.
 
Söndagen blir det an-rika OS-pimpeln på Storhamrasjön i Noppikoski. Där har vi varit flera gånger och faktiskt redan en gång i år. Då var det ett helt annat fiske än vad det brukar vara och vi fick faktiskt en hel del mört på kroken. Nu är det vårfiske och enbart abborr-fiske som gäller. Vi kan förvänta oss gott om fisk med fint snitt. Bara att leta och leta tills man hittar område med nappvillig fisk i rätt storlek och ösa på. Är ju en klar fördel att hitta dem grunt så kan man fylla konten på kort tid. Inte alls som i vintras när det var för sjön "surt" fiske. Kan man hitta hektosfisken på grundare än 1 meter så kan det gå väl men fiskar man djupare så borde man få fisk med större snitt för att hålla sig framme i täten. Vart man skall gå på sjön har ju varit olika varenda gång jag har varit där och det är nog några hurtbukkar som kommer att ta sikte på den norra änden så man kan ju ha koll på Södergårdarna från Sveg om man skall ta sig dit om man orkar. Själv har jag aldrig kommit dit när utgången har varit som nu vid dammen. Enda gången var förra våren då vi startade mitt på som jag gick 25 minuter för att nå fram till min vik som renderade i 7800 gram och en 7:e plats på OS-pimpeln. Får se hur långt man kan ta sig denna gången och vart man hittar fisken för någon gång under de 5 timmarna som fisket bedrivs så borde man hitta på fisken någon gång. Se till att ha med vätska på isen så att ni inte får vätskebrist.
Fisket i första baljan brukar vara lite sämre än om man går över denna för att fiska mellan öar och skär mera Norrut. Finns ju även lite grynnor här och vart och enligt rykten skall det finnas massvis med risvasar i sjön så om man hittar dem så hittar man säkerligen fisken med. Om dessa är utmärkta eller inte tvistar de lärde om så man får vara varsam när man stoppar ner pirken. om det skall vara så jävligt att man behöver fiska med tafs är jag tveksam på för vanligt 3-kroksfiske är det nog som gäller. Segervikt mellan 10-20 kilo är ganska trolig och vem som får det är svårt att säga. Fjolårssegraren Per Moreus eller Stormen som alltid går bra på sjön är ju ett par heta kandidater men även Mr 100%, Laxen och varför inte Lilja. Men han fiskar väl inte så mycket längre och är väldigt nära att bli av med Idol-statusen.
 
Snöläget i området är att det har kommit 25-30 cm torr snö på Stor-Hamra. Fram till Söndagen skall det bara komma regn och vi får se hur pass mycket som snön har skjunkt ihop. Broddar verkar just nu inte behövas men jag kommer att ta med mina för säkerhets skull.

Kommentarer
Postat av: lars w

ta med broddar.. hade 3 dm snö 2 dar sen allt borta.säkerligen samma där..trevliga minnen från storhamrasjön. vann på 13.1 kg storm tvåa på 7.8.. nästan preskiberat måste va 10-15år sen..har inte fiskat där på 8-9 år..nu är det dags igen .. vi syns

2014-03-21 @ 23:44:50
Postat av: Idålen....

Ha! Har sparat allt, precis allt, för att kunna detonera på Hamrasjön. Minutiös är ledordet. Linorna har blankats, krokarna okulärbesiktats in till minsta garnfragment och skryllan provsuttits i alla tänkbara vinklar. Legat på rygg och tittat i taket, planerat varje steg, tänkt på steglängd och framförande. Tränat teknik mentalt, bärsärkteknik vid klungfiske och finlemmad motorik vid ensamfiske med giriga pimplare bara ett hundratal meter bort. Gått igenom avlivningstekniker där allt ska ske så snabbt att en abborrblinkning ter sig som en fulländad evighet......När väl invägningen kommer ska jag vara snygg, famös och på toppen av den flärdfullhet som alltid omgärdar min formidabla aura...Du, Don Tomasso....vi syns på Hamra :-)

2014-03-22 @ 08:39:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0